Grafstenen in TilburgInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Tilburg? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen in de gemeente Tilburg en omgeving, zoals in Berkel-Enschot, Tilburg en Udenhout. Kom langs in onze winkel in Tilburg.

Inspiratiewinkel Tilburg Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Tilburg?

1
natuurlijke grafstenen

Natuursteen grafmonumenten

2
grafmonumenten rvs band foto op glas

RVS en glas grafmonumenten

3
glazen grafmonumenten

Glazen grafmonumenten

4
zwerfkei grafmonumenten

Zwerfkeien als grafmonument

5
houten grafmonumenten

Grafmonument van hout

6
Bronzen grafstenen grafsteen met brons

Brons voor gedenktekens

7
cortenstaal grafmonumenten

Cortenstaal grafmonumenten

8
versteend hout grafsteen

Versteend hout als grafsteen

“Geachte heer Van der Wielen,“

Zojuist heb ik het graf van mijn man bezocht. Het vandaag geplaatst grafmonument is prachtig geworden en voldoet helemaal aan mijn wensen. De contacten met verschillende medewerkers van uw bedrijf, zowel bij de bespreking van de mogelijkheden op 25 april in Tilburg als daarna, verliepen steeds prettig en respectvol. Ik ben alle betrokkenen daarvoor heel dankbaar. Kunt u nog achterhalen waar de steen vandaan komt? Ik zou het fijn vinden dat te weten. Met hartelijke groeten, Helma van Oers-Huijsmans

Juni 2017
Steenbergen

“het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt“

Vandaag zijn mijn zussen en ik het gedenkteken voor onze ouders gaan bekijken. We zijn blij met het resultaat, het is mooi geworden. En het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt aan zowel het monument als aan de plaatsing (er was zelfs gesnoeid in de achterliggende bebossing, om het geheel beter uit te laten komen), en dat stellen we zeer op prijs. Onze hartelijke dank voor alle goede zorgen,

Maart 2017
Eindhoven

“Nogmaals bedankt voor de inspiratie “

Geachte.....Ik wil jullie bedanken voor de bijzonder mooie gedenksteen.....ik ben er zo trots op...net als op m'n vrouw Tuti....nogmaals bedankt voor de inspiratie ! Het helpt ons in de verwerking van het verdriet... Met vriendelijke groeten

December 2016
Breda

“prima service“

Alles ziet er naar tevredenheid uit,wij heel erg tevreden over de prima service die jullie geboden hebben.

September 2016
Waalwijk

“precies geworden zoals wij dat in gedachten hadden“

Goedemorgen, het gedenkteken is precies geworden zoals wij dat in gedachten hadden. erg mooi is het geworden en wij zijn dan ook zeer tevreden. bedankt voor alle goede zorg en de goede begeleiding in dit proces en ook een bedankje naar Jeroen de Nekker voor alle tips en adviezen om het gedenkteken zo te maken.

Februari 2016
Veghel

Veelgestelde vragen

Ik woon ver van jullie vestiging, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. Onze inspiratietuin in Elst bevat bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u die aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan ook extra kosten verbonden aan het plaatsen van het monument in onze regio?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

 Vredehof Gilzerbaan 98 Tilburg

Vredehof Tilburg

De Protestantse Begraafplaats Vredehof ligt ten westen van het centrum van Tilburg tussen de woonwijken Zorgvlied en De Blaak en op de hoek van de Gilzerbaan en de Baroniebaan. Ondanks dat de begraafplaats ingeklemd is tussen de woonwijken is het park een oase van rust met veel groen. De in 1930 aangelegde begraafplaats straalt daarom veel rust uit. Naast de particuliere graven die aanwezig zijn op begraafplaats Vredehof, zijn er ook kindergraven en urnengraven.

Gilzerbaan
5032 VC Tilburg
Begraafplaats Heuvel Sint Josephstraat 109 Tilburg

Begraafplaats Heuvel Tilburg

Rooms-Katholieke begraafplaats Parochie Heuvel werd in 1873 aangelegd. Tegenwoordig heet de straat waaraan de begraafplaats ligt Sint Josephstraat, maar destijds heette dit deel nog Oisterwijksebaan. De oude begraafplaats wordt gesierd door statige hoge bomen en een gietijzeren hek aan de voorzijde. Er zijn bovendien meerdere prominente Tilburgers op deze plek begraven en ook zijn er enkele monumentale graven te bekijken. De begraafplaats geeft onder meer particuliere- en familiegraven uit. Er is ook de mogelijkheid tot het bijzetten van een urn bij een graf.

Sint Josephstraat
5017 GD Tilburg
Berkel parochie St. Willibrordus Dom S. Dubuissonstraat Berkel-Enschot

Berkel parochie St. Willibrordus Berkel-Enschot

Begraafplaats van Berkel van de parochie St. Willibrordus is in 1885 in gebruik genomen. De ingang van begraafplaats bevindt zich aan aan de Dom. S. Dubuissonstraat in Berkel-Enschot. Naast particuliere graven, kinder- en familiegraven is er ook sinds 1991 een urnenhof. De begraafplaats bevat ook enkele oude, monumentale graven en het bijzondere is dat hiertussen nog de allereerste grafzerk uit 1885 van deze begraafplaats is te zien. Ook zijn er oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog en een oorlogsgraf uit 2007.

Dom S. Dubuissonstraat
5056 HN Berkel-Enschot
Centrale begraafplaats West (Hoflaan) Hoflaan 150 Tilburg

Centrale begraafplaats West (Hoflaan) Tilburg

Hoflaan
5044HB Tilburg
Gershwin parochie De Vlaspit Gershwinstraat 2 Tilburg

Gershwin parochie De Vlaspit Tilburg

Begraafplaats Gershwinstraat is van origine een parochiekerkhof dat destijds bij de Parochie Hoefstraat hoorde en nu, na diverse fusies, bij de Parochie Peerkes Donders. De begraafplaats ligt wat verscholen tussen de voetbalverenigingen de plaatselijke honk-en softbalvereniging. de begraafplaats biedt ruimte aan enkele particuliere graven, familiegraven en kindergraven.

Gershwinstraat
5012 AR Tilburg
Goirkestraat Goirkestraat 68 Tilburg

Goirkestraat Tilburg

De Rooms-Katholieke Begraafplaats Goirestraat ligt aan de gelijknamige Goirestraat naast en achter de Goirkesekerk ten noorden van het centrum van Tilburg. Het statige kerkhof vindt zijn oorsprong in 1816, maar werd in 1829 officieel toegestaan. Pas veel later werd het kerkhof uitgebreid en heeft sinds 1892 zijn huidige vorm. Aan de Goirestraat bevindt zich de ingang van het kerkhof, waarbij het klassieke hek van gietijzer als afbakening dient. Op dit hek zijn in 1904 vier beelden geplaatst: Het kerkhof biedt ruimte aan onder andere familie- en particuliere graven en er zijn tevens asbestemmingen zoals het urnenveld en het strooiveld.

Goirkestraat
5046 GL Tilburg
Hasselt Lambert de Wijsstraat Tilburg

Hasselt Tilburg

De Rooms-Katholieke Begraafplaats Hasselt bevindt zich in de Tilburgse wijk Oud-Noord achter de voormalige Hasseltse Kerk. Hoewel dit gebouw sinds 1998 geen dienst meer doet als kerkgebouw en tegenwoordig het wijkcentrum De Poorten huisvest, valt de begraafplaats nog wel onder het beheer van de Parochie Peerkes Donders. De hoofdingang van het kerkhof zit nu in de straat achter de kerk. De drie witte beelden van de Vrouw van de Heilige Rozenkrans, Sint Henricus en Sint Dominicus zaten vroeger aan de voorgevel van de kerk en hebben nu een plek op het kerkhof gekregen.

Lambert de Wijsstraat
5046 LG Tilburg
Korvel Broekhovenseweg 18B Tilburg

Korvel Tilburg

De Rooms Katholieke begraafplaats Korvel bevindt zich aan de Laarstraat in Tilburg, even ten zuiden van het centrum. De vroegere parochie Korvel is na 't Heike en Goirke de derde Parochie van de stad en deze valt nu onder de parochie De Goede Herder. De begraafplaats stamt uit 1852.

Broekhovenseweg
5021 LE Tilburg
RK begraafplaats Enschot Torenpad 26 Berkel-Enschot

RK begraafplaats Enschot Berkel-Enschot

Het parochiekerkhof van de Sint-Caeciliakerk in Berkel-Enschot bevindt zich niet direct bij de kerk, maar een stukje verderop bij de oude toren van de voormalige Sint Michielskerk. Deze kerk werd al in 1839 gesloopt, maar de toren bleef behouden. Daarin bevindt zich nu een kleine kapel, genaamd Mariakapel, ter ere van oorlogsslachtoffers.

Torenpad
5056 SE Berkel-Enschot
Rooms Katholieke Begraafplaats 't Heike Bredaseweg 45 Tilburg

Rooms Katholieke Begraafplaats 't Heike Tilburg

Aan de Bredaseweg, in het midden van Tilburg vindt u de Rooms Katholieke begraafplaats 't Heike. Deze begraafplaats valt onder het beheer van de RK Parochie De Goede Herder. Dit is tevens de oudste begraafplaats van Tilburg. Er zijn tal van beelden en bezienswaardigheden te bekijken, zoals het oude gietijzeren hekwerk met de beeldenrij, de Calvarieberg en het gebiedshuisje. De hoofdingang vindt u aan de Bredaseweg.

Bredaseweg
5038 NA Tilburg
Rooms Katholieke Begraafplaats Tilburg Valentijnstraat 24 Tilburg

Rooms Katholieke Begraafplaats Tilburg

Valentijnstraat
5014 KG Tilburg
Rooms Katholieke Begraafplaats Wilgenstraat Wilgenstraat 43 - 81 Tilburg

Rooms Katholieke Begraafplaats Wilgenstraat Tilburg

Wilgenstraat
5038 PC Tilburg
St. Lambertus (parochie Johannes XXIII) Kloosterpad Udenhout

St. Lambertus (parochie Johannes XXIII) Udenhout

Kloosterpad
5071 ER Udenhout
Tilburg "Karel Boddeweg" Karel Boddenweg 5 Tilburg

Tilburg "Karel Boddeweg"

Karel Boddenweg
5044EL Tilburg
Tilburg Mariakerk De Schans 122 Tilburg

Tilburg Mariakerk

De Schans
5011 EN Tilburg

Begraafplaatsen in de omgeving van Tilburg

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Tilburg maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.