Kort grafmonument met kruis

Urnenmonumenten zijn er in veel verschillende afmetingen. Van een klein naamplaatje tot een geheel monument met staande lettersteen, zoals deze. In dit urnenmonument met kruis is er gekozen voor strakke vormen en de rustieke kleurcombinatie van het ant... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32899
Artikelnummer Persoonlijk en uniek
Collectie Christelijk, Kruis
Cultuur Christelijk
Graftype Kort graf
Liggende deel Cortenstaal
Materiaal Cortenstaal, Natuursteen
Productgroep Urnmonumenten
Staande deel Natuursteen en cortenstaal
Symboliek Kruis
Vorm Kruis, Rechthoekig
Vormgeving Kruis vormgeving, Rechthoekig

Productomschrijving

Urnenmonumenten zijn er in veel verschillende afmetingen. Van een klein naamplaatje tot een geheel monument met staande lettersteen, zoals deze. In dit urnenmonument met kruis is er gekozen voor strakke vormen en de rustieke kleurcombinatie van het antraciet van de steen en het roodbruin van het cortenstaal. De lettersteen heeft een wat ruwer oppervlak, waarop het kruis van cortenstaal mooi naar voren komt. Daarnaast biedt dit staande deel plaats aan een persoonlijk gedicht. Op de omranding van cortenstaal hebben de naam en data van de overledene een plek gekregen en dit element omsluit het liggende deel waarop grafbeplanting is aangebracht. Door de strakke vormen en materiaalkeuze, heeft dit monument een warme, maar ook mannelijke uitstraling.
Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen


Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.