Ook komende zaterdag is onze winkel open

Grafmonumenten in Hollands KroonInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Hollands Kroon

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafmonument voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Hollands Kroon? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafmonumenten en grafstenen in de gemeente Hollands Kroon en omgeving, zoals in 't Veld, Anna Paulowna, Barsingerhorn, Breezand, Den Oever, Haringhuizen, Hippolytushoef, Kolhorn, Kreileroord, Lutjewinkel, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Slootdorp, Westerland, Wieringerwaard, Wieringerwerf, Winkel, Zijdewind en Zydewind. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Sneek. Op minder dan 45 minuten rijden van Hollands Kroon.

Inspiratiewinkel Sneek Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Hollands Kroon?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Hollands Kroon van natuursteen

Grafstenen van natuursteen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Hollands Kroon van RVS

Grafmonumenten van RVS

3
Grafstenen en grafmonumenten in Hollands Kroon van cortenstaal

Grafstenen met cortenstaal

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Hollands Kroon

Grafstenen met zwerfkei

5
Grafstenen en grafmonumenten in Hollands Kroon van hout

Grafmonumenten van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Hollands Kroon van brons

Grafmonumenten van brons

7
Grafstenen en grafmonumenten in Hollands Kroon van versteend hout

Grafstenen van versteend hout

8
Grafstenen en grafmonumenten in Hollands Kroon van glas

Grafstenen van glas

“blij verrast“

Geachte mevrouw van der Ven en mevrouw Bosselaar, Vanmorgen zijn we wezen kijken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Het was natuurlijk alweer een paar maanden geleden, dat we in Elst waren geweest. Daarom waren we blij verrast. Met dank voor de goede zorgen, service , snel antwoord op vragen, al met al perfect ! Met vriendelijke groet,

Mei 2024
Haarlemmerliede en spaarnwoude

“Mijn gezin en ik zijn er erg content mee“

Het gedenkteken is geplaatst en mijn gezin en ik zijn er erg content mee. De steensoort vinden we allemaal heel erg mooi. En de uitvoering is precies zoals de heer Marco Fronik het op de computer heeft ontworpen. Als we over een week het gedenkteken gaan inrichten en beplanten, zal het helemaal ' af ' zijn. Allemaal heel erg bedankt!

Mei 2024
Landsmeer

“Het is geheel tot wens “

Het monument is vandaag neer gezet en ziet er goed uit.Het is geheel tot wens en ik ben tevreden.

Mei 2024
Haarlemmermeer

“Zeer smaakvol en professioneel gedaan“

Gedachte heer De Nekker, Wij zijn ontzettend blij met het grafmonument van mijn man, (....) Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de uitvoering, als de mooie degelijke materialen. Zeer smaakvol en professioneel gedaan. Ook de zorgvuldigheid waarmee het graf is opgeleverd (de bloemetjes in het tuintje, onze vaas etc.) was ontroerend toen we er aankwamen. Heel veel dank voor alles. U ook voor de goede begeleiding. Ik hoop dat u onze complimenten wilt overbrengen aan alle collega's die hierbij betrokken zijn geweest. Met vriendelijke groet, (.....)

Mei 2024
Amsterdam

“Wij zijn U en Uw collega's dankbaar“

Nu wij het door Uw firma geplaatste gedenkteken hebben gezien is het mij een behoefte U te complimenteren met de wijze waarop wij zijn ontvangen en onze wensen zijn verwerkt in een ontwerp dat geheel aan onze verwachtingen voldeed. Wij zijn U en Uw collega's dankbaar voor hun aandeel in de afhandeling en verzoeken U vriendelijk om dit ook aan hen te laten weten.

Mei 2024
Velsen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Sneek om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafmonument ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Hollands Kroon

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Hollands Kroon maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Anna Paulowna Begraafplaats Anna Paulowna (gemeente Hollands Kroon)

Begraafplaats Anna Paulowna (gemeente Hollands Kroon)

Aan de Middenweg ten noordwesten van Anna Paulowna ligt de algemene begraafplaats. Zonder al te veel bomen maar met hagen die de paden van elkaar scheiden is de begraafplaats is licht en ruimtelijk opgezet met rechte lanen waardoor het makkelijk begaanbaar is.

Middenweg
1761 LD Anna Paulowna

Grafstenen Begraafplaats Anna Paulowna (gemeente Hollands Kroon)

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Anna Paulowna (gemeente Hollands Kroon)

grafsteen Anna Paulowna Rooms Katholieke Begraafplaats Anna Paulowna

Rooms Katholieke Begraafplaats Anna Paulowna

In het dorp Anna Paulowna staat de Rooms Katholieke kerk Onze Lieve Vrouw Praesentatie. Daarachter ligt de bijbehorende begraafplaats. Deze is in principe vol. Het komt echter wel eens voor dat een oud graf opnieuw beschikbaar komt als de betreffende familie aangeeft afstand te willen doen van de rechten. Zo'n graf kan dan opnieuw worden uitgegeven.
Het is echter niet mogelijk om zo'n beschikbaar gekomen graf van te voren te reserveren. Natuurlijk kan er altijd contact opgenomen worden met de parochie.Nieuweweg
1761 EC Anna Paulowna
grafmonument Breezand RK Breezand

RK Breezand

Achter de kerk St. Jan de Evangelist in Breezand ligt de begraafplaats die beheerd wordt door de parochie. Op de begraafplaats staat sinds 2009 een monument dat troost en hoop geeft aan verborgen verdriet. Een monument om even stil te staan bij de dierbare herinneringen aan overledenen. Een nieuw graf op deze begraafplaats is in principe alleen beschikbaar voor parochianen.

Wijdenes Spaansweg
1764 GL Breezand
grafmonumenten Den Oever Begraafplaats Oosterland

Begraafplaats Oosterland Den Oever

Kerkweg
1779 GG Den Oever
grafstenen Hippolytushoef Hippolytushoef

Hippolytushoef

Noordburenweg
1777 NB Hippolytushoef
grafsteen Middenmeer Begraafplaats Middenmeer
Grafmonument Middenmeer Begraafplaats Middenmeer
Grafmonumenten Middenmeer Begraafplaats Middenmeer 1

Begraafplaats Middenmeer

In het kleine dorp Middenmeer ligt aan de Kerkhoflaan de algemene begraafplaats. Er is ruime parkeergelegenheid en met de ruime paden is het een voor iedereen makkelijk begaanbare begraafplaats.

Kerkhoflaan
1775 CB Middenmeer
grafmonument Nieuwe Niedorp Rooms Katholieke Begraafplaats Nieuwe Niedorp
Grafstenen Nieuwe Niedorp Rooms Katholieke Begraafplaats Nieuwe Niedorp
Grafsteen Nieuwe Niedorp Rooms Katholieke Begraafplaats Nieuwe Niedorp 1

Rooms Katholieke Begraafplaats Nieuwe Niedorp

Aan de Ooievaarsweg in Nieuwe Niedorp ligt de karakteristieke Rooms Katholieke begraafplaats. Wat opvalt is het grindpad dat in een lus loopt terwijl de rest van het terrein vooral gras en beplanting heeft. De verscheidenheid aan grafmonumenten zijn in het gras geplaatst.

Ooievaarsweg
1733 NH Nieuwe Niedorp
grafmonumenten Westerland Begraafplaats Westerland

Begraafplaats Westerland

Westerlanderweg
1778 KM Westerland
grafstenen Winkel Begraafplaats Lucaskerk

Begraafplaats Lucaskerk Winkel

In het dorpje Winkel staat de Nederlands Hervormde Lucaskerk, in de volksmond "Het Witte Kerkje" genoemd met daarbij de gemeentelijke begraafplaats. In augustus 2019 zal de noodzakelijke renovatie van de begraafplaats klaar zijn en zal het weer een nette en verzorgde uitstraling hebben.

Dorpsstraat
1731 RE Winkel