Grafkunst grafstenen bijzondere accessoires

Het plaatsen van een kunstwerk als grafmonument komt steeds vaker voor. Toch valt het niet mee om het gehele graf hiermee te bedekken en zaken goed te combineren. Daarom wordt er doorgaans gekozen voor een combinatie van een kunstwerk(je) en een grafmonument. Deze kunstwerken kunnen sterk in grootte variëren en de vormgeving van het grafmonument staat vaak ten dienste van het kunstwerk. Het grafmonument ondersteunt als het ware de vorm van het kunstwerk en benadrukt, accentueert en versterkt deze vorm.

Goed advies

Goed advies van onze eigen kunstenaar en ontwerper is van groot belang om het tot stand te brengen monument mooi en sereen te houden.

Kunstwerkje als uitgangspunt

daarna een ontwerp

Voor het ontwerp wordt dan ook meestal het kunstwerkje als uitgangspunt genomen en daarmee gaan we samen met u schetsen en ontwerpen.

Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn:

  • Kleuren in harmonie
  • Vormen en maten kloppen
  • Ruimte voor namen en data
  • Beplanting en onderhoud

Vastzetten accessoires

zeer solide

Kleine grafaccessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle grafaccessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Grafkunst en grafaccessoires uitproberen

Alle grafaccessoires uit onze showroom kunt u in het echt combineren, u krijgt zo een goed idee hoe de accessoire staat. Ook ontwerpen wij grafkunst op basis van uw persoonlijke wensen en ideeën .

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

Bronzen grafaccessoire

bewerkt natuursteen

Stijlvolle urnenplaat waar de belettering en het sierlijke beeld is uitgevoerd in brons. We hebben de kleur van het brons aangepast aan de kleur van het natuursteen.

Om de strakke lijnen van het natuursteen te doorbreken is er in het natuursteen een rivier aangebracht. De gebogen lijnen van de rivier sluiten mooi aan bij de vormen van het bronzen beeld.

Kwaliteit grafaccessoires

duurzame materialen

De grafaccessoires worden uit dezelfde materialen vervaardigd als onze grafmonumenten. Dit betekent dat elke accessoire net zo solide en duurzaam is als een grafsteen.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is. Wij staan voor de garanties die wij afgeven.

Inzicht in de belettering

lijntekening

Ons grafisch team gaat voor u aan de slag. We werken het schetsontwerp helemaal uit in een zwart-wit lijntekening, zodat elementen zoals lettertype, regelafstand, lettergrootte, de inhoud en spelling van de tekst en bijvoorbeeld positionering van eventuele decoraties allemaal goed passen in het geheel en duidelijk zijn voor de vervaardiging van het gedenkteken.

Christus
Muzieksleutel
Biddende handen
Biddende handen
Davidster

Advies van onze eigen kunstenaar

mooi en sereen houden

Goed advies van onze eigen kunstenaar en ontwerper is van groot belang om het tot stand te brengen monument mooi en sereen te houden.

Net zo belangrijk is ervoor te zorgen dat een kunstwerk op een grafmonument ook mooi zal blijven, goed onderhouden en gereinigd kan worden en dat vorst er geen invloed op heeft.

In vertrouwde handen

mooi maar ook goed

Het ontwerpen en vervaardigen van een gedenkteken of grafmonument is bij Den Hollandsche in vertrouwde handen. Onze zekerheden bieden u de garantie van schoonheid en kwaliteit, vormgegeven in een blijvend gedenkteken.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is.

klantenreactie grafmonument ontwerper den hollandsche

Het moest iets speciaals zijn…

We zijn zeer fijn geholpen. Op de eerste gesprek was er alle tijd voor ons. De tekening werd mooi geschetst en…

Lees meer klantervaringen

Grafmonument brons

verstrengelde handen

De in brons uitgevoerde verstrengelde handen verbinden twee grafstenen of twee helften van een grafsteen.

Hiermee houden echtelieden elkaar ook na de dood vast. Het symbool van liefde, trouw en de verbondenheid tussen twee geliefden.

Het model en het materiaal

in verschillende materialen te realiseren

Een symbool kan als een extra toevoeging op een grafmonument worden afgebeeld. Maar ook kan het symbool centraal staan en als uitgangspunt dienen voor het grafmonument.

Wij raden u aan om eerst naar een model te kijken dat u aanspreekt. Let daarbij op vorm en uitstraling. Wanneer u weet welke modellen u mooi vindt, kunt u gaan kijken naar materialen. Alle modellen zijn namelijk in verschillende materialen uitvoerbaar.

Nog geen idee?

samen gaan we aan de slag

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Persoonlijk maken

decoratie en accessoires

Decoraties, accessoires en bewerkingen in natuursteen maken het monument persoonlijk. Wij nodigen u uit voor een persoonlijk gesprek, waarin wij alle mogelijkheden en uw wensen bespreken.

Samen met u ontwerpen we een gepast grafmonument voor uw dierbare.

We maken geheel vrijblijvend en gratis een persoonlijk ontwerp voor u.

Bloemen van cortenstaal

mooi roestkleurig

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal.

Cortenstaal is uitstekend toe te passen op grafmonumenten, als persoonlijke accessoires, maar ook als letterplaat en omranding.

Bekijk meer voorbeelden van cortenstaal toepassingen op de cortenstaal pagina.

Belettering in cortenstaal

watersnijden

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het cortenstaal aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

In onze inspiratietuin ziet u een groot aantal voorbeelden, waarbij we deze techniek hebben toegepast op verschillende modellen grafstenen.

cortenstaal grafmonument silhouet
Maria met kind
Maria en Christus
De kruisiging
Ornement

Eigen sfeer

toepassing van grafaccessoires

Door een symbool of figuur toe te passen geeft u het monument een eigen sfeer. Het geeft u een steunpunt en roept herinnering op.

Uniek ontwerp

Naast de grafaccessoires uit ons assortiment ontwerpen we ook accessoires, beelden en figuren. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bekijk voorbeelden en laat u inspireren door de voorbeelden van ons assortiment grafaccessoires.

Engel op grafsteen

groot assortiment

Engelen staan bekend als hemelse boodschappers en vormen een brug tussen het hogere en de aarde.

Ons assortiment beelden van engelen en heiligen bestaat uit verschillende formaten beelden in verschillende stijlen, van klassiek tot modern.

Bekijk meer voorbeelden van Engelen en Heiligen.

Bronzen zuil

bronzen naamplaatje

Het bronzen beeld staat verankerd op de grafsteen. De gebogen vorm van het brons komt terug in het voetstuk van natuursteen.

Op het voetstuk zit een bronzen plaatje bevestigd voor het opschrift.

Kunst in natuursteen

modern en sierlijk

Door het natuursteen te bewerken kunnen er bijzonder sierlijke grafkunstwerken mee worden vervaardigd.

Onze ontwerper maakt voor u desgewenst een geheel eigen ontwerp, afgestemd op de mogelijkheden van het materiaal en met uw wensen als uitgangspunt.

Zelf uitproberen

in onze showroom en inspiratietuin

U kunt grafaccessoires uit onze showroom meenemen naar de inspiratietuin om te bekijken hoe ze staan.

In onze tuin staan ruim 600 gedenktekens opgesteld, waardoor u een goede indruk krijgt van hoe de grafaccessoire staat bij de verschillende soorten monumenten of de kleur van het natuursteen.

grafkunst bekijken en uitzoeken

Voorbeelden in onze showroom

bekijk in het echt grafkunst, graflantaarns, kruizen, belettering, beeldjes, symbolen en meer

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken is onze showroom voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Omdat er zoveel mogelijk is hebben wij alles overzichtelijk voor u gepresenteerd, zodat u geheel vrijblijvend en ongestoord kunt rondkijken. Wanneer u vragen hebt, kunt u ze direct aan onze adviseur stellen. Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een grafmonument een blijvende keuze is voor jaren.