Coronavirus: Hoe kiest u op dit moment een gedenkteken?  meer informatie

Grafsteen VeluweInformatie, voorbeelden en begraafplaatsen

Het ontwerpen en plaatsen van grafmonumenten is onze specialiteit. We hebben ruim 74 jaar ervaring met het plaatsen van grafmonumenten in geheel Nederland.

grafsteen veluwe showtuin

Grafsteen Veluwe

eenvoudig tot bijzonder

Onze selectie “eenvoudig tot bijzonder” bestaat uit een uitgebreid assortiment, goed betaalbare, grafstenen in verschillende materialen, stijlen en prijsklassen.

De selectie bestaat grotendeels uit een goed betaalbare, collectie grafstenen. Het zijn eenvoudige, gewone tot bijzondere modellen. Wij hanteren strenge selectiecriteria voor de materiaalsoort, kleur, kwaliteit en uitstraling.

Bekijk voorbeelden van

eenvoudig tot bijzondere grafmonumenten.

Moderne grafstenen

eigentijds, strak en eenvoudig van vorm

Den Hollandsche heeft een heel eigen assortiment moderne grafstenen. Onder ‘moderne grafstenen’ verstaan we grafmonumenten met een geheel eigentijds karakter, strak en eenvoudig van vorm.

Op deze categorie monumenten passen we eigentijdse, moderne materialen en technieken toe, waarbij een combinatie met natuursteen wordt gemaakt.

Bekijk meer voorbeelden van moderne grafmonumenten.

Decoraties in natuursteen

een persoonlijke grafsteen

Decoraties zijn veelal afbeeldingen die als versiering aan een grafmonument toegevoegd worden. Deze decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint aan de grafsteen te geven.

Door verschillende technieken samen in een grafsteen te combineren kunnen bepaalde delen of vormen geaccentueerd worden.

Bekijk voorbeelden van grafsteendecoraties in natuursteen.

Exclusieve grafmonumenten

bijzondere materialen of bewerkingen

Ons assortiment exclusieve en bijzondere grafmonumenten is uitsluitend door Den Hollandsche ontworpen en gefabriceerd.

Er worden bijzondere materiaalsoorten of bewerkingen toegepast. Ook is het ontwerp altijd volledig op de wensen van u als klant afgestemd en daardoor uniek.

Bezoek de pagina exclusieve grafmonumenten.

Vanuit een voorbeeld

aanpassen of combineren

Aanpassen – Elk voorbeeld passen wij aan hoe u dat wilt
Combineren – U kunt details van verschillende monumenten met elkaar combineren

Een grafsteen uit onze selectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ is goed betaalbaar en vervaardigd uit de allerhoogste kwaliteit natuursteen. Onze grafstenen staan opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst. U van harte welkom om de grafmonumenten in het echt te bekijken.

Zuilen gedenkteken

ingebouwde graflantaarn

Monument met een compositie van drie zuilen. In de laagste zuil is een RVS-lantaarn opgenomen.

De tekst is gezandstraald aangebracht op de hoogste zuil.

Het gedenkteken is zoals al onze gedenktekens in verschillende soorten en kleuren natuursteen te realiseren.

Bekijk voorbeelden van grafstenen

grafstenen in alle mogelijke materialen en stijlen

Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment met grafmonumenten en grafstenen, beschikbaar in verschillende materialen, vormen en kleuren.

grafsteen veluwe natuursteen

Natuursteen grafstenen

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor een grafmonument. Dit komt vooral vanwege haar duurzaamheid. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende natuursteensoorten.

Bekijk 561 voorbeelden
grafsteen veluwe met rvs en glas

RVS en glas grafmonumenten

RVS staat voor Roestvast Staal en is een zeer duurzame metaalsoort. De lichte metaalkleur geeft RVS grafmonumenten een fraaie, jonge en moderne uitstraling.

Bekijk 382 voorbeelden
grafsteen veluwe glas

Glazen grafmonumenten

Een grafmonument van glas creëert transparantie en toegankelijkheid. Het is een prachtig en licht materiaal. Door gebruik te maken van verschillende glastechnieken als glasfusing, smelten en emailleren, geven wij het monument een persoonlijke tint.

Bekijk onze glasmonumenten
grafsteen veluwe zwerfkei

Zwerfkeien als grafmonument

Ruwe, onbewerkte, natuurlijke natuursteen keien worden al vele jaren als grafmonument toegepast. Een aanzienlijk deel van het assortiment van Den Hollandsche bestaat dan ook uit natuurlijke keien als grafstenen. De keien zijn afkomstig uit alle werelddelen.

Bekijk zwerfkeien

74 jaar ervaring met ontwerpen en plaatsen

Al meer dan 74 jaar zitten wij in het ambacht en kunnen u daarom helpen met een bijzonder en persoonlijk grafmonument dat we samen met u ontwerpen. U kunt zich op onze site uitgebreid oriënteren en bewaren wat u mooi vindt. Voor het beste beeld kunt u ook langskomen en ideeën opdoen in onze inspiratietuin. U bent van harte welkom.

grafsteen veluwe hout

Grafstenen van hout

Voor houten grafmonumenten maken wij gebruik van Teakhout. Teakhout is bekend uit de scheepsbouw en tuinmeubelenindustrie. Kenmerkend is de hoge duurzaamheid. Wij geven tot 30 jaar garantie tegen houtrot.

Houten grafmonumenten
grafsteen veluwe brons

Brons voor gedenktekens

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafmonumenten. Naast de accessoires zoals; letters, lantaarns, vazen, en beelden zijn er veel meer mogelijkheden met brons…

Bekijk voorbeelden
grafsteen veluwe cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

Cortenstaal is een in de jaren dertig van de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Toepassing van dit fraaie metaal in een grafmonument echter is iets nieuws. Cortenstaal is een duurzaam materiaal en heeft een prachtige roestkleurige uitstraling.

Bekijk monumenten van cortenstaal
grafsteen veluwe versteend hout

Versteend hout als grafsteen

Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur net als wij mensen en geen een is er gelijk.

Bekijk versteend hout als grafsteen

Persoonlijk ontworpen

motorcrosser vanuit een foto

Naast het assortiment van grafaccessoires dat u ziet in onze showroom en inspiratietuin, bieden wij u ook de mogelijkheid om een decoratie persoonlijk te laten ontwerpen.

De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto. In dit geval is de decoratie uitgevoerd in RVS. U kunt ook kiezen voor glas, cortenstaal, brons, natuursteen of bijvoorbeeld hout. Precies wat u mooi en passend vindt.

Toepassen juiste materialen

uitstraling van het monument

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument die uitstraling geven die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Samen met u realiseren we een mooi gedenkteken en een fijne plaats om naar toe te gaan.

Kwaliteit grafstenen

het monument moet wel mooi blijven

Bij het zoeken naar een passend monument kijkt u natuurlijk eerst naar wat u mooi vindt. Maar een grafmonument moet uiteraard ook mooi blijven. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van een grafmonument.

Wij willen u graag duidelijk maken waar de kwaliteit van een grafmonument uit bestaat, waar u op moet letten en hoe Den Hollandsche kwaliteit biedt.

Meer informatie over de kwaliteit van grafstenen.

Bewerken van het natuursteen

nieuwe kleuren en structuren

Natuursteen is van oudsher het meest gebruikte materiaal voor grafmonumenten. Als materiaalsoort wordt graniet het meest toegepast. Dit is herkenbaar aan de glimmende stenen (polijsten).

Bij Den Hollandsche beschikken we tegenwoordig over nieuwe technieken die natuursteen weer een hele andere uitstraling doen geven. Met deze technieken wordt het oppervlak van het natuursteen bewerkt, waardoor nieuwe kleuren en andere structuren ontstaan.

Foto’s en afbeeldingen

bekijk alle mogelijkheden en hoe het werkt

Door een foto of afbeelding op het monument te plaatsen, geeft u het monument een persoonlijk karakter.

Wij bieden u alle mogelijkheden van een kleine foto in porselein tot levensgrote afbeeldingen op glas.

Bekijk meer voorbeelden van foto in glas op grafsteen, foto in porselein op grafsteen of foto op natuursteen.

Combinatie materialen

sierlijk geplaatste vlinders van RVS

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd, waardoor de opschriften goed leesbaar blijven bij drukkere achtergronden of weersinvloeden.

De combinatie van materialen geeft het monument een bijzonder fraaie uitstraling.

Glazen grafmonumenten.

In alle rust zoeken naar een passend gedenkteken.

daarna vrijblijvend een ontwerp

Vele voorbeelden in verschillende stijlen en vormen staan opgesteld in onze inspiratietuin te Elst. Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen. Meer informatie over onze inspiratietuin.

Alle mogelijke materialen

RVS, brons, glas, cortenstaal…

We realiseren mooie en bijzondere gedenktekens door te werken met alle geschikte en mogelijke materialen.

Materialen waar wij vaak mee werken en combineren zijn glas, RVS, brons en cortenstaal. Maar ook lood, hout en versteend hout worden toegepast al dan niet in combinatie met natuursteen.

Laat u inspireren door alle collecties met grafstenen. Bekijk wat u aanspreekt en mooi vindt.

De lettersteen

uitstraling van het monument

De afmeting en vormen van dit staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van het grafmonument.

Daarom is het heel belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

De lettersteen – het staande gedeelte

reacties van klanten

“…is gemaakt zoals dit was afgesproken met de tekenaar.”

Op 25 november 2014 is de gedenksteen van mijn lieve zoon en broer geplaatst. Het laatste halfuur mocht ik als moeder hierbij aanwezig zijn en kreeg ik de gelegenheid om de glassteentjes zelf te zetten. Dit moment heb ik als fijn ervaren.

De steen is gemaakt zoals dit was afgesproken met de tekenaar. De steen is persoonlijk, mooi en een blikvanger. Ik ben heel tevreden met de afwerking hiervan. De twee plaatsers van de gedenksteen vond ik betrokken en zij hebben hun werk zeer goed gedaan. Wij zijn tevreden over de gedenksteen en bedanken Den Hollandsche voor alles.

December 2014
Amsterdam

reacties van klanten

“…boven verwachting mooi geworden…”

Hierbij wil ik laten weten dat ik erg tevreden ben. Het is boven verwachting mooi geworden en schitterend.

Mei 2015
Hoenderloo

reacties van klanten

“…het ziet er zo mooi uit en komt helemaal tot zijn recht…”

Via deze weg wil ik iedereen die zich heeft ingezet voor het grafmonument van onze moeder hartelijk bedanken. Wij zijn heel blij met het monument het ziet er zo mooi uit en komt helemaal tot zijn recht.

Is boven verwachting zo mooi en precies zoals wij het in gedachten hadden en het was het lange wachten waard. Nogmaals onze Hartelijke Dank.

Februari 2015
Utrecht

Grafsteen Veluwe, ervaringen van klanten over de vervaardiging van het grafmonument door Den Hollandsche.

Natuursteen bewerkingen

een persoonlijke staande grafsteen

Een lettersteen kunt u op verschillende manieren laten bewerken. Glad afgewerkt, gevlamd, gepolijst, gezoet of juist ruw uitgehakt.

Het is ook heel goed mogelijk verschillende bewerkingstechnieken toe te passen, hierdoor ontstaan vaak zeer fraaie combinaties waardoor het karakter van de toegepaste steensoort goed tot zijn recht komt en het grafmonument een zeer persoonlijke uitstraling krijgt.

Bijzondere betekenis

herkenning

Steeds vaker worden grafmonumenten voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt het monument een bijzondere betekenis.

De bijzondere betekenis zit ‘m in… Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op. Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk grafmonument.

Een grafmonumenten ontwerpen en samenstellen.

Grafsteen Veluwe, ontwerpen en samenstellen

hoe werkt het?

Bij het samenstellen van een grafmonument moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de belettering, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen, echter… indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan

Tijdens uw bezoek

  • ruim 600 voorbeelden in het echt
  • deskundig advies
  • ontwerp van het monument
  • direct een offerte

Na uw bezoek

  • wij regelen de vergunning aanvraag
  • u geeft akkoord op het ontwerp en belettering
  • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
  • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
fotoboek grafmonumenten

1657 voorbeelden

Blader door ruim 1657 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek
prijzen grafstenen monumententuin grafstenen

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafstenen zijn duidelijk zichtbaar. Alle monumenten zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin
showroom grafaccessoires en grafmonumenten

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
grafmonumenten gratis ontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp

Begraafplaatsen per plaats in Veluwe

informatie over begraafplaatsen

Grafsteen Veluwe heeft voor u pagina’s samengesteld met informatie over de begraafplaatsen die per plaats aanwezig zijn. We ontwerpen gratis een passend en persoonlijk monument waarbij we rekening houden met de eisen van de desbetreffende begraafplaats, dragen zorg voor de vergunning en rekenen bovendien geen extra kosten voor plaatsing van het monument op alle begraafplaatsen.

Apeldoorn


Nieuwe Begraafplaats
Soerenseweg 71
7314 JE Apeldoorn
 
Begraafplaats Heidehof
Engelanderholt 97
7339 BX Apeldoorn
 
R.K. Begraafplaats
Oude Beekbergerweg
7333 AJ Apeldoorn
 
R.K. begraafplaats Haagwinde
Zilverschoon
7322 EK Apeldoorn
 
R.K. Begraafplaats
Arnhemseweg 4
7331 BK Apeldoorn
 
Joodse begraafplaats
Arnhemseweg 217
7331 BA Apeldoorn

Arnhem


Begraafplaats Moscowa
Waterbergseweg 18
6815 AP Arnhem
Tevens Crematorium
 
Begraafplaats Vredenoord
Kemperbergerweg 611
6816 RT Arnhem
 
St. Martens Kerkhof
Paul Krugerstraat/Apeldoornseweg
Arnhem
 
Joodse begraafplaats Moscowa
Weg langs de begraafplaatsen
6815 Arnhem

Barneveld


Begraafplaats De Plantage
Narcissenstraat 260
Barneveld
 
Begraafplaats De Glind
Ringlaan
Barneveld
 
Begraafplaats
Rozenstraat Kallenbroekerweg
Barneveld
 
Joodse Begraafplaats
Kallenbroekerweg
Barneveld

Beekbergen


Begraafplaats
Koningsweg 20
7361 TB Beekbergen
(gem: Apeldoorn)

Bennekom


Begraafplaats
Kerkhoflaan
Bennekom
(gem: Ede)

Brummen


Begraafplaats
Prinses Irenelaan 2
Brummen
 
R.K. Begraafplaats
Broekweggetje
Brummen

Deventer


Oude begraafplaats
Diepeveenseweg 78
Deventer
 
R.K. Begraafplaats H Lebuïnus
Ceintuurbaan 18
7415 AL Deventer
Begraafplaats Steenbrugge
Raalterweg 8
7433 Deventer

Dieren


Oude Begraafplaats
Harderwijkerweg 3
Dieren
(gem: Rheden)

Eerbeek


Begraafplaats
Coldenhovenseweg 85 A
Eerbeek
(gem: Brummen)

Elburg


Joodse Begraafplaats
Oostwal
8081 Elburg

Elspeet


Begraafplaats
Uddelerweg
Elspeet
(gem: Nunspeet)

Ede


Begraafplaats
Asakkerweg
Ede
R.K. Begraafplaats
Prins Bernhardlaan
Ede
 
Crematorium Slingerbos
Slingerboslaan 15
6718 ZA Ede

Epe


Begraafplaats
Norelbosweg 8
Epe
 
Begraafplaats
Tongerenseweg
Epe
 
R.K. Begraafplaats
Oude Wisselseweg
Epe

Ermelo


Begraafplaats
Varenlaan 25
Ermelo
 
Begraafplaats
Horsterweg
Ermelo
 
Begraafplaats
Hertenkamp
Ermelo
 
Kerkhof
Harderwijkerweg 10
Ermelo
 
Begraafplaats
Putterweg
Ermelo

Garderen


Begraafplaats N.H. Kerk
Koningsweg 30
3886 KC Garderen
(gem: Barneveld)

Hattem


Begraafplaats
Kerkhofdijk 2
Hattem
 
R.K.-Begraafplaats
Zuiderzeestraat 9
8051SL Hattem
 
Joodse Begraafplaats
Kerkhofdijk 4
8051 Hattem

Harderwijk


Begraafplaats Oostergaarde
Oosteinde 12
3842 DR Harderwijk
 
Begraafplaats Elzenhof
Walstein 99-100
3848 AP Harderwijk
 
Joodse Begraafplaats
Veldkamp
Harderwijk
 
Begraafplaats van Sonnevanck & kamp; Boerhaave
Sonnevancklaan
Harderwijk

Heerde


Begraafplaats Dellen
Heerde
 
Begraafplaats Engelmanskamp
Elburgerweg
Heerde
 
Begraafplaats
Kamperweg 3
Heerde
 
Oude Begraafplaats
Meester Nijhoffstraat
Heerde

Hoenderloo


N.H. Begraafplaats
Heldringsweg 10
7351 BE Hoenderloo
(gem: Apeldoorn)

Kootwijk


Begraafplaats
Kerkhofweg
Kootwijk
(gem: Barneveld)

Loenen


Ereveld Loenen
Groenendaalseweg 62-64
7371 EZ Loenen
(gem: Apeldoorn)
 
Kerkhof Antonius Abtkerk
Hoofdweg 51
Loenen
(gem: Apeldoorn)
 
Kerkhof Protestantse kerk
Beekbergerweg 7
7371 ET Loenen
(gem: Apeldoorn)

Lunteren


Begraafplaats
Kerkhoflaan 1
6741 BN Lunteren
(gem: Ede)

Nijkerk


Begraafplaats
Frieswijkstraat
Nijkerk
 
Joodse Begraafplaats
Oude Amersfoortseweg
Nijkerk

Nunspeet


Nieuwe Begraafplaats
Eperweg
Nunspeet
 
Oude Begraafplaats
Eperweg 22
Nunspeet
 
Begraafplaats
Van Oordtstraat
Nunspeet

Oldenbroek


Begraafplaats
Mheneweg Zuid
Oldebroek

Oosterbeek


Oude Begraafplaats
Fangmanweg 21
6862 EH Oosterbeek
(gem: Renkum)
 
Begraafplaats Noord
Van Limburg Stirumweg 35
6861 WL Oosterbeek
(gem: Renkum)
 
Airborne War Cemetery
Van Limburg Stirumweg 38
6861 WL Oosterbeek
(gem: Renkum)
 
R.K. Begraafplaats St. Bernulphus
Utrechtseweg 131
6862 AG Oosterbeek
(gem: Renkum)
 
N.H. Begraafplaats
Benedendorpsweg 136
6866 WP Oosterbeek
(gem: Renkum)
 
Begraafplaats Zuid
van Limburg Stirumweg 35
6861 WL Oosterbeek
(gem: Renkum)

Otterlo


Begraafplaats
Pothovenlaan
Otterlo
(gem: Ede)

Putten


Begraafplaats Schootmanshof
Hoflaan 3
Putten
 
Oude Begraafplaats
Engweg
Putten
 
Oude Begraafplaats (Oudste gedeelte)
Engweg
Putten

Renkum


Begraafplaats
Onder de Bomen
6871 CG Renkum
 
Begraafplaats Harten
Hartenseweg
6871 NB Renkum
 
Monument R.K. Kerk
Dorpsstraat 1
6871 AA Renkum
 
R.K. Begraafplaats Mariahof
Groeneweg
6871 DA Renkum

Scherpenzeel


Begraafplaats Lambalgen
Nieuwstraat 105
3925 EE Scherpenzeel
 
Begraafplaats Glashorst
Prinses Marijkelaan 3
3925 HA Scherpenzeel

Uddel


Begraafplaats
Uddel
(gem: Apeldoorn)

Vaassen


Begraafplaats
Dorpsstraat
Vaassen
(gem: Epe)
 
Begraafplaats Wanenk
Oude Apeldoornseweg 60
Vaassen
(gem: Epe)
 
Begraafplaats
Apeldoornseweg
Vaassen
(gem: Epe)
 
R.K. Begraafplaats Oosterhof
Deventerstraat 89
Vaassen
(gem: Epe)

Voorst


Begraafplaats
Twelloseweg
Voorst
(gem: Oude IJsselstreek)

Voorthuizen


Begraafplaats Diepenbosch
Rubensstraat 67
Voorthuizen
(gem: Barneveld)

Wageningen


Nieuwe Begraafplaats
Buissteeg 2
6704 AG Wageningen
 
Oude Begraafplaats
Generaal Foulkesweg 19
6703 BR Wageningen
 
Begraafplaats “Leeuwerenk”
Oude Diedenweg 64
6704 AD Wageningen

Wezep


Begraafplaats
Bovenheigraaf
8091 Wezep
(gem: Oldebroek)

Zutphen


Oosterbegraafplaats
Voorsterallee
Zutphen
 
Oude Begraafplaats
Warnsveldseweg 105
Zutphen
 
R.K. Begraafplaats
Warnsveldseweg
Zutphen
 
Joodse Begraafplaats
Weg naar Vierakker
Zutphen

Een bezoek aan Den Hollandsche

In onze inspiratietuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Maak een vrijblijvende afspraak