Hardhouten urnenmonument

Hardhouten urnenmonument foto 1
De urnenplaat is uitgevoerd in gelakt teakhout. De tekst is gezandstraald. In teakhout kunnen naar uw wens ook afbeeldingen worden uitgesneden. De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 1362
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Collectie Natuurlijk, Onderhoudsvrij, Urnenplaten
Graftype Algemeen
Materiaal Hout

Productomschrijving

De urnenplaat is uitgevoerd in gelakt teakhout. De tekst is gezandstraald. In teakhout kunnen naar uw wens ook afbeeldingen worden uitgesneden.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.