Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Urnengraf met bronzen letterplaatje

Urnengraf met bronzen letterplaatje foto 1
Het urnengraf heeft een stijlvol bronzen letterplaatje waarop een schreeflettertype erg goed past, zoals in dit voorbeeld goed is te zien. Om het wat statige uiterlijk iets te doorbreken, zijn de gegoten bronzen blaadjes toegevoegd, die door de afwijk... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32583
Bloem, plant of boom Blad
Collectie Klassiek, Met bijzondere betekenis
Kleur Bruin
Materiaal Brons, Natuursteen
Productgroep Urnmonumenten

Productomschrijving

Het urnengraf heeft een stijlvol bronzen letterplaatje waarop een schreeflettertype erg goed past, zoals in dit voorbeeld goed is te zien. Om het wat statige uiterlijk iets te doorbreken, zijn de gegoten bronzen blaadjes toegevoegd, die door de afwijkende patina op subtiele wijze een organische vorm aan het urnenmonument toevoegen. Het monument is fraai en ingetogen, maar toch zeer herkenbaar door de gemaakte combinaties in het brons.
Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Natuursteen


Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.