Vandaag is onze winkel open

Grafstenen in TilburgInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Tilburg

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Tilburg? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafzerken in de gemeente Tilburg en omgeving, zoals in Berkel Enschot, Berkel-Enschot, Tilburg en Udenhout. Kom langs in onze winkel in Tilburg.

Inspiratiewinkel Tilburg Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Tilburg?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Tilburg van natuursteen

Grafstenen Tilburg

2
Grafstenen en grafmonumenten in Tilburg van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Tilburg van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Tilburg

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Tilburg van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Tilburg van brons

Grafmonument Tilburg

7
Grafstenen en grafmonumenten in Tilburg van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Tilburg van glas

Grafsteen Tilburg

“Geachte heer Van der Wielen,“

Zojuist heb ik het graf van mijn man bezocht. Het vandaag geplaatst grafmonument is prachtig geworden en voldoet helemaal aan mijn wensen. De contacten met verschillende medewerkers van uw bedrijf, zowel bij de bespreking van de mogelijkheden op 25 april in Tilburg als daarna, verliepen steeds prettig en respectvol. Ik ben alle betrokkenen daarvoor heel dankbaar. Kunt u nog achterhalen waar de steen vandaan komt? Ik zou het fijn vinden dat te weten. Met hartelijke groeten, Helma van Oers-Huijsmans

April 2024
Steenbergen

“het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt“

Vandaag zijn mijn zussen en ik het gedenkteken voor onze ouders gaan bekijken. We zijn blij met het resultaat, het is mooi geworden. En het is duidelijk dat er met aandacht en zorg is gewerkt aan zowel het monument als aan de plaatsing (er was zelfs gesnoeid in de achterliggende bebossing, om het geheel beter uit te laten komen), en dat stellen we zeer op prijs. Onze hartelijke dank voor alle goede zorgen,

April 2024
Eindhoven

“Nogmaals bedankt voor de inspiratie “

Geachte.....Ik wil jullie bedanken voor de bijzonder mooie gedenksteen.....ik ben er zo trots op...net als op m'n vrouw Tuti....nogmaals bedankt voor de inspiratie ! Het helpt ons in de verwerking van het verdriet... Met vriendelijke groeten

April 2024
Breda

“prima service“

Alles ziet er naar tevredenheid uit,wij heel erg tevreden over de prima service die jullie geboden hebben.

April 2024
Waalwijk

“precies geworden zoals wij dat in gedachten hadden“

Goedemorgen, het gedenkteken is precies geworden zoals wij dat in gedachten hadden. erg mooi is het geworden en wij zijn dan ook zeer tevreden. bedankt voor alle goede zorg en de goede begeleiding in dit proces en ook een bedankje naar Jeroen de Nekker voor alle tips en adviezen om het gedenkteken zo te maken.

April 2024
Veghel

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Wat is de levertijd van een grafsteen?
De levertijd van een gedenkteken wordt met name bepaald door de mate waarin het materiaal beschikbaar is. Omdat wij met natuurlijke materiaalsoorten werken die per schip worden vervoerd vanuit alle delen van de wereld, kunnen levertijden tussen de 7 en 15 weken bedragen.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Tilburg

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Tilburg maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen Berkel-Enschot Berkel parochie St. Willibrordus

Berkel parochie St. Willibrordus Berkel-Enschot

Begraafplaats van Berkel van de parochie St. Willibrordus is in 1885 in gebruik genomen. De ingang van begraafplaats bevindt zich aan aan de Dom. S. Dubuissonstraat in Berkel-Enschot. Naast particuliere graven, kinder- en familiegraven is er ook sinds 1991 een urnenhof. De begraafplaats bevat ook enkele oude, monumentale graven en het bijzondere is dat hiertussen nog de allereerste grafzerk uit 1885 van deze begraafplaats is te zien. Ook zijn er oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog en een oorlogsgraf uit 2007.

Dom S. Dubuissonstraat
5056 HN Berkel-Enschot

Grafstenen Berkel parochie St. Willibrordus Berkel-Enschot

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Berkel parochie St. Willibrordus Berkel-Enschot

grafsteen Berkel-Enschot RK begraafplaats Enschot
Grafmonument Berkel-Enschot RK begraafplaats Enschot
Grafmonumenten Berkel-Enschot RK begraafplaats Enschot 1

RK begraafplaats Enschot Berkel-Enschot

Het parochiekerkhof van de Sint-Caeciliakerk in Berkel-Enschot bevindt zich niet direct bij de kerk, maar een stukje verderop bij de oude toren van de voormalige Sint Michielskerk. Deze kerk werd al in 1839 gesloopt, maar de toren bleef behouden. Daarin bevindt zich nu een kleine kapel, genaamd Mariakapel, ter ere van oorlogsslachtoffers.

Torenpad
5056 SE Berkel-Enschot
grafmonument Tilburg Begraafplaats Heuvel
Grafstenen Tilburg Begraafplaats Heuvel
Grafsteen Tilburg Begraafplaats Heuvel 1

Begraafplaats Heuvel Tilburg

Rooms-Katholieke begraafplaats Parochie Heuvel werd in 1873 aangelegd. Tegenwoordig heet de straat waaraan de begraafplaats ligt Sint Josephstraat, maar destijds heette dit deel nog Oisterwijksebaan. De oude begraafplaats wordt gesierd door statige hoge bomen en een gietijzeren hek aan de voorzijde. Er zijn bovendien meerdere prominente Tilburgers op deze plek begraven en ook zijn er enkele monumentale graven te bekijken. De begraafplaats geeft onder meer particuliere- en familiegraven uit. Er is ook de mogelijkheid tot het bijzetten van een urn bij een graf.

Sint Josephstraat
5017 GD Tilburg
grafmonumenten Tilburg Begraafplaats St. Petrus Donders Schumannpad

Begraafplaats St. Petrus Donders Schumannpad Tilburg

De begraafplaats St. Petrus Donders Schumannpad bevindt zich achter de Mariakerk aan de Schans in het stadsdeel Tilburg Noord en valt onder de parochie Heikant-Quirijnstok.

De Schans
5011 EN Tilburg

Grafstenen Begraafplaats St. Petrus Donders Schumannpad Tilburg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats St. Petrus Donders Schumannpad Tilburg

grafstenen Tilburg Begraafplaats Vredehof
Grafstenen Tilburg Begraafplaats Vredehof
Grafsteen Tilburg Begraafplaats Vredehof 1

Begraafplaats Vredehof Tilburg

De Protestantse Begraafplaats Vredehof ligt ten westen van het centrum van Tilburg tussen de woonwijken Zorgvlied en De Blaak en op de hoek van de Gilzerbaan en de Baroniebaan. Ondanks dat de begraafplaats ingeklemd is tussen de woonwijken is het park een oase van rust met veel groen. De in 1930 aangelegde begraafplaats straalt daarom veel rust uit. Naast de particuliere graven die aanwezig zijn op begraafplaats Vredehof, zijn er ook kindergraven en urnengraven.

Gilzerbaan
5032 VC Tilburg
grafsteen Tilburg Broekhoven

Broekhoven Tilburg

Aan de zuidkant van Tilburg vindt u begraafplaats Broekhoven aan de Prof. Lorentzstraat. Deze is in 1913 aangelegd voor de parochie Broekhoven, nu valt de begraafplaats onder de zorg van parochie De Goede Herder. Rondom het terrein zorgen de statige oude bomen voor een rustieke en beschermende afbakening van de begraafplaats. Wanneer u door de toegangspoort de begraafplaats oploopt, komt u terecht op het centrale pad dat helemaal doorloopt tot aan de Calvarieberg.

Professor Lorentzstraat
5021NP Tilburg

Grafstenen Broekhoven Tilburg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Broekhoven Tilburg

grafmonument Tilburg Centrale begraafplaats West (Hoflaan)

Centrale begraafplaats West (Hoflaan) Tilburg

Aan de westkant van Tilburg, midden in een groen en boomrijk gebied, ligt de Centrale begraafplaats West. Deze begraafplaats wordt ook wel begraafplaats Hoflaan genoemd. Hoewel de locatie er centraal gelegen is in de wijk Het Wandelbos ten oosten van het Tilburgse stadsdeel Reeshof, is de begraafplaats een oase van rust. Het begraafpark is ook met een voetpad verbonden met het crematorium, dat aan de andere zijde van de volkstuinen ligt. Op de begraafplaats zijn veel Rooms-Katholieke graven te vinden, maar er is tevens veel ruimte voor Islamitische graven en algemene graven.

Hoflaan
5044HB Tilburg

Grafstenen Centrale begraafplaats West (Hoflaan) Tilburg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Centrale begraafplaats West (Hoflaan) Tilburg

grafmonumenten Tilburg Crematorium Tilburg

Crematorium Tilburg

Het crematorium van Tilburg bevindt zich aan de Karel Boddeweg, net aan de andere zijde van het volkstuinencomplex waar de centrale begraafplaats West (Hoflaan) is gelegen. Aan de achterzijde van het crematorium gaat het terrein geleidelijk aan over in de begraafplaats West.

Karel Boddenweg
5044EL Tilburg

Grafstenen Crematorium Tilburg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Crematorium Tilburg

grafstenen Tilburg Gershwin parochie De Vlaspit

Gershwin parochie De Vlaspit Tilburg

Begraafplaats Gershwinstraat is van origine een parochiekerkhof dat destijds bij de Parochie Hoefstraat hoorde en nu, na diverse fusies, bij de Parochie Peerkes Donders. De begraafplaats ligt wat verscholen tussen de voetbalverenigingen de plaatselijke honk-en softbalvereniging. de begraafplaats biedt ruimte aan enkele particuliere graven, familiegraven en kindergraven.

Gershwinstraat
5012 AR Tilburg

Grafstenen Gershwin parochie De Vlaspit Tilburg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Gershwin parochie De Vlaspit Tilburg

grafsteen Tilburg Goirkestraat
Grafsteen Tilburg Goirkestraat
Grafmonument Tilburg Goirkestraat 1

Goirkestraat Tilburg

De Rooms-Katholieke Begraafplaats Goirestraat ligt aan de gelijknamige Goirestraat naast en achter de Goirkesekerk ten noorden van het centrum van Tilburg. Het statige kerkhof vindt zijn oorsprong in 1816, maar werd in 1829 officieel toegestaan. Pas veel later werd het kerkhof uitgebreid en heeft sinds 1892 zijn huidige vorm. Aan de Goirestraat bevindt zich de ingang van het kerkhof, waarbij het klassieke hek van gietijzer als afbakening dient. Op dit hek zijn in 1904 vier beelden geplaatst: Het kerkhof biedt ruimte aan onder andere familie- en particuliere graven en er zijn tevens asbestemmingen zoals het urnenveld en het strooiveld.

Goirkestraat
5046 GL Tilburg
grafmonument Tilburg Hasselt
Grafmonumenten Tilburg Hasselt
Grafstenen Tilburg Hasselt 1

Hasselt Tilburg

De Rooms-Katholieke Begraafplaats Hasselt bevindt zich in de Tilburgse wijk Oud-Noord achter de voormalige Hasseltse Kerk. Hoewel dit gebouw sinds 1998 geen dienst meer doet als kerkgebouw en tegenwoordig het wijkcentrum De Poorten huisvest, valt de begraafplaats nog wel onder het beheer van de Parochie Peerkes Donders. De hoofdingang van het kerkhof zit nu in de straat achter de kerk. De drie witte beelden van de Vrouw van de Heilige Rozenkrans, Sint Henricus en Sint Dominicus zaten vroeger aan de voorgevel van de kerk en hebben nu een plek op het kerkhof gekregen.

Lambert de Wijsstraat
5046LG Tilburg
grafmonumenten Tilburg Korvel
Grafsteen Tilburg Korvel
Grafmonument Tilburg Korvel 1

Korvel Tilburg

De Rooms Katholieke begraafplaats Korvel bevindt zich aan de Laarstraat in Tilburg, even ten zuiden van het centrum. De vroegere parochie Korvel is na 't Heike en Goirke de derde Parochie van de stad en deze valt nu onder de parochie De Goede Herder. De begraafplaats stamt uit 1852.

Laarstraat
5025 VK Tilburg
grafstenen Tilburg Rooms Katholieke Begraafplaats 't Heike

Rooms Katholieke Begraafplaats 't Heike Tilburg

Aan de Bredaseweg, in het midden van Tilburg vindt u de Rooms Katholieke begraafplaats 't Heike. Deze begraafplaats valt onder het beheer van de RK Parochie De Goede Herder. Dit is tevens de oudste begraafplaats van Tilburg. Er zijn tal van beelden en bezienswaardigheden te bekijken, zoals het oude gietijzeren hekwerk met de beeldenrij, de Calvarieberg en het gebiedshuisje. De hoofdingang vindt u aan de Bredaseweg.

Bredaseweg
5038 NA Tilburg

Grafstenen Rooms Katholieke Begraafplaats 't Heike Tilburg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rooms Katholieke Begraafplaats 't Heike Tilburg

grafsteen Tilburg Tilburg begraafplaats Loven

Tilburg begraafplaats Loven

Lovensestraat
5014DS Tilburg
grafmonument Udenhout St. Lambertus (parochie Johannes XXIII)
Grafmonument Udenhout St. Lambertus (parochie Johannes XXIII)
Grafmonumenten Udenhout St. Lambertus (parochie Johannes XXIII) 1

St. Lambertus (parochie Johannes XXIII) Udenhout

Naast en achter de St. Lambertuskerk in Udenhout ligt de fraai onderhouden en groene begraafplaats van deze kerk. De kerk en begraafplaats vallen onder de Johannes XXIII parochie. Vanuit de Slimstraat kunt u via het Kloosterpad aan de rechterzijde van de kerk de begraafplaats betreden. Het fraaie Christusbeeld is kenmerkend voor deze begraafplaats. Hoewel de begraafplaats min of meer is omsloten door een woonwijk, is het er toch rustig en zeer sfeervol.

Kloosterpad
5071 ER Udenhout