Kindergraf met glas en versteend hout

Kindergraf met glas en versteend hout foto 1
Een gedenkteken dat is ontworpen voor een peuter. Dit kindergrafmonument is een goed voorbeeld van hoe natuurlijke en moderne elementen met elkaar gecombineerd kunnen worden tot één bijzonder geheel. Het unieke stuk versteend hout doet dienst als lette... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35399
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Modern, Natuurlijk, Ruwe steen
Graftype Enkel, Enkele grafsteen - met vloer, Kort graf
Materiaal Glas, Natuursteen, Ruwe steen, RVS, Versteend hout
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Een gedenkteken dat is ontworpen voor een peuter. Dit kindergrafmonument is een goed voorbeeld van hoe natuurlijke en moderne elementen met elkaar gecombineerd kunnen worden tot één bijzonder geheel. Het unieke stuk versteend hout doet dienst als lettersteen. Dit materiaal vertegenwoordigd als geen ander de kracht van de natuur, omdat dit stuk ooit echt van hout was en in de loop van duizenden jaren is gefossiliseerd. De daadwerkelijke opschriften zijn op de transparante glasplaat aangebracht dat naast de naam en datum ook een fraai beeld van een regenboog bevat. Een leuk detail zijn natuurlijk de kleine autootjes die op de rvs houders zijn gemaakt die de glasplaat op zijn plek houden. Deze regenboog is gemaakt door middel van glasfusing. Alle staande delen staan op een voetstuk van grijs natuursteen met een subtiel ruwere structuur. Het liggende deel is eenvoudig gehouden en straalt vooral rust uit. De bedekking bestaat geheel uit beplanting met een slanke rvs omranding daar omheen.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

RVS

RVS staat voor “Roest Vast Staal” en staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. De fraaie metaalkleur geeft RVS een heel eigentijdse en vaak ook stoere uitstraling. Het bijzondere van dit materiaal is dat we er veel creatieve en persoonlijke ontwerpen mee kunnen maken.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.