Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Urnenmonument met hart

De hartvorm geeft aan dit monument een sierlijke belijning. Het hart symboliseert liefde. De tekst kan op verschillende manieren worden aangebracht. Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het to... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 1364
Collectie Beelden en Symbolen, Hartvormige lettersteen, Hout
Materiaal Hout
Productgroep Urnmonumenten
Vormgeving Hartvormige lettersteen

Productomschrijving

De hartvorm geeft aan dit monument een sierlijke belijning. Het hart symboliseert liefde. De tekst kan op verschillende manieren worden aangebracht.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.