Hartvormige kussensteen

Sierlijk gepolijste hartvormige kussensteen. Geschikt als urnenmonument maar kan ook worden toegepast als onderdeel van een groter grafmonument. Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepas... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 2413
Collectie Beelden en Symbolen, Boeken, harten en kussens, Hartvormige lettersteen, Urnenplaten
Graftype Algemeen
Materiaal Natuursteen
Persoonlijke toevoeging Hart
Productgroep Urnmonumenten
Symboliek Hart
Vorm hart
Vormgeving Hartvormige lettersteen

Productomschrijving

Sierlijk gepolijste hartvormige kussensteen. Geschikt als urnenmonument maar kan ook worden toegepast als onderdeel van een groter grafmonument.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Natuursteen


Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf. Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.