Grafaccessoires grafdecoraties en accessoires voor grafmonumenten

Door toevoeging van een grafaccessoire of grafdecoratie maakt u een grafmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafmonument een extra betekenis kunt geven.

Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met het grafmonument. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van het grafmonument. Hieronder treft u verschillende soorten accessoires voor grafmonumenten aan.

1
grafaccessoires grafmonumenten graflantaarns

Graflantaarns

Lantaarns zijn in vele stijlen en soorten verkrijgbaar, van klassiek tot modern. Het is belangrijk een harmonie te vinden met de stijl van het monument.

Graflantaarns
2
grafaccessoires grafmonumenten grafzuilen

Grafzuilen brons

Bronzen zuilen worden geplaatst op grafstenen. Kenmerkend voor de zuil is dat hij vaak voorzien is van bronzen decoraties met een symbolische betekenis.

Grafzuilen brons
3
grafaccessoires grafmonumenten vazen en schalen

Vazen en schalen

Een veelgebruikte accessoire is de vaas of de schaal. Deze worden vaak gebruikt in combinatie met een bijpassende lantaarn.

Vazen en schalen
4
grafaccessoires grafmonumenten vogels en vlinders

Vogel en vlinders

Vogels en vlinders zijn veel toegepaste accessoires. De vogel staat voor vrijheid en de vlinder voor transformatie. Er is een grote diversiteit in uitvoeringen en materiaalsoorten.

Vogels en vlinders

Er is altijd een stijl, materiaal of materiaalcombinatie die bij u past

Onze collectie bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

5
grafaccessoires grafmonumenten bomen en bloemen

Bomen en bloemen

Bloemen, bomen en bladeren symboliseren ‘het leven’. Denk hierbij aan thema’s als kleur, groei, afstammeling en familie. De betekenis is vaak persoonlijk.

Bomen en bloemen
6
grafaccessoires grafmonumenten boeken harten kussens

Boeken, harten en kussens

Boeken, hartjes en kussens worden vaak extra toegevoegd aan een monument of als losse gedenksteen gebruikt. Hierop kan een tekst worden gemaakt.

Boeken, harten en kussens
7
grafaccessoires grafdecoraties foto porselein glas

Foto op grafsteen

Van alle mogelijke grafdecoraties, is een foto of afbeelding van de overledene het meest persoonlijk. Er zijn veel verschillende toepassingen en bewerkingen mogelijk.

Foto op grafsteen
8
grafaccessoires grafmonumenten grafkunst

Grafkunst

Grafkunst bestaat uit kunstzinnige elementen, die een toevoeging zijn aan een grafmonument. Als materiaalsoort wordt brons veel toegepast.

Grafkunst

Altijd slagen voor een gepast grafmonument

De voorbeelden op onze website zijn ter inspiratie. Voor alle gedenktekens maken wij een nieuw en persoonlijk ontwerp. Het ontwerp maken wij geheel vrijblijvend en gratis voor u.

9
grafaccessoires grafmonumenten kruizen en kruisjes

Kruizen of kruisjes

De grafkruisjes zijn van groot tot klein in verschillende afmetingen verkrijgbaar, doorgaans ook in de stijl van het gedenkteken.

Kruizen of kruisjes
10
grafaccessoires grafmonumenten Engelen en Heiligen

Engelen en Heiligen

In de christelijke kunst is de maagd Maria een centraal personage. Daarnaast zijn Maria en Kind, en Jezus veel voorkomende beelden.

Engelen en Heiligen
11
grafaccessoires grafmonumenten beelden en symbolen

Beelden en symbolen

Symbolen en beeltenissen geven naast de inscriptie een extra uitdrukking aan een gedenkteken. Dit kan een symbolische betekenis hebben.

Beelden en symbolen
12
grafaccessoires grafdecoraties grafkaarsen en graflichten

Grafkaarsen en graflichten

Grafkaarsen zorgen voor een extra harmonieuze sfeer bij een grafsteen. Het regelmatig aan kunnen steken van een kaarsje kan rust geven voor nabestaanden.

Grafkaarsen en graflichten

Showroom grafaccessoires

wat valt er allemaal te zien…

  • Verschillende soorten foto’s op een grafsteen
  • Manieren om persoonlijke ideeën toe te voegen
  • Veel verschillende soorten letters
  • Lantaarns, schalen en vazen
  • Bronzen accessoires
  • Verscheidene soorten glasbewerking
  • Soorten Rvs-bewerking
  • Zuilen en sokkels
  • Beeldjes voor op een grafmonument
  • Steentjes en split

Grafaccessoires uit onze showroom in het echt combineren

u krijgt goed inzicht hoe de accessoire staat in onze inspiratietuin

grafmonumenten adviseur ontwerper Petro Roukema
0481 – 371333
Petro Roukema

Door te luisteren naar familieleden en nabestaanden …

“Door te luisteren naar familieleden en nabestaanden ontstaat een beeld dat past bij de overledene en de verwachtingen van de mensen die graf zullen bezoeken. Samen met families creëer ik een persoonlijk gedenkteken dat niet alleen blijvend mooi is, maar vooral de herinneringen weerspiegelt en troost biedt aan die mensen die hun dierbare moeten missen.”

Maak een afspraakStel gerust uw vraag