Steenhouwerij Den Hollandschede creatieve grafmonumenten specialist

Den Hollandsche Gedenktekens maakt al meer dan 77 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke grafmonumenten. Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een uniek grafmonument, een waardevol gedenkteken voor uw dierbare.

steenhouwerij den hollandsche

Inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden

steenhouwerij den hollandsche

Den Hollandsche gedenktekens
vestiging Elst

steenhouwerij den hollandsche

Showroom monumenten en accessoires

Natuursteen bewerkingen

in het echt bekijken

Door het natuursteen te bewerken met verschillende technieken brengen we persoonlijke decoraties en kleurnuances aan.

Om u goed inzicht te geven in alle mogelijkheden die er zijn hebben we een unieke collectie met voorbeelden uit onze steenhouwerij geplaatst in onze inspiratietuin.

Bekijk voorbeelden van bewerkingen en technieken die we toepassen.

Altijd een uniek ontwerp

we ontwerpen samen met u

Ieder mens is uniek met een eigen levensverhaal en uitstraling. Ons doel is om een mooi en passend gedenkteken te realiseren die daarbij past.

Samen met u ontwerpen we tijdens een persoonlijk gesprek een passend gedenkteken. Het ontwerp maken we geheel vrijblijvend en gratis.

Een persoonlijk grafmonument, hoe werkt het?

Oriënteren in de voorbeeldentuin te Elst

er is veel te zien in onze inspiratietuin

Den Hollandsche biedt u de gelegenheid om u uitgebreid te oriënteren in de inspiratietuin met ruim 600 monumenten. De prachtig vormgegeven tuin toont u vele verschillende materiaalsoorten, natuursteenbewerkingen, grafbedekkingen en accessoires. De inspiratietuin vindt u bij onze vestiging in Elst (Gelderland). Onze inspiratietuin kent ruime openingstijden. Ook zijn wij regelmatig op zaterdag en zondag geopend.

Eenvoudig tot bijzondere modellen

bekijk onze collectie

De eenvoudige tot bijzondere modellen collectie bestaat grotendeels uit goed betaalbare, door onszelf ontworpen collectie grafstenen die kunnen variëren van eenvoudig tot heel bijzonder.

Bekijk onze collectie gewoon tot heel bijzondere modellen.

Meer dan alleen natuursteen

we passen alle mogelijke materialen toe

Een grafmonument bestaat vaak uit meerdere materialen. Omdat we met alle mogelijke materialen werken kunnen we u eerlijk advies geven welke materialen het beste bij uw wensen passen.

Door de materialen met elkaar te combineren realiseren we een bijzonder fraai gedenkteken.

Laat u inspireren en bekijk wat u mooi vindt! Ga naar het overzicht van ons assortiment.

Foto op het gedenkteken

van klein tot levensgroot

Wij bieden u alle mogelijkheden van een kleine foto in porselein tot levensgrote afbeeldingen op glas.

Naast porselein en glas zijn er meer mogelijkheden zoals het aanbrengen van een persoonlijke afbeelding in natuursteen of RVS, een silhouet in cortenstaal of een beeld van brons.

Meer informatie en voorbeelden van afbeeldingen en foto’s.

De mogelijkheden zijn oneindig

De mogelijkheden voor het ontwerpen van grafstenen zijn oneindig. Wij ontwerpen samen met u en adviseren u over de technische mogelijkheden.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

De lettersteen

uitstraling van het monument

De afmeting en vormen van dit staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van het grafmonument.

Daarom is het heel belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Tip! Maak gebruik van uw persoonlijke fotomap. Klik op “Bewaren” bij de monumenten die u aanpreken.

Schoonheid tot in details

zorgvuldige afwerking

De zorgvuldige afwerking die zo kenmerkend is voor de steenhouwerij van Den Hollandsche, ziet u vooral terug in de details.

Facetranden, bogen, geprikte en handgehakte vormen worden vakkundig aangebracht door onze ervaren steenhouwers.

De materialen worden in ons bedrijf bewerkt

we staan voor kwaliteit

Den Hollandsche Gedenktekens maakt gebruik van verschillende zogenaamde “preferred suppliers”, verspreid over de wereld. Zo wordt ons brons bijvoorbeeld geleverd door een toonaangevende internationale bronsgieterij in Duitsland, het Azul Macauba materiaal uit Brazilië, wit marmer uit Italië en Halmstad-steen uit Scandinavië. Deze leveranciers zijn door Den Hollandsche speciaal voorgeselecteerd op kwaliteit. Zo garanderen wij onze klanten van de best beschikbare materialen. De nodige materialen worden in onze eigen werkplaats verwerkt om uiteindelijk een mooi grafmonument te vervaardigen.

steenhouwerij den hollandsche grafstenen
steenhouwerij den hollandsche grafstenen
steenhouwerij den hollandsche grafstenen

Alles op ambachtelijke wijze

zonder kunstmatige hulpstoffen

Om de kwaliteit van het grafmonument te behouden, kiezen wij alleen voor duurzame materialen en innovatieve bewerkingstechnologieën.

Waar bijvoorbeeld veel leveranciers voor een glad gepolijst grafmonument kiezen voor goedkope chemische vloeistoffen, kiest Den Hollandsche voor polijsten met een diamant. Onze adviseur laat u graag het verschil zien.

Soorten en kleuren natuursteen

zeer veel keuze

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Grafaccessoires

symboliek, mooi en persoonlijk

Door toevoeging van een grafaccessoire maakt u een grafmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafmonument een extra betekenis kunt geven.

De accessoires zijn vaak in verschillende materialen leverbaar, te denken valt aan brons, rvs, natuursteen, glas en bijvoorbeeld cortenstaal.

Keuzes maken

het moet passen en wij helpen u hierbij

Met alle keuzes die moeten worden gemaakt gaat het uiteindelijk maar om één ding: alles moet goed passen…

  • Het monument moet passen bij de overledene
  • Het monument moet passen bij degenen die het graf geregeld bezoeken en onderhouden
  • De materialen moeten bij elkaar passen en in harmonie zijn
  • Het lettertype moet bij het uiteindelijke model passen
  • Uiteraard moet het financieel ook bij u passen

De totstandkoming van een prijs voor een grafmonument is voor ieder model verschillend. De prijs is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke keuzes. We geven u deskundig advies en ontwerpen samen met u een compleet monument vanaf € 1.500 tot … inclusief plaatsing.

Maak een vrijblijvende afspraak