Leisteen urnentegel met cortenstalen illustratie

De urnentegel in dit voorbeeld betreft een zeer groot exemplaar van bijna een meter in lengte bij zestig centimeter breed. De tegel zelf is gemaakt van leisteen, welke een levendige textuur heeft met een ruw oppervlak. Midden op de urnentegel is de vie... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34998
Assortiment Natuurlijke gedenktekens
Bloem, plant of boom Boom, Boom/blad decoratie 2d
Collectie Beelden en Symbolen, Bijzonder persoonlijk, Grafzerken, Leisteen, Natuurlijk, Onderhoudsvrij, Urnenplaten
Graftype Grafzerken
Kleur Bruin, Grijs, Oranje
Materiaal Cortenstaal, Leisteen, Natuursteen
Natuursteen kleuren Grijs
Productsoort Urntegel / Urnenplaat

Productomschrijving

De urnentegel in dit voorbeeld betreft een zeer groot exemplaar van bijna een meter in lengte bij zestig centimeter breed. De tegel zelf is gemaakt van leisteen, welke een levendige textuur heeft met een ruw oppervlak. Midden op de urnentegel is de vierkante cortenstalen letterplaat aangebracht waarin een bijzondere een persoonlijke illustratie is verwerkt. Leisteen en cortenstaal passen heel goed bij elkaar. Dit komt omdat het gesteende van leisteen ijzerdeeltjes bevat die zijn geoxideerd. Hierdoor worden delen in het leisteen bruin van kleur, net als het cortenstaal. Cortenstaal heeft namelijk een oppervlakkige roestlaag, die bescherming biedt voor het onderliggende staal. Hierdoor blijft het materiaal jarenlang goed en zorgt het bovendien voor een prettige en warme kleur. De contenstalen plaat biedt naast de illustratie ook ruimte aan de opschriften.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.