Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Leisteen urnentegel met cortenstalen illustratie

De urnentegel in dit voorbeeld betreft een zeer groot exemplaar van bijna een meter in lengte bij zestig centimeter breed. De tegel zelf is gemaakt van leisteen, welke een levendige textuur heeft met een ruw oppervlak. Midden op de urnentegel is de vie... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34998
Bloem, plant of boom Boom
Collectie Modern
Kleur Bruin, Grijs
Materiaal Cortenstaal, Natuursteen
Natuurlijk Boom
Productgroep Urnmonumenten
Productsoort Urntegel / Urnenplaat
Steensoort Leisteen
Symboliek Boom
Uitvoering Mannelijke kleuring

Productomschrijving

De urnentegel in dit voorbeeld betreft een zeer groot exemplaar van bijna een meter in lengte bij zestig centimeter breed. De tegel zelf is gemaakt van leisteen, welke een levendige textuur heeft met een ruw oppervlak. Midden op de urnentegel is de vierkante cortenstalen letterplaat aangebracht waarin een bijzondere een persoonlijke illustratie is verwerkt. Leisteen en cortenstaal passen heel goed bij elkaar. Dit komt omdat het gesteende van leisteen ijzerdeeltjes bevat die zijn geoxideerd. Hierdoor worden delen in het leisteen bruin van kleur, net als het cortenstaal. Cortenstaal heeft namelijk een oppervlakkige roestlaag, die bescherming biedt voor het onderliggende staal. Hierdoor blijft het materiaal jarenlang goed en zorgt het bovendien voor een prettige en warme kleur. De contenstalen plaat biedt naast de illustratie ook ruimte aan de opschriften.
Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Natuursteen


Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.