Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Urnmonumenten

Dit urnmonument is van leisteen natuursteen. In onze showtuin staat een grote diversiteit aan urnmonumenten opgesteld. De gelaagdheid is één van de kenmerken van leisteen. Het bronzen tekstplaatje vertegenwoordigt de tekst. De natuur leve... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 22488
Collectie Exclusief, Natuurlijk, ruwe grafsteen
Graftype Enkel
Kleur Grijs
Materiaal Brons, Natuursteen
Productgroep Urnmonumenten
Productsoort Ruwe steen

Productomschrijving

Dit urnmonument is van leisteen natuursteen. In onze showtuin staat een grote diversiteit aan urnmonumenten opgesteld. De gelaagdheid is één van de kenmerken van leisteen. Het bronzen tekstplaatje vertegenwoordigt de tekst.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkel

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Natuursteen


Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.