Vandaag is onze winkel open

Grafmonumenten in DrechterlandInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Drechterland

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafmonument voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Drechterland? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafmonumenten en grafzerken in de gemeente Drechterland en omgeving, zoals in Hem, Hoogkarspel, Oosterblokker, Oosterleek, Schellinkhout, Venhuizen, Westwoud, Wijdenes en Wydenes. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Amsterdam

Inspiratiewinkel Amsterdam Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Drechterland?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Drechterland van natuursteen

Grafstenen Drechterland

2
Grafstenen en grafmonumenten in Drechterland van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Drechterland van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Drechterland

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Drechterland van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Drechterland van brons

Grafmonument Drechterland

7
Grafstenen en grafmonumenten in Drechterland van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Drechterland van glas

Grafsteen Drechterland

“blij verrast“

Geachte mevrouw van der Ven en mevrouw Bosselaar, Vanmorgen zijn we wezen kijken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Het was natuurlijk alweer een paar maanden geleden, dat we in Elst waren geweest. Daarom waren we blij verrast. Met dank voor de goede zorgen, service , snel antwoord op vragen, al met al perfect ! Met vriendelijke groet,

Maart 2024
Haarlemmerliede en spaarnwoude

“Mijn gezin en ik zijn er erg content mee“

Het gedenkteken is geplaatst en mijn gezin en ik zijn er erg content mee. De steensoort vinden we allemaal heel erg mooi. En de uitvoering is precies zoals de heer Marco Fronik het op de computer heeft ontworpen. Als we over een week het gedenkteken gaan inrichten en beplanten, zal het helemaal ' af ' zijn. Allemaal heel erg bedankt!

Maart 2024
Landsmeer

“Het is geheel tot wens “

Het monument is vandaag neer gezet en ziet er goed uit.Het is geheel tot wens en ik ben tevreden.

Maart 2024
Haarlemmermeer

“Zeer smaakvol en professioneel gedaan“

Gedachte heer De Nekker, Wij zijn ontzettend blij met het grafmonument van mijn man, (....) Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de uitvoering, als de mooie degelijke materialen. Zeer smaakvol en professioneel gedaan. Ook de zorgvuldigheid waarmee het graf is opgeleverd (de bloemetjes in het tuintje, onze vaas etc.) was ontroerend toen we er aankwamen. Heel veel dank voor alles. U ook voor de goede begeleiding. Ik hoop dat u onze complimenten wilt overbrengen aan alle collega's die hierbij betrokken zijn geweest. Met vriendelijke groet, (.....)

Maart 2024
Amsterdam

“Wij zijn U en Uw collega's dankbaar“

Nu wij het door Uw firma geplaatste gedenkteken hebben gezien is het mij een behoefte U te complimenteren met de wijze waarop wij zijn ontvangen en onze wensen zijn verwerkt in een ontwerp dat geheel aan onze verwachtingen voldeed. Wij zijn U en Uw collega's dankbaar voor hun aandeel in de afhandeling en verzoeken U vriendelijk om dit ook aan hen te laten weten.

Maart 2024
Velsen

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Drechterland?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafmonument ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Drechterland

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Drechterland maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Hem Begraafplaats Hem
Grafstenen Hem Begraafplaats Hem
Grafsteen Hem Begraafplaats Hem 1

Begraafplaats Hem

Het West-Friese dorpje Hem is van oudsher nooit groot geweest maar heeft ooit de status van 'stad' gehad omdat het zo vlak aan de kust van de Zuiderzee een belangrijke rol speelde in dit vissersgebied. Vlakbij de kerk aan de schoollaan ligt een van de acht gemeentelijke begraafplaatsen van Drechterland. De begraafplaats is goed begaanbaar. Er zijn algemene en particuliere graven en er is een urnenmuur.

Schoollaan
1607CL Hem
grafsteen Hoogkarspel Begraafplaats Hoogkarspel

Begraafplaats Hoogkarspel

Aan de rand van Hoogkarspel ligt de algemene gemeentelijke begraafplaats. Wat opvalt zijn de treurwilgen aan het toegangshek. De lanen zijn recht, overzichtelijk en makkelijk begaanbaar. Er zijn algemene, particuliere graven en er is een urnenmuur.

Molenwei
1616sn Hoogkarspel

Grafstenen Begraafplaats Hoogkarspel

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Hoogkarspel

grafmonument Hoogkarspel Oude Begraafplaats Hoogkarspel
Grafstenen Hoogkarspel Oude Begraafplaats Hoogkarspel
Grafsteen Hoogkarspel Oude Begraafplaats Hoogkarspel 1

Oude Begraafplaats Hoogkarspel

Middenin het levendige dorp, naast het gemeentehuis, ligt de oudste begraafplaats van Hoogkarspel. Het is een van de acht gemeentelijke begraafplaatsen van Drechterland.

Raadhuisplein
1616AV Hoogkarspel
grafmonumenten Hoogkarspel RK Begraafplaats Hoogkarspel
Grafmonument Hoogkarspel RK Begraafplaats Hoogkarspel
Grafmonumenten Hoogkarspel RK Begraafplaats Hoogkarspel 1

RK Begraafplaats Hoogkarspel

De Rooms Katholieke begraafplaats van Hoogkarspel ligt naast de Laurentiuskerk ook middenin het dorp, op steenworp afstand van de Oude Begraafplaats. Inmiddels wordt ook deze begraafplaats beheerd door de gemeente en daardoor niet strikt Rooms Katholiek te noemen.

Streekweg
1616 AN Hoogkarspel
grafstenen Oosterleek NH Kerkhof Oosterleek
Grafstenen Oosterleek NH Kerkhof Oosterleek
Grafsteen Oosterleek NH Kerkhof Oosterleek 1

NH Kerkhof Oosterleek

In het kleinste dorpje van West-Friesland Oosterleek aan de Zuiderdijk, staat al eeuwenlang een klein kerkje met daarnaast het zogenoemde 'schelpenkerkhof'. Het wordt zo genoemd omdat de bodem bedekt is met een dikke laag schelpen. Ooit behorend tot de kerk, maar nu beheerd door de gemeente Drechterland.

Oosterleek
1609 GA Oosterleek
grafsteen Schellinkhout Kerkhof Schellinkhout
Grafmonument Schellinkhout Kerkhof Schellinkhout
Grafmonumenten Schellinkhout Kerkhof Schellinkhout 1

Kerkhof Schellinkhout

Aan de dorpsweg in het midden van het langgerekte kleine dorp Schellinkhout staat de oude Martinuskerk. Het oudste gedeelte van de kerk zou al in de 14e eeuw gebouwd zijn. Ernaast ligt de algemene begraafplaats die beheerd wordt door de gemeente Drechterland, die deze oude begraafplaats gesloten heeft verklaard. Hier mogen alleen nog, op verzoek, asbussen in of op de graven worden bijgeplaatst.

Dorpsweg
1697 KG Schellinkhout
grafmonument Venhuizen Begraafplaats Venhuizen

Begraafplaats Venhuizen

Aan de rand van Venhuizen ligt de sfeervolle begraafplaats waar ondanks de vele bomen genoeg ruimte is voor de zon. Er zijn zowel gras- als kiezelpaden en er is ruime parkeergelegenheid. De begraafplaats is een van de acht algemene begraafplaatsen beheerd door de gemeente Drechterland.

Westerkerkweg
1606 BD Venhuizen
grafmonumenten Venhuizen RK Begraafplaats Venhuizen
Grafsteen Venhuizen RK Begraafplaats Venhuizen
Grafmonument Venhuizen RK Begraafplaats Venhuizen 1

RK Begraafplaats Venhuizen

Naast de Sint Lucas Parochie ligt een grote en de enige Rooms Katholieke begraafplaats in de gemeente Drechterland. De rest van de begraafplaatsen zijn inmiddels gemeentelijk geworden maar deze aan de noord-west kant van Venhuizen heeft zijn religieuze karakter behouden. Er zijn particuliere en algemene graven.

Sint Lucasstraat
1606BP Venhuizen
grafstenen Wijdenes Begraafplaats Wijdenes
Grafmonumenten Wijdenes Begraafplaats Wijdenes
Grafstenen Wijdenes Begraafplaats Wijdenes 1

Begraafplaats Wijdenes

Naast de van oudsher Nederlands Hervormde kerk die al in gebruik genomen werd in de vroeg 17e eeuw ligt de algemene begraafplaats van Wijdenes. Het is een ruimtelijke begraafplaats met niet veel bomen zodat de zon uitgebreid kan schijnen.

Kerkbuurt
1608 EN Wijdenes