Vandaag is onze winkel open

Grafstenen in HelmondInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Helmond

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Helmond? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafstenen in de gemeente Helmond en omgeving. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Tilburg. Op minder dan 45 minuten rijden van Helmond.

Inspiratiewinkel Tilburg Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Helmond?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van natuursteen

Grafstenen van natuursteen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van RVS

Grafmonumenten van RVS

3
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van cortenstaal

Grafstenen met cortenstaal

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Helmond

Grafstenen met zwerfkei

5
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van hout

Grafmonumenten van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van brons

Grafmonumenten van brons

7
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van versteend hout

Grafstenen van versteend hout

8
Grafstenen en grafmonumenten in Helmond van glas

Grafstenen van glas

“Prettige samenwerking“

Mijn kinderen en ik zijn heel erg blij met het resultaat. Hartelijk dank voor de prettige samenwerking.

Juni 2024
Helmond

“Geachte heer Van der Wielen,“

Zojuist heb ik het graf van mijn man bezocht. Het vandaag geplaatst grafmonument is prachtig geworden en voldoet helemaal aan mijn wensen. De contacten met verschillende medewerkers van uw bedrijf, zowel bij de bespreking van de mogelijkheden op 25 april in Tilburg als daarna, verliepen steeds prettig en respectvol. Ik ben alle betrokkenen daarvoor heel dankbaar. Kunt u nog achterhalen waar de steen vandaan komt? Ik zou het fijn vinden dat te weten. Met hartelijke groeten, Helma van Oers-Huijsmans

Juni 2024
Steenbergen

“het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt“

Vandaag zijn mijn zussen en ik het gedenkteken voor onze ouders gaan bekijken. We zijn blij met het resultaat, het is mooi geworden. En het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt aan zowel het monument als aan de plaatsing (er was zelfs gesnoeid in de achterliggende bebossing, om het geheel beter uit te laten komen), en dat stellen we zeer op prijs. Onze hartelijke dank voor alle goede zorgen,

Juni 2024
Eindhoven

“Nogmaals bedankt voor de inspiratie “

Geachte.....Ik wil jullie bedanken voor de bijzonder mooie gedenksteen.....ik ben er zo trots op...net als op m'n vrouw Tuti....nogmaals bedankt voor de inspiratie ! Het helpt ons in de verwerking van het verdriet... Met vriendelijke groeten

Juni 2024
Breda

“prima service“

Alles ziet er naar tevredenheid uit,wij heel erg tevreden over de prima service die jullie geboden hebben.

Juni 2024
Waalwijk

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Tilburg om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Helmond

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Helmond maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Helmond Begraafplaats Sint Lucia
Grafstenen Helmond Begraafplaats Sint Lucia
Grafsteen Helmond Begraafplaats Sint Lucia 1

Begraafplaats Sint Lucia Helmond

Begraafplaats Sint Lucia is een Rooms Katholieke begraafplaats van de Parochie van de Heilige Damiaan de Veuste in het zuidwestelijke deel van Helmond. Hoewel de Sint Lucia Kerk aan de Hoofdstraat is gelegen, kunt u de begraafplaats eenvoudig vanuit naastgelegen Slegersstraat betreden.

Hoofdstraat
5706AL Helmond
grafsteen Helmond Berkendonk crematorium en urnenbegraafplaats
Grafmonument Helmond Berkendonk crematorium en urnenbegraafplaats
Grafmonumenten Helmond Berkendonk crematorium en urnenbegraafplaats 1

Berkendonk crematorium en urnenbegraafplaats Helmond

Crematorium Berkendonk ligt aan de oostkant van Helmond in een rustig en groen gebied, vlak naast de wijk Brouwhuis. Het crematorium hoort bij het uitvaartcentrum en op het terrein zijn verschillende asbestemmingen aanwezig. Zo is er een strooiveld en is er de mogelijkheid om een urn te plaatsen in een urnengallerij, columbarium, de urnentuin en in algemene urnennis.

Meanderlaan
5704 KW Helmond
grafmonument Helmond Brouwhuis
Grafstenen Helmond Brouwhuis
Grafsteen Helmond Brouwhuis 1

Brouwhuis Helmond

In het voormalige kerkdorp Brouwhuis, nu een wijk van Helmond, vindt u de kerk en de begraafplaats die vroeger hoorden bij de parochie O.L.V. Middelares, later werd dit de parochie Brouwhuis-Rijpelberg. De kerk werd in 2011 helaas gesloten, maar het beheer van de begraafplaats aan de Rector Heuvelstraat ging over naar de parochie Heilige Lambertus.

Rector Heuvelsstraat
5704AN Helmond
grafmonumenten Helmond Leonardus
Grafmonument Helmond Leonardus
Grafmonumenten Helmond Leonardus 1

Leonardus Helmond

De Rooms Katholieke parochie Leonardus ligt in het noorden van Helmond. De in 1940 gebouwde kerk is nu in gebruik als gezondheidscentrum, maar de begraafplaats wordt actief onderhouden door vrijwilligers en valt nu onder het beheer van de Parochie Heilige Lambertus. U kunt zowel via de Wethouder Ebbenlaan, naast de Leonarduskerk, als de Monseigneur Swinkelsstraat de begraafplaats betreden.

Wethouder Ebbenlaan
5701AH Helmond
grafstenen Helmond O.L.V. Hortsedijk

O.L.V. Hortsedijk Helmond

Aan de westkant van Helmond ligt de Rooms Katholieke begraafplaats O.L.V. Hortsedijk. Deze begraafplaats valt onder het beheer van de Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster. Hoewel vlak bij een bedrijventerrein gelegen is dit een heel rustige locatie. Net buiten de drukte van de stad. De rechthoekige begraafplaats heeft een overzichtelijke indeling. Vanaf de toegangspoort loopt een centraal pad door het midden van de begraafplaats, waarna deze uitkomt op het centrale gedeelte. De meeste graven zijn te vinden aan weerskanten van dit middenpad en ook is er een groot veld achter het centrale deel.

Hortsedijk
5708 HD Helmond

Grafstenen O.L.V. Hortsedijk Helmond

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op O.L.V. Hortsedijk Helmond

grafsteen Helmond Protestantse Begraafplaats (voormalig Hervormd)
Grafmonument Helmond Protestantse Begraafplaats (voormalig Hervormd)
Grafmonumenten Helmond Protestantse Begraafplaats (voormalig Hervormd) 1

Protestantse Begraafplaats (voormalig Hervormd) Helmond

De Nederlands Hervormde begraafplaats aan de Molenstraat in Helmond ligt naast de Rooms Katholieke begraafplaats en is in 1865 aangelegd. De entree is via een smalle laan met hoge bomen naast het bijzondere witte huis op nummer 70 op de hoek van de straat, dat vroeger dienst deed als doodgraverswoning en baarhuis. Een opvallend verschil tussen met de naast gelegen Rooms Katholieke begraafplaats is dat de Nederlands Hervormde begraafplaats een stuk soberder is ingericht en vormgegeven, maar daarin schuilt dan ook de cultuurhistorische schoonheid van deze begraafplaats.

Molenstraat
5701KH Helmond
grafmonument Helmond Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat
Grafstenen Helmond Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat
Grafsteen Helmond Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat 1

Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat Helmond

De oudste begraafplaats van Helmond is de Rooms Katholieke begraafplaats Molenstraat. De ingang bevindt zich tussen de parkeerplaats en het oude ziekenhuisgebouw. Het is een groot terrein van enkele hectaren en is u geheel omsloten door bebouwing. Hoewel het grootste deel van dit gebied onder het beheer valt van de Parochie Heilige Lambertus, grenzen er een gemeentelijke/algemene begraafplaats aan de westkant (Molstraat) en een Islamitische begraafplaats aan de noordzijde (Dasstraat) van deze begraafplaats. Aan de oostkant van de begraafplaats, ook aan de Molenstraat gelegen, bevindt zich de Nederlands Hervormde begraafplaats.

Molenstraat
5701KH Helmond
grafmonumenten Helmond Sint Trudo (Stiphout)

Sint Trudo (Stiphout) Helmond

In het midden van het dorp Stiphout, dat nu helemaal onderdeel van Helmond is geworden, staat de Sint Trudo kerk. Aan de zijkant en achterkant van de kerk is de begraafplaats. Zowel de kerk als de begraafplaats horen bij de Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster.

Dorpstraat
5708GB Helmond

Grafstenen Sint Trudo (Stiphout) Helmond

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Sint Trudo (Stiphout) Helmond