Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Urnmonument met natuursteen en brons

Op het urnmonument is een abstract vormgegeven bronzen blad gemonteerd. Het natuursteen is gezoet afgewerkt waardoor het goed combineert met het brons. De glasparels symboliseren een river die over het urnmonument loopt. Het opschrift is in verheven br... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 22698
Bloem, plant of boom Blad
Collectie Beelden en Symbolen, Kunstenaars, Modern, Natuursteen
Graftype Enkel
Kleur Blauw, Grijs
Materiaal Natuursteen
Persoonlijke toevoeging Kunstenaars
Productgroep Urnmonumenten

Productomschrijving

Op het urnmonument is een abstract vormgegeven bronzen blad gemonteerd. Het natuursteen is gezoet afgewerkt waardoor het goed combineert met het brons. De glasparels symboliseren een river die over het urnmonument loopt. Het opschrift is in verheven brons uitgevoerd.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Natuursteen


Enkel

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.