Urnenmonument van teakhouten zuilen

De teakhouten zuilen vormen een fraaie compositie. Op het duurzame materiaal van de zuilen kan tekst worden aangebracht. Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accesso... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 1369
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Zuilen
Graftype Enkel
Materiaal Hout
Subtype Enkel staand

Productomschrijving

De teakhouten zuilen vormen een fraaie compositie. Op het duurzame materiaal van de zuilen kan tekst worden aangebracht.
Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.