Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Speels grafmonument met roze vlinders

Dit roze grafmonument is ontworpen voor een jong meisje. Er is veel glas gebruikt omdat hier heel fraai de juiste sfeer mee gemaakt kan worden. Met speciale smelttechnieken heeft het glas van de omranding bijvoorbeeld een heldere roze kleur gekregen en... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 33745
Collectie Exclusief, Jong en eigentijds, Kleurrijk, Met bijzondere betekenis
Dieren Vlinder
Glas Glasfusing, Smeltglas
Graftype Enkel
Kinderlijk Vlinder
Kleur Grijs, Roze
Materiaal Glas, Natuursteen
Productgroep Kindermonumenten
Randbewerking glas Meesmelten

Productomschrijving

Dit roze grafmonument is ontworpen voor een jong meisje. Er is veel glas gebruikt omdat hier heel fraai de juiste sfeer mee gemaakt kan worden. Met speciale smelttechnieken heeft het glas van de omranding bijvoorbeeld een heldere roze kleur gekregen en heeft de voorste glazen letterplaat een gedruppelde textuur waardoor deze iets ondoorzichtig wordt. Zo komen de namen beter uit die geëmailleerd zijn aangebracht en zorgen de met glasfusing gemaakte vlinders voor die speelse noot. Daarachter staat een tweede glasplaat waarop met een andere smelttechniek een golvende decoratie is gemaakt. Het grafmonument krijgt hierdoor meer diepte. Het liggende deel is binnen de roze omranding van glas bedekt met gladde grijze kiezels.
Glasfusing
Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Naast het aanbrengen van persoonlijke decoraties gebruiken we deze techniek ook om structuur in het glas aan te brengen of om vorm aan het glas te geven.

Enkel

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen