Bewerkingen urnengrafspeciale bewerkingen en technieken

Natuursteen is van oudsher het meest gebruikte materiaal voor grafmonumenten. Als materiaalsoort wordt graniet het meest toegepast. Dit is herkenbaar aan de glimmende stenen (polijsten).

Bij Den Hollandsche beschikken we tegenwoordig over nieuwe technieken die natuursteen weer een hele andere uitstraling doen geven. Met deze technieken wordt het oppervlak van het natuursteen bewerkt, waardoor nieuwe kleuren en andere structuren ontstaan.

Eigen uitstraling

juiste bewerkingen en technieken

Ieder ontwerp en soort monument krijgt door het gebruik van de juiste bewerkingen en technieken een eigen uitstraling.

Wij laten u veel voorbeelden zien om u een juiste keuze te kunnen laten maken met deze moeilijke beslissing.

Kennis, creativiteit en degelijkheid

we bieden u alle mogelijkheden

Wij helpen u graag om uw gedachten en gevoelens te vertalen naar een passend monument.

Onze kennis, van alle bewerkingen en technieken, die toegepast kan worden op verschillende materialen, in combinatie met onze creativiteit en degelijkheid, garanderen u een bijzonder en passend gedenkteken.

Materialen combineren

juiste technieken

Door de juiste bewerkingen en technieken te gebruiken, bieden wij u de mogelijkheid om het monument nog persoonlijker te maken en de uitstraling te geven die u graag wilt.

Door alle mogelijke materialen met elkaar te combineren ontwerpen en realiseren we samen met u een bijzonder gedenkteken.

7 mogelijke bewerkingen

inzicht in de mogelijkheden

Om u inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn, tonen wij u hier 7 mogelijke bewerkingen en technieken op natuursteen. U kunt zeer veel voorbeelden in het echt bekijken bij een bezoek aan onze inspiratietuin.

1- Zoeten
is een bewerking van het natuursteen in de laatste fase van het schuurproces. Door deze bewerking krijgt het natuursteen een matglans.

Altijd een uniek ontwerp

die wij gratis voor u maken

We maken altijd een nieuw en uniek ontwerp. Hierbij kunnen we uitgaan van uw ideeën of een voorbeeld.

Nog geen idee?
Door goed naar u te luisteren komen we samen tot een resultaat.

Duurzaamheid

wat mooi is moet mooi blijven

De duurzaamheid van het materiaal is een belangrijke eigenschap van het gedenkteken.

Gedenktekens moeten mooi blijven in weer en wind. Daarom is natuursteen één van de belangrijkste materialen voor gedenktekens. Natuursteen is duurzaam en heeft een tijdloze uitstraling.

2- Vlammen

natuurlijk breukoppervlak

Vlammen is een techniek waarbij een gasvlam onder een hoek van 45 graden over het natuursteen gaat. Hierdoor springen deeltjes van het oppervlak af.

Door daarna de steen snel af te koelen met water, springen grote deeltjes weg. Zo ontstaat een natuurlijk breukoppervlak.

Combinatie technieken

mooi en harmonieus geheel

Vaak passen we verschillende technieken naast elkaar toe op een monument. Door onze jarenlange ervaring weten we precies welke technieken we moeten toepassen om een mooi en harmonieus geheel te realiseren.

Grafaccessoires

veel keuze

Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met het grafmonument. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van het grafmonument.

In ons assortiment treft u grafaccesoires aan van RVS, glas, aluminium, natuursteen, lood, brons en cortenstaal.

3- Polijsten

glans en diepe kleur zichtbaar

Na het zoeten kan natuursteen gepolijst worden. Het oppervlak wordt dan dichtgeslepen waardoor de meest diepe kleur van de steen zichtbaar wordt.

Deze bewerking zorgt voor een hoogglans van het natuursteen.

Ambachtelijk polijsten

30 jaar heldere glans

Het polijsten doen wij op volledig ambachtelijke wijze. Alleen hierdoor is de verkregen glans blijvend en vormt de glanslaag een volledige bescherming van het natuursteen. Wij werken niet met kunstmatige glansmiddelen waarmee een tijdelijke glans kan worden verkregen en het natuursteen op termijn vatbaar is voor aantasting van buitenaf. Dankzij het ambachtelijk polijsten behoudt het natuursteen minimaal 30 jaar haar heldere glans. Eerlijk polijsten noemen wij dat.

4- Prikwerk

steen met hamer en beitel bewerkt

Bij prikwerk, ook wel boucharderen genoemd, wordt de steen met hamer en beitel bewerkt.

Door het aanbrengen van dicht op elkaar geplaatste puntjes ontstaat er een unieke uitstraling. Deze techniek is een manier om details aan te brengen waardoor een grafmonument nog persoonlijker wordt.

5- Geschuurd

zaagsporen verwijderen

Natuursteen wordt in grote delen uit de steengroeven gezaagd. Dit proces laat altijd sporen na in het natuursteen.

Door het opschuren van het graniet worden deze sporen grotendeels verwijderd.

Alle bewerkingen in het echt bekijken

bezoek onze inspiratietuin

In onze inspiratietuin ziet u alle natuursteenbewerkingen in het echt. De bewerkingen en combinaties daarvan zijn toegepast op monumenten in alle mogelijke stijlen en uitvoeringen, van eenvoudig tot zeer bijzonder. Meer informatie over de inspiratietuin.

6- Kappen en hakken

symbolen, omranding, figuren of letters

Hakwerk is een techniek die uitgevoerd wordt door onze kunstenaar.

Het uithakken van symbolen, figuren of letters uit een steen geeft een zeer persoonlijke uitstraling.

Ruw afgewerkt

mooi met rvs

De ruw afgewerkte gedenksteen in combinatie met de band van RVS geeft het monument een mooie en bijzondere uitstraling.

Watersnijden in RVS
Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het RVS aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

Engelen en heiligen

grafaccessoires en beelden

Engelen staan bekend als hemelse boodschappers en vormen een brug tussen het hogere en de aarde.

Ons assortiment beelden van engelen en heiligen bestaat uit verschillende formaten beelden in verschillende stijlen, van klassiek tot modern. Bekijk meer voorbeelden van engelen en heiligen.

Zuilen gedenkteken

vlinder met zon

Op het fraai vormgegeven urnengraf staan 2 bewerkte zuilen van natuursteen. Op elke zuil is de helft van een vlinder aangebracht. Op de rechter vleugel van de vlinder is een zon aangebracht.

De kleuren van het natuursteen, de vlinder en de zon zijn keurig op elkaar afgestemd en maken het monument prettig om naar te kijken.

7- Zandstralen

belettering, symbolen of figuren

Bij zandstralen wordt het oppervlak van het natuursteen door luchtdruk en zand licht beschadigd.

Veelal wordt deze bewerking toegepast voor de belettering. Het is ook mogelijk om symbolen of figuren uit de steen te zandstralen.

Gewoon tot bijzondere modellen

bekijk onze collectie

De eenvoudige collectie bestaat uit grotendeels uit een goed betaalbare, door onszelf ontworpen collectie urnmonumenten die kunnen variëren van gewoon tot heel bijzonder.

Bekijk onze collectie gewoon tot heel bijzondere modellen.

Duurzaam verfsysteem

maar liefst 4 a 5 lagen verf

Den Hollandsche heeft er bewust voor gekozen een duurzaam verfsysteem te hanteren. Er wordt gebruik gemaakt van een primer met afwerklagen.

Bij Den Hollandsche worden maar liefst 4 a 5 lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke 1 a 2 lagen.