Gedenkplaat

Een gedenkplaat wordt veel gebruikt als plaquette voor monumenten of plekken in de openbare ruimte. Bij ons is een gedenkplaat ook een urnenmonument, meestal in de vorm van een eenvoudige liggende vierkante steen die een urnenkelder of urnengraf afdekt. Een gedenkplaat kunnen we ook maken voor de afsluiting van een urnennis.

Leisteen gedenkplaat met cortenstalen illustratie

De gedenkplaat in dit voorbeeld betreft een zeer groot exemplaar van bijna een meter in lengte bij zestig centimeter breed. De tegel zelf is gemaakt van leisteen, welke een levendige textuur heeft met een ruw oppervlak. Midden op de gedenkplaat is de vierkante cortenstalen letterplaat aangebracht waarin een bijzondere een persoonlijke illustratie is verwerkt. Leisteen en cortenstaal passen heel goed bij elkaar. Dit komt omdat het gesteende van leisteen ijzerdeeltjes bevat die zijn geoxideerd. Hierdoor worden delen in het leisteen bruin van kleur, net als het cortenstaal. Cortenstaal heeft namelijk een oppervlakkige roestlaag, die bescherming biedt voor het onderliggende staal. Hierdoor blijft het materiaal jarenlang goed en zorgt het bovendien voor een prettige en warme kleur. De contenstalen plaat biedt naast de illustratie ook ruimte aan de opschriften.

Leisteen urnentegel met cortenstalen illustratiefoto 1
Leisteen gedenkplaat met cortenstalen illustratie  foto 1
Leisteen gedenkplaat met cortenstalen illustratie  foto 2

Urnmonumenten

Dit urnmonument is van zwart graniet natuursteen. Het opschrift is in de steen gestraald en met bladgoud ingeschilderd. De gedenkplaat is op afschot geplaatst zodat deze goed te lezen is en er geen water op blijft staan. Urnmonumenten zoals deze zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Dit dankzij het gebruik van de duurzame materialen en het stijlvolle zwarte grind in het liggende gedeelte.

Urnmonumenten  foto 1

Urn steen

Steen gedenkteken voor een urn. De golven op de afdekplaat staan symbool voor de zee en het strand. Het opschrift kan in het natuursteen worden gestraald.

Urn steenfoto 1

Urnengraf met glas

Modern urnengraf met een fotoprint op glas.

Urnengraf met glas  foto 1

Urnengraf

Urnengraf met een persoonlijke accessoire en belettering van RVS.

Urnengraffoto 1

Urnengraf

Urnengraf met glas.

Urnengraf  foto 1

Urnengraf gedenkplaat

Urnengraf gedenkplaat waar de schoonheid in de eenvoud zit.

Urnengraf gedenksteenfoto 1