Grafmonument met glazen fotoprint en versteend hout

Grafmonument met glazen fotoprint en versteend hout foto 1
Door te kiezen voor een glazen fotoprint heeft u de vrijheid om vrijwel ieder gewenst beeld toe te passen in het monument voor uw dierbare. Dit grafmonument is ontworpen voor een tiener en bevat een grote glasplaat waarin een fotoprint is verwerkt. Sam... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 27957
Collectie Bijzonder persoonlijk, Eenvoudig tot bijzonder, Modern
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Leeftijd Jong volwassene, tiener
Materiaal Glas, Natuursteen, Versteend hout
Productsoort Fotoartikel, Glazen foto
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Door te kiezen voor een glazen fotoprint heeft u de vrijheid om vrijwel ieder gewenst beeld toe te passen in het monument voor uw dierbare. Dit grafmonument is ontworpen voor een tiener en bevat een grote glasplaat waarin een fotoprint is verwerkt. Samen met u kunnen we een bijzondere compositie maken van foto's die u zelf meebrengt, waardoor het geheel echt persoonlijk wordt. Door het gebruik van het glas in de letterplaat, maar ook het zachte lichtblauwe smeltglas op de omranding oogt het grafmonument heel eigentijds en modern. Het unieke exemplaar van versteend hout brengt daarmee een mooi evenwicht in het monument. De bedekking van het graf bevat helder witte steentjes, waarbij ook beplanting kan worden toegevoegd.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.