Informatie urnenmonumentenas in monument verwerken

Na een crematie is het ook mogelijk de as te verwerken in het monument zelf. Daartoe wordt in het monument een uitsparing gemaakt (of meerdere uitsparingen), waar de as in wordt verwerkt. De as zit dan besloten in het monument. U kunt zelf aangeven in welk onderdeel de as moet worden bewaard, bijvoorbeeld in de letterplaat of in een zuil.

Geschikt maken voor as

Ieder model urnenmonument kan in principe geschikt gemaakt worden om de as in te verwerken.

In vakjes of laden

voorbeeld as in monument verwerken

Familie urnengedenkteken waar de as in vakjes is verwerkt. De belettering is uitgevoerd in brons.

Tip

U kunt ook een deel van de as verwerken in het monument en een deel bewaren in een of meerdere kleine urnen, om te bewaren in de familiekring. U heeft dan een plek om te gedenken op de begraafplaats en u heeft tevens thuis een plekje voor de as.

In zuil of sokkel

voorbeeld as in monument verwerken

Een zuil of sokkel, met aan de achter, onder- of bovenzijde een uitgeholde cilinder voor de asbus.

Op de zuil kan tekst worden verwerkt; eventueel kan er een persoonlijk kunstwerk op worden geplaatst.

Meerdere zuilen

voorbeeld as in monument verwerken

Een urnenmonument bestaand uit 2 zuilen, met de as verdeeld over holle cilinders in de zuilen.

Samen met u ontwerpen we een mooi en persoonlijk gedenkteken. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis voor u.

Kwaliteit grafaccessoires

duurzame materialen

De grafaccessoires worden uit dezelfde materialen vervaardigd als onze grafmonumenten. Dit betekent dat elke accessoire net zo solide en duurzaam is als een grafsteen.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is. Wij staan voor de garanties die wij afgeven.

Duurzaamheid

alle materialen die we gebruiken

Alle materialen die wij toepassen om een persoonlijk monument naar uw wens te samenstellen zijn van goede en degelijke kwaliteit. Wij staan hier garant voor.

Brons is een duurzame metaallegering die bestand is tegen langdurige blootstelling aan de buitenlucht. Door het natuurlijke oxidatieproces vormt zich een heel dun laagje patina, wat het monument na verloop van tijd een nog fraaier aanzien geeft.

In een kei of natuurlijke steen

voorbeeld as in monument verwerken

In onze inspiratietuin hebben wij ruim honderd zwerfkeien opgesteld. Het is van groot belang dat u zelf de kei uitkiest, want iedere steen is uniek. Ook kunnen er accenten worden aangebracht door de grafsteen te bewerken.

In onze tuin en showroom ziet u veel grafaccessoires om de kei van een persoonlijke tint te voorzien.

Een uniek beeld of beeldje

we ontwerpen samen met u

Samen met u ontwerpen wij eigen beelden in brons, natuursteen en andere materialen.

De beelden en figuren worden handmatig en ambachtelijk vervaardigd door onze kunstenaars. Den Hollandsche werkt samen met Nederlandse, maar ook buitenlandse kunstenaars.

Plaatsen van een graflantaarn

gedenkwaardige momenten en extra sfeer

Een lantaarn waarin u een kaarsje of lichtje kunt laten branden, zorgt voor een stukje extra sfeer bij een gedenkplaats.

Vooral in de winter en op bijzondere dagen, zoals kerst of een verjaardag, is het prettig als u een lichtje heeft bij het monument.