Eenvoudig urnengrafcollectie eenvoudige urnenmonumenten

Onze selectie eenvoudige monumenten bestaat uit een zorgvuldig samengesteld assortiment urnenmonumenten en urnengraven. Monumenten uit onze eenvoudige collectie zijn verkrijgbaar in vele stijlen: van sober en eenvoudig tot modern en klassiek, sierlijk en elegant. Veel van de voorbeelden uit onze eenvoudige collectie staan opgesteld in onze showtuin.

De eenvoudige collectie bestaat uit grotendeels uit een goed betaalbare, door onszelf ontworpen collectie urnmonumenten die kunnen variëren van gewoon tot heel bijzonder.

urnengraf met bloemen decoratie
Urnenmonumenten in het kort

Accessoires urnengraven

persoonlijk maken

Op urnenmonumenten uit onze eenvoudige collectie “eenvoudig urnengraf” kunnen verschillende accessoires toegepast worden om het geheel een persoonlijke tint te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan symbolen, een foto, een bronzen vogeltje, een glazen plaatje met een spreuk. Precies wat bij u past en wat u mooi vindt.

Kenmerkend

onze eenvoudig collectie

Kenmerkend voor urnenmonumenten uit onze eenvoudige collectie is dat ze allemaal door onze kunstenaar/ontwerper ontworpen zijn. Hierdoor straalt elk monument uit deze selectie de voor Den Hollandsche zo kenmerkende schoonheid uit.

Uitgangspunt van een voorbeeld

andere kleur, materiaal of decoraties

U kunt voorbeelden combineren, materiaalsoorten veranderen, decoraties toevoegen of juist weglaten. Ook kunnen we uitgaan van uw eigen wensen en ideeën.

Alle soorten natuursteen en modellen in het echt bekijken

Wij bieden u de mogelijkheid om ruim 600 modellen in het echt te bekijken. Zeer veel verschillende modellen en kleuren natuursteen zijn toegepast in voorbeeld grafmonumenten. Alle modellen uit onze inspiratietuin kunnen wij plaatsen in verschillende afmetingen en materiaalsoorten. Ook bieden wij de mogelijkheid om deze modellen te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk grafmonument.

.

Prijzen collectie eenvoudig urnengraf

te zien in onze inspiratietuin

Urnenmonumenten uit onze eenvoudige collectie zijn goed betaalbaar en vervaardigd uit de allerhoogste kwaliteit natuursteen. Een groot deel van onze eenvoudige collectie staat opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst. Hier bent u van harte welkom om de urnenmonumenten in het echt te bekijken.

Wilt u meer weten?

neem gerust contact op

Wilt u meer weten over een bepaald model? Neemt u bij vragen gerust contact met ons op, of breng een bezoek aan onze inspiratietuin in Elst.

Ideeën opdoen

bekijk voorbeelden in onze inspiratietuin

In onze tuin ziet u alle mogelijke materialen die zijn toegepast in verschillende vormen en stijlen.

ontwerp kindergraf glas

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Ovaalvormige lettersteen met geprikt facet

unieke uitstraling

Bij prikwerk, ook wel boucharderen genoemd, wordt de steen met hamer en beitel bewerkt. Door het aanbrengen van dicht op elkaar geplaatste puntjes ontstaat er een unieke uitstraling. Deze techniek is een manier om details aan te brengen, waardoor een grafmonument nog persoonlijker wordt.

Soorten en kleuren natuursteen

graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwarsiet

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet. In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Duurzaamheid

beste kwaliteit materialen

Modellen uit de eenvoudige collectie zijn vervaardigd uit de beste kwaliteit materialen. Wij werken alleen met materialen waar wij goede ervaringen mee hebben. Duurzaamheid en schoonheid staan steeds voorop.

Een bijzondere grafsteen is niet per definitie kostbaar

we houden rekening met uw budget

Tijdens het ontwerpen maakt u uw wensen kenbaar en worden deze direct toegepast in het ontwerp. We houden daarbij altijd rekening met uw budget.

Bronzen decoratie

fraaie bewerking van het natuursteen

De fraaie bewerking van het natuursteen in combinatie met het bronzen beeldje zorgen voor een harmonieus geheel.

Letters van brons

lettertype, grootte en compositie

Net als het ontwerpen van een urnengraf, is ook de belettering een vak apart. Niet alleen de keuze van het lettertype, maar ook de grootte, uitlijning en compositie zijn sterk bepalend voor de gehele uitstraling van het gedenkteken.

Er kan meer dan u denkt…

onze adviseurs helpen u graag

Onze adviseurs laten u graag zien wat er met bijvoorbeeld een combinatie van bewerkingstechnieken en materialen te bereiken is. De resultaten zijn vaak zeer verrassend en een lust voor het oog.

Bronzen beeldje

verheven urnengraf

Urnengraf van gezoet natuursteen. Op het verheven gedeelte is een beeldje van brons geplaatst. Het opschrift is bijpassend ook in brons uitgevoerd. Door het liggende gedeelte op te vullen met siersteentjes is het monument onderhoudsvrij.

Foto op het gedenkteken

persoonlijk en herkenbaarheid

Een foto op het gedenkteken maakt het grafmonument herkenbaar, het schept herinneringen en maakt het persoonlijker.

Opengeslagen boek

symbolische betekenis

Een opengeslagen boek staat symbool voor het boek des levens. Bij dit grafmonument wordt het opengeslagen boek gebruikt als lettersteen, maar het is ook mogelijk om een opengeslagen boek(je) toe te voegen aan het monument om extra tekst op te plaatsen.

Vlinders

veel mogelijkheden

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Aanpassen van een model

we maken een ontwerp voor u

Vindt u een model dat bij u past, maar wilt u daar een persoonlijke aanpassing aan dan gaat onze adviseur en ontwerper samen met u aan de slag voor een aangepast ontwerp. Direct waar u bij bent wordt op basis van het door u gekozen model een ontwerpschets gemaakt.

Eenvoudige urnensteen

bronzen decoratie

Een eenvoudig uitgevoerde urnensteen is uitstekend van een persoonlijke tint te voorzien door accessoires op het monument te plaatsen. In onze showroom ziet u honderden accessoires die zijn uitgevoerd in verschillende materialen als brons, glas, RVS en cortenstaal.

Een persoonlijk urnengraf

alle monumenten worden door onszelf ontworpen

U kunt zelf een afbeelding aanleveren of wij kunnen die voor u verzorgen. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we uw keuzes en maken we altijd vrijblijvend een schetsontwerp van het monument voor u.

De mogelijkheden zijn oneindig

De mogelijkheden voor het ontwerpen van grafstenen zijn oneindig. Wij ontwerpen samen met u en adviseren u over de technische mogelijkheden.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

urnengraf met silhoutte in natuursteen

Een bezoek aan Den Hollandsche gedenktekens

altijd slagen voor een gepast monument

Omdat wij het monument samen met u ontwerpen bieden wij u de zekerheid dat u altijd zult slagen voor een persoonlijk en gepast monument.