Lief gedenkteken voor een baby of peuter

Het verlies van een kind is vaak niet met woorden te beschrijven. Bij het ontwerp van een gedenkteken houden we hier rekening mee en proberen juist met beelden iets te vertellen. Het gaat bovendien niet alleen om de beelden die in een gedenkteken worde... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 33351
Collectie Ambachtelijk, Beelden en Symbolen, Bijzonder persoonlijk, Eenvoudig tot bijzonder, Exclusief, Jong en eigentijds, Kleurrijk, Kunstenaars, Lichte grafstenen, Onderhoudsvrij
Dieren Beer, Dieren 3d
Graftype Enkele grafsteen - met vloer, Kort graf
Kleur Blauw, licht, Wit
Materiaal Glas, Natuursteen
Natuursteen kleuren Wit/gebroken wit
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Het verlies van een kind is vaak niet met woorden te beschrijven. Bij het ontwerp van een gedenkteken houden we hier rekening mee en proberen juist met beelden iets te vertellen. Het gaat bovendien niet alleen om de beelden die in een gedenkteken worden verwerkt, maar om de hele uitstraling. Het kleur- en materiaal gebruik spelen hierbij een belangrijke rol. Dit gedenkteken is ontworpen voor een heel jong kind en is daarom gemaakt van zacht aanvoelende materialen en zachte kleuren. Het natuursteen waarvan op beeld van het beertje rustend op de maan is gemaakt is Frans kalksteen. Kalksteen is een poreuze steensoort dat aan het oppervlak zacht aanvoelt en een zachte kleur met een matte afwerking. Ook de omranding is van deze soort gemaakt. Onder het beertje, nog net op het staande deel, is plek voor een opschrift en hier is met een verheven letter de naam toegevoegd. De datum en de persoonlijke boodschap zijn juist weer verdiept in het steen gemaakt en met blauwe lak ingeschilderd. Op de iets bredere omranding van de voorzijde is een blauw glasplaatje op vier rvs pootjes bevestigd, waarop een zelfgekozen afbeelding is aangebracht in wit emaille. Hier is gekozen voor een voet- en handafdruk. Voor een frisse uitstraling is het grafje verder bedekt met glasparels in verschillende blauwe tinten.

Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen