Ook komende zaterdag is onze winkel open

Grafmonumenten in CastricumInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Castricum

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafmonument voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Castricum? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafmonumenten en grafzerken in de gemeente Castricum en omgeving, zoals in Akersloot, Castricum, de Woude en Limmen. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Amsterdam. Op minder dan 40 minuten rijden van Castricum.

Inspiratiewinkel Amsterdam Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Castricum?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Castricum van natuursteen

Grafstenen Castricum

2
Grafstenen en grafmonumenten in Castricum van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Castricum van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Castricum

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Castricum van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Castricum van brons

Grafmonument Castricum

7
Grafstenen en grafmonumenten in Castricum van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Castricum van glas

Grafsteen Castricum

“blij verrast“

Geachte mevrouw van der Ven en mevrouw Bosselaar, Vanmorgen zijn we wezen kijken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Het was natuurlijk alweer een paar maanden geleden, dat we in Elst waren geweest. Daarom waren we blij verrast. Met dank voor de goede zorgen, service , snel antwoord op vragen, al met al perfect ! Met vriendelijke groet,

April 2024
Haarlemmerliede en spaarnwoude

“Mijn gezin en ik zijn er erg content mee“

Het gedenkteken is geplaatst en mijn gezin en ik zijn er erg content mee. De steensoort vinden we allemaal heel erg mooi. En de uitvoering is precies zoals de heer Marco Fronik het op de computer heeft ontworpen. Als we over een week het gedenkteken gaan inrichten en beplanten, zal het helemaal ' af ' zijn. Allemaal heel erg bedankt!

April 2024
Landsmeer

“Het is geheel tot wens “

Het monument is vandaag neer gezet en ziet er goed uit.Het is geheel tot wens en ik ben tevreden.

April 2024
Haarlemmermeer

“Zeer smaakvol en professioneel gedaan“

Gedachte heer De Nekker, Wij zijn ontzettend blij met het grafmonument van mijn man, (....) Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de uitvoering, als de mooie degelijke materialen. Zeer smaakvol en professioneel gedaan. Ook de zorgvuldigheid waarmee het graf is opgeleverd (de bloemetjes in het tuintje, onze vaas etc.) was ontroerend toen we er aankwamen. Heel veel dank voor alles. U ook voor de goede begeleiding. Ik hoop dat u onze complimenten wilt overbrengen aan alle collega's die hierbij betrokken zijn geweest. Met vriendelijke groet, (.....)

April 2024
Amsterdam

“Wij zijn U en Uw collega's dankbaar“

Nu wij het door Uw firma geplaatste gedenkteken hebben gezien is het mij een behoefte U te complimenteren met de wijze waarop wij zijn ontvangen en onze wensen zijn verwerkt in een ontwerp dat geheel aan onze verwachtingen voldeed. Wij zijn U en Uw collega's dankbaar voor hun aandeel in de afhandeling en verzoeken U vriendelijk om dit ook aan hen te laten weten.

April 2024
Velsen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Castricum?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Amsterdam om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafmonument ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Castricum

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Castricum maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Akersloot Akersloot Jacobus Marjor

Akersloot Jacobus Marjor

Kerklaan
1921BK Akersloot
grafsteen Castricum Begraafplaats (onderlangs)

Begraafplaats (onderlangs) Castricum

Aan de rand van het dorp ligt al sinds 1953 de algemene begraafplaats van Castricum. Oorspronkelijk was twee derde van het terrein bestemd als algemene begraafplaats en het overblijvende deel werd gebruikt als katholieke begraafplaats. Dit onderscheid is later komen te vervallen. Het is er ruimtelijk van opzet met brede toegankelijke paden.

Kramersweg
1901 NP Castricum

Grafstenen Begraafplaats (onderlangs) Castricum

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats (onderlangs) Castricum

grafmonument Castricum Protestantse Begraafplaats Castricum
Grafmonument Castricum Protestantse Begraafplaats Castricum
Grafmonumenten Castricum Protestantse Begraafplaats Castricum 1

Protestantse Begraafplaats Castricum

Middenin het dorp Castricum, vlakbij de dorpsstraat, vinden we de dorpskerk van Castricum. De kerk kent een zeer lange geschiedenis die in de 11e eeuw begint. Vandaag de dag staan nog substantiële delen van de oude kerk overeind. De kerk is nog steeds in gebruik bij de protestantse gemeente, en de begraafplaats om de kerk heen is dan ook protestants.
Op een gedeelte van de begraafplaats zijn 34 Gemenebest Oorlogsgraven.

Kerkpad
1901 EJ Castricum
grafmonumenten Castricum Rooms Katholieke begraafplaats De Goede Herder

Rooms Katholieke begraafplaats De Goede Herder Castricum

Naast de neogotische Pancratiuskerk, ook middenin het dorp Castricum, ligt de Rooms Katholieke begraafplaats Pancratius De Goede Herder. Naast familie en algemene graven is er ook een urnennis.

Dorpsstraat
1901EK Castricum
grafstenen Limmen Limmen RK

Limmen RK

De begraafplaats hoort bij de
Rooms Katholieke Parochie
van de Heilige Cornelius te Limmen. In mei 2018 woedde er brand in de Corneliuskerk en werd een groot deel van de kerk verwoest. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw van de kerk.
De begraafplaats eromheen is in gebruik gebleven. Er zijn naast algemene en particuliere graven ook urnengraven en er is een urnenmuur.

Dusseldorperweg
1906 AL Limmen
grafsteen Limmen Protestantse en algemene begraafplaats Limmen

Protestantse en algemene begraafplaats Limmen

Aan de Zuidkerkenlaan aan de rand van het dorpje Limmen ligt een kleine zowel Hervormde als algemene begraafplaats. Je vindt er onder andere Het Monument Britse Piloten en is een herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.
Het Monument is een gehavende propeller van een vliegtuig van Royal Air Force.

Zuidkerkenlaan
1906 AC Limmen