Natuurlijk kindermonument met konijntje

Dit kindermonument is een mooi voorbeeld van hoe warmte en geborgenheid verkregen kunnen worden door het gebruik van natuurlijke materialen. Als meest prominente onderdeel is de ruwe steen met warme blauwtinten een echte blikvanger. Daarnaast is er cor... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32477
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Collectie Beesten en figuren, Eenvoudig tot bijzonder, Jong en eigentijds, Modern, Natuurlijk, Onderhoudsvrij, Ruwe steen
Dieren Konijn
Graftype Enkel, Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Goud, Groen, Oranje
Materiaal Cortenstaal, Natuursteen, Ruwe steen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Dit kindermonument is een mooi voorbeeld van hoe warmte en geborgenheid verkregen kunnen worden door het gebruik van natuurlijke materialen. Als meest prominente onderdeel is de ruwe steen met warme blauwtinten een echte blikvanger. Daarnaast is er cortenstaal gebruikt voor de letters en het staande plaatje. Dit materiaal past erg mooi in het geheel omdat het door oxidatie een natuurlijke beschermlaag krijgt en daarmee ook een warme kleur. In het staande cortenstalen plaatje is een afbeelding van een konijntje uitgesneden. De favoriete knuffel van het kind, dat door onze grafische afdeling als een lijntekening is nagemaakt van een foto. Als bedekking van het graf is er gekozen voor een combinatie van passende kleine stenen en sedum, waarbij de omranding van cortenstaal geborgenheid representeert.


Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen