Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafstenen in BredaInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Breda

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Breda? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafzerken in de gemeente Breda en omgeving, zoals in Bavel, Breda, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Tilburg. Op minder dan 35 minuten rijden van Breda.

Inspiratiewinkel Tilburg Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Breda?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Breda van natuursteen

Grafstenen Breda

2
Grafstenen en grafmonumenten in Breda van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Breda van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Breda

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Breda van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Breda van brons

Grafmonument Breda

7
Grafstenen en grafmonumenten in Breda van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Breda van glas

Grafsteen Breda

“Nogmaals bedankt voor de inspiratie “

Geachte.....Ik wil jullie bedanken voor de bijzonder mooie gedenksteen.....ik ben er zo trots op...net als op m'n vrouw Tuti....nogmaals bedankt voor de inspiratie ! Het helpt ons in de verwerking van het verdriet... Met vriendelijke groeten

Maart 2024
Breda

“Geachte heer Van der Wielen,“

Zojuist heb ik het graf van mijn man bezocht. Het vandaag geplaatst grafmonument is prachtig geworden en voldoet helemaal aan mijn wensen. De contacten met verschillende medewerkers van uw bedrijf, zowel bij de bespreking van de mogelijkheden op 25 april in Tilburg als daarna, verliepen steeds prettig en respectvol. Ik ben alle betrokkenen daarvoor heel dankbaar. Kunt u nog achterhalen waar de steen vandaan komt? Ik zou het fijn vinden dat te weten. Met hartelijke groeten, Helma van Oers-Huijsmans

Maart 2024
Steenbergen

“het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt“

Vandaag zijn mijn zussen en ik het gedenkteken voor onze ouders gaan bekijken. We zijn blij met het resultaat, het is mooi geworden. En het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt aan zowel het monument als aan de plaatsing (er was zelfs gesnoeid in de achterliggende bebossing, om het geheel beter uit te laten komen), en dat stellen we zeer op prijs. Onze hartelijke dank voor alle goede zorgen,

Maart 2024
Eindhoven

“Nogmaals bedankt voor de inspiratie “

Geachte.....Ik wil jullie bedanken voor de bijzonder mooie gedenksteen.....ik ben er zo trots op...net als op m'n vrouw Tuti....nogmaals bedankt voor de inspiratie ! Het helpt ons in de verwerking van het verdriet... Met vriendelijke groeten

Maart 2024
Breda

“prima service“

Alles ziet er naar tevredenheid uit,wij heel erg tevreden over de prima service die jullie geboden hebben.

Maart 2024
Waalwijk

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Wat is de levertijd van een grafsteen?
De levertijd van een gedenkteken wordt met name bepaald door de mate waarin het materiaal beschikbaar is. Omdat wij met natuurlijke materiaalsoorten werken die per schip worden vervoerd vanuit alle delen van de wereld, kunnen levertijden tussen de 7 en 15 weken bedragen.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Breda

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Breda maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Bavel De Lichtenberg

De Lichtenberg Bavel

Deken Dr. Dirckxweg
4854 AA Bavel

Grafstenen De Lichtenberg Bavel

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op De Lichtenberg Bavel

grafsteen Breda Begraafplaats Sint Martinus
Grafsteen Breda Begraafplaats Sint Martinus
Grafmonument Breda Begraafplaats Sint Martinus 1

Begraafplaats Sint Martinus Breda

Begraafplaats St. Martinus is een intieme parochiebegraafplaats, gelegen achter de kerk in Princenhage, Breda-West. U vindt de ingang naast de kerk.
Sinds begin 2023 is deze parochie op zichzelf en maakt geen onderdeel meer uit van Zuylen.

Haagsemarkt
4813 BA Breda
grafmonument Breda Begraafpark Zuylen, Haagveld

Begraafpark Zuylen, Haagveld Breda

Het begraafpark Zuylen dateert van 1826 en kent een lange geschiedenis. Lag het park eerst buiten de stad Breda, inmiddels is het een groene oase in de stad. Een plaats voor herdenking, voor bezinning, voor historie, voor rust.Het park van maar liefst 13 hectare kent een grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor begraven en asbestemming. Onder de grond en boven de grond, onder de bomen of juist in de open ruimte. Veel eigen, herkenbare plekken. Veel mogelijkheden voor bijzondere herinneringsmonumenten. Een heel bijzonder element is het bovengronds begraven, een cirkelvormige heuvel waarin grafkelders zijn geplaatst, rondom een grote vijver. Bijzonder zijn ook de urnamenten, een veld met keramieken tulpen op zuilen. Als u rondloopt vindt u steeds weer andere uitingen van genegenheid voor overledenen.

Haagweg
4813 XE Breda

Grafstenen Begraafpark Zuylen, Haagveld Breda

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafpark Zuylen, Haagveld Breda

grafmonumenten Breda Begraafplaats de Bieberg

Begraafplaats de Bieberg Breda

Begraafplaats De Bieberg, behorende tot de Protestantse Gemeente Ginneken, is één van de drie protestantse begraafplaatsen in Breda. De Bieberg is een bijzonder geliefde begraafplaats met een parkachtige aanleg en een prachtig bosgedeelte. De Bieberg grenst aan het mooie gebied Markdal met de rivier de Mark. De begraafplaats kunt u bereiken via de Bieberglaan in Breda. (richting Ulvenhout)

Bieberglaan
4834 MJ Breda

Grafstenen Begraafplaats de Bieberg Breda

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats de Bieberg Breda

grafstenen Breda Begraafplaats De Driesprong
Grafmonumenten Breda Begraafplaats De Driesprong
Grafstenen Breda Begraafplaats De Driesprong 1

Begraafplaats De Driesprong Breda

De begraafplaats Driesprong in Breda is, evenals begraafpark Zuylen, eigendom van de Stichting Begraafplaatsen & Crematoria voor westelijk Noord-Brabant. De begraafplaats ligt aan de Kameelstraat in Breda- Oost. Er bevindt zich een groot aantal Molukse graven alsmede een speciale herdenkingszuil voor de Molukse gemeenschap.

Kameelstraat
4817 BS Breda
grafsteen Breda Begraafplaats Liesbosch

Begraafplaats Liesbosch Breda

De begraafplaats Pastoor van Ars (Liesbos) is gelegen aan de Liesboslaan vlakbij het Moederhuis van de Zusters Liesbosch en naast de parochiekerk Pastoor van Ars (tussen Breda en Etten-Leur). Het is dan ook logisch dat deze zusters hier begraven werden. Begraafplaats Liesbos is een kleine, nette begraafplaats.

Liesboslaan
4838 ET Breda

Grafstenen Begraafplaats Liesbosch Breda

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Liesbosch Breda

grafmonument Breda Begraafplaats Oud Ginneken
Grafmonumenten Breda Begraafplaats Oud Ginneken
Grafstenen Breda Begraafplaats Oud Ginneken 1

Begraafplaats Oud Ginneken Breda

Kerkhof Oud Ginneken behoort samen met de Bieberg tot de Protestantse Gemeente Ginneken. Een bijzonder, verstild kerkhof vol oude monumenten en bekende namen. Het kerkhof is gelegen in een oase van rust achter de kerk aan de Duivelsbruglaan. Uw bezoek meer dan waard. Er kan begraven worden tussen de oude graven of in de grafkelders die tegen de kerkhofmuur zijn geplaatst.
Om de sfeer en uitstraling van deze mooie, verstilde begraafplaats te behouden is er gekozen voor vaste afmetingen en materiaalkeuze ten aanzien van de grafbedekking, uitsluitend vervaardigd uit Blauwe hardsteen (Belgisch Arduin). Er worden geen staande stenen toegestaan.
Tevens zijn er bovengrondse urnenplaatsen, in kolommen tegen de muur tussen de grafkelders.

Duivelsbruglaan
4835 JD Breda
grafmonumenten Breda Begraafplaats Overakker

Begraafplaats Overakker Breda

De Mariaparochie is opgericht in februari 1933. Bouwpastoor was Joseph Baeten, later de zesde bisschop van Breda. De Mariakerk werd ontworpen door architect Jacques Hurks in een, aan de Amsterdamse School verwante, expressionistische stijl. De kerk werd ingezegend op 31 mei 1934. De begraafplaats Overakker wordt gekenmerkt door een symmetrische structuuropzet. De graven bevinden zich links en rechts van het middenpad. Deze begraafplaats Overakker behoort samen met de begraafplaats Vogelenzang tot de Jeruzalemparochie. U vindt de begraafplaats aan de Overakkerstraat in Breda, schuin tegenover de Mariakerk.

Overakkerstraat
4834 XR Breda

Grafstenen Begraafplaats Overakker Breda

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Overakker Breda

grafstenen Breda Begraafplaats Vogelenzang, St. Laurentius Parochie
Grafmonumenten Breda Begraafplaats Vogelenzang, St. Laurentius Parochie
Grafstenen Breda Begraafplaats Vogelenzang, St. Laurentius Parochie 1

Begraafplaats Vogelenzang, St. Laurentius Parochie Breda

Begraafplaats Vogelenzang behoort samen met de parochiebegraafplaats van de Mariaparochie (Overakker) tot de Jeruzalemparochie. De kapel op de begraafplaats wordt gebruikt door de Grieks-Orthodoxe kerkgemeenschap en verder vindt u hier ook een van de twee Poolse erebegraafplaatsen waar ieder jaar op 4 mei de dodenherdenking plaatsvindt. De ingang van de begraafplaats vindt u aan de Vogelenzanglaan in het Ginneken.

Vogelenzanglaan
4835 EL Breda
grafsteen Breda RK kerk Heilige Moeder Gods
Grafsteen Breda RK kerk Heilige Moeder Gods
Grafmonument Breda RK kerk Heilige Moeder Gods 1

RK kerk Heilige Moeder Gods Breda

De geloofsgemeenschap komt voort uit de voormalige H. Moeder Godsparochie. Deze werd in 1939 opgericht, toen pastoor Anssems de H. Moeder Godskerk liet bouwen. Het gebied van de geloofsgemeenschap beslaat ruwweg het zuidwestelijke buitengebied van de gemeente Breda, met de buurtschappen Overa, de Rith en Effen.

Effenseweg
4838 BA Breda
grafmonument Prinsenbeek Hervormde begraafplaats, Ledevaert te Chaam
Grafmonumenten Prinsenbeek Hervormde begraafplaats, Ledevaert te Chaam
Grafstenen Prinsenbeek Hervormde begraafplaats, Ledevaert te Chaam 1

Hervormde begraafplaats, Ledevaert te Chaam Prinsenbeek

De begraafplaats in Chaam is al ruim 170 jaar in gebruik bij de Hervormde Kerk. Sinds 2005 is de Protestantse Gemeente te Chaam c.a. geheel eigenaar van de begraafplaats. Deze is van de gemeente Alphen-Chaam, de vorige juridische eigenaar, gekocht voor een symbolisch bedrag. Er is een bestuur ingesteld door de Kerkenraad. Dit bestuur valt onder het College van Kerkrentmeesters en voert het beheer en de administratie. Ook kunt u zich met het bestuur in verbinding stellen als er vragen zijn of als er iemand begraven moet worden.

Kapelstraat
4841 GH Prinsenbeek
grafmonumenten Prinsenbeek RK Begraafplaats Prinsenbeek

RK Begraafplaats Prinsenbeek

De begraafplaats Prinsenbeek ligt naast de Sint-Martinus kerk, het is een Rooms-katholieke begraafplaats, het ligt in de buurt van een woonwijk waardoor er dus genoeg parkeergelegenheid is.

Markt
4841 AA Prinsenbeek

Grafstenen RK Begraafplaats Prinsenbeek

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op RK Begraafplaats Prinsenbeek

grafstenen Teteringen Teteringen
Grafmonumenten Teteringen Teteringen
Grafstenen Teteringen Teteringen 1

Teteringen

De begraafplaats Prinsenbeek ligt naast de Sint-Willibrorduskerk, het is een Rooms-Katholieke begraafplaats, het ligt in een woonwijk en er is genoeg parkeergelegenheid in de buurt.

Kerkstraat
4847 RM Teteringen