Kindermonument met roze glazen vlinder

Het kleine kindermonumentje is specifiek gemaakt voor een meisje. Er zijn veel vrouwelijke details in het ontwerp verwerkt, zoals het roze vlindertje van glas en de heldere wit-roze stenen die het graf bedekken. Het glazen vlindertje wordt samen met de... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 33486
Collectie Eenvoudig tot bijzonder
Glas Glasfusing
Graftype Enkel, Kort graf
Kinderlijk Vlinder
Kleur Bruin, Roze
Materiaal Brons, Cortenstaal, Versteend hout
Productgroep Kindermonumenten
Productsoort Ruwe steen

Productomschrijving

Het kleine kindermonumentje is specifiek gemaakt voor een meisje. Er zijn veel vrouwelijke details in het ontwerp verwerkt, zoals het roze vlindertje van glas en de heldere wit-roze stenen die het graf bedekken. Het glazen vlindertje wordt samen met de sierlijke bronzen letters gedragen op een klein en uniek exemplaar van versteend hout, dat in onze collectie is uitgezocht. Tussen de vrouwelijke details heeft het monument ook een stoer randje. De ronde omranding is gemaakt van cortenstaal en hierin zijn de naam en datum in een speels lettertype uitgespaard.
Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.Glasfusing
Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Naast het aanbrengen van persoonlijke decoraties gebruiken we deze techniek ook om structuur in het glas aan te brengen of om vorm aan het glas te geven.

Enkel

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.