Komende zaterdag: Extra inspiratiedag Bekijk alle winkels

Grafstenen in HelmondInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Helmond? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Helmond en omgeving. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Nederweert. Op minder dan 30 minuten rijden van Helmond.

Inspiratiewinkel Nederweert Bekijk assortiment Hoe werkt het?

“Prettige samenwerking“

Mijn kinderen en ik zijn heel erg blij met het resultaat. Hartelijk dank voor de prettige samenwerking.

Mei 2014
Helmond

“Geachte heer Van der Wielen,“

Zojuist heb ik het graf van mijn man bezocht. Het vandaag geplaatst grafmonument is prachtig geworden en voldoet helemaal aan mijn wensen. De contacten met verschillende medewerkers van uw bedrijf, zowel bij de bespreking van de mogelijkheden op 25 april in Tilburg als daarna, verliepen steeds prettig en respectvol. Ik ben alle betrokkenen daarvoor heel dankbaar. Kunt u nog achterhalen waar de steen vandaan komt? Ik zou het fijn vinden dat te weten. Met hartelijke groeten, Helma van Oers-Huijsmans

Juni 2017
Steenbergen

“het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt“

Vandaag zijn mijn zussen en ik het gedenkteken voor onze ouders gaan bekijken. We zijn blij met het resultaat, het is mooi geworden. En het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt aan zowel het monument als aan de plaatsing (er was zelfs gesnoeid in de achterliggende bebossing, om het geheel beter uit te laten komen), en dat stellen we zeer op prijs. Onze hartelijke dank voor alle goede zorgen,

Maart 2017
Eindhoven

“Nogmaals bedankt voor de inspiratie “

Geachte.....Ik wil jullie bedanken voor de bijzonder mooie gedenksteen.....ik ben er zo trots op...net als op m'n vrouw Tuti....nogmaals bedankt voor de inspiratie ! Het helpt ons in de verwerking van het verdriet... Met vriendelijke groeten

December 2016
Breda

“prima service“

Alles ziet er naar tevredenheid uit,wij heel erg tevreden over de prima service die jullie geboden hebben.

September 2016
Waalwijk

Welke collecties leveren wij in Helmond?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van natuursteen

Grafstenen Helmond

2
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van glas

Grafsteen Helmond

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Helmond

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van brons

Grafmonument Helmond

7
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

8
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

Veelgestelde vragen

Ik woon ver van jullie vestiging, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan ook extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Helmond
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

grafstenen Helmond Berkendonk crematorium en urnenbegraafplaats
Grafstenen Helmond Berkendonk crematorium en urnenbegraafplaats
Grafsteen Helmond Berkendonk crematorium en urnenbegraafplaats 1

Berkendonk crematorium en urnenbegraafplaats Helmond

Crematorium Berkendonk ligt aan de oostkant van Helmond in een rustig en groen gebied, vlak naast de wijk Brouwhuis. Het crematorium hoort bij het uitvaartcentrum en op het terrein zijn verschillende asbestemmingen aanwezig. Zo is er een strooiveld en is er de mogelijkheid om een urn te plaatsen in een urnengallerij, columbarium, de urnentuin en in algemene urnennis.

Meanderlaan
5704 KW Helmond
grafsteen Helmond Brouwhuis
Grafmonument Helmond Brouwhuis
Grafmonumenten Helmond Brouwhuis 1

Brouwhuis Helmond

In het voormalige kerkdorp Brouwhuis, nu een wijk van Helmond, vindt u de kerk en de begraafplaats die vroeger hoorden bij de parochie O.L.V. Middelares, later werd dit de parochie Brouwhuis-Rijpelberg. De kerk werd in 2011 helaas gesloten, maar het beheer van de begraafplaats aan de Rector Heuvelstraat ging over naar de parochie Heilige Lambertus.

Rector Heuvelsstraat
5704AN Helmond
grafmonument Helmond Leonardus
Grafstenen Helmond Leonardus
Grafsteen Helmond Leonardus 1

Leonardus Helmond

De Rooms Katholieke parochie Leonardus ligt in het noorden van Helmond. De in 1940 gebouwde kerk is nu in gebruik als gezondheidscentrum, maar de begraafplaats wordt actief onderhouden door vrijwilligers en valt nu onder het beheer van de Parochie Heilige Lambertus. U kunt zowel via de Wethouder Ebbenlaan, naast de Leonarduskerk, als de Monseigneur Swinkelsstraat de begraafplaats betreden.

Wethouder Ebbenlaan
5701AH Helmond
grafmonumenten Helmond Nederlands Hervormde begraafplaats Molenstraat
Grafmonument Helmond Nederlands Hervormde begraafplaats Molenstraat
Grafmonumenten Helmond Nederlands Hervormde begraafplaats Molenstraat 1

Nederlands Hervormde begraafplaats Molenstraat Helmond

De Nederlands Hervormde begraafplaats aan de Molenstraat in Helmond ligt naast de Rooms Katholieke begraafplaats en is in 1865 aangelegd. De entree is via een smalle laan met hoge bomen naast het bijzondere witte huis op nummer 70 op de hoek van de straat, dat vroeger dienst deed als doodgraverswoning en baarhuis. Een opvallend verschil tussen met de naast gelegen Rooms Katholieke begraafplaats is dat de Nederlands Hervormde begraafplaats een stuk soberder is ingericht en vormgegeven, maar daarin schuilt dan ook de cultuurhistorische schoonheid van deze begraafplaats.

Molenstraat
5701KH Helmond
grafstenen Helmond O.L.V. Hortsedijk

O.L.V. Hortsedijk Helmond

Aan de westkant van Helmond ligt de Rooms Katholieke begraafplaats O.L.V. Hortsedijk. Deze begraafplaats valt onder het beheer van de Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster. Hoewel vlak bij een bedrijventerrein gelegen is dit een heel rustige locatie. Net buiten de drukte van de stad. De rechthoekige begraafplaats heeft een overzichtelijke indeling. Vanaf de toegangspoort loopt een centraal pad door het midden van de begraafplaats, waarna deze uitkomt op het centrale gedeelte. De meeste graven zijn te vinden aan weerskanten van dit middenpad en ook is er een groot veld achter het centrale deel.

Hortsedijk
5708 HD Helmond

Grafstenen O.L.V. Hortsedijk Helmond

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op O.L.V. Hortsedijk Helmond

grafsteen Helmond Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat
Grafmonument Helmond Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat
Grafmonumenten Helmond Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat 1

Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat Helmond

De oudste begraafplaats van Helmond is de Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat. De ingang bevindt zich tussen de parkeerplaats en het oude ziekenhuisgebouw. Het is een groot terrein van enkele hectaren en is u geheel omsloten door bebouwing. Hoewel het grootste deel van dit gebied onder het beheer valt van de Parochie Heilige Lambertus, grenzen er een gemeentelijke/algemene begraafplaats aan de westkant (Molstraat) en een Islamitische begraafplaats aan de noordzijde (Dasstraat) van deze begraafplaats. Aan de oostkant van de begraafplaats, ook aan de Molenstraat gelegen, bevindt zich de Nederlands Hervormde begraafplaats.

Molenstraat
5701KH Helmond
grafmonument Helmond Sint Lucia
Grafstenen Helmond Sint Lucia
Grafsteen Helmond Sint Lucia 1

Sint Lucia Helmond

Begraafplaats Sint Lucia is een Rooms Katholieke begraafplaats van de Parochie van de Heilige Damiaan de Veuste in het zuidwestelijke deel van Helmond. Hoewel de Sint Lucia Kerk aan de Hoofdstraat is gelegen, kunt u de begraafplaats eenvoudig vanuit naastgelegen Slegersstraat betreden.

Hoofdstraat
5706AL Helmond
grafmonumenten Helmond Sint Trudo (Stiphout)

Sint Trudo (Stiphout) Helmond

In het midden van het dorp Stiphout, dat nu helemaal onderdeel van Helmond is geworden, staat de Sint Trudo kerk. Aan de zijkant en achterkant van de kerk is de begraafplaats. Zowel de kerk als de begraafplaats horen bij de Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster.

Dorpstraat
5708GB Helmond

Grafstenen Sint Trudo (Stiphout) Helmond

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Sint Trudo (Stiphout) Helmond

Begraafplaatsen in de omgeving van Helmond

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Helmond maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.