Urnengraf cortenstaalunieke staalsoort voor urnengraven

Cortenstaal is een staalsoort, uitgevonden in de jaren dertig van de 20e eeuw. Toepassing van dit fraaie metaal in een urnenmonument is echter nieuw. In de afgelopen jaren worden naast het traditionele natuursteen steeds meer alternatieve, duurzame materialen en combinaties van materialen toegepast op urnengraven. Cortenstaal is hier een stijlvol voorbeeld van.

Uitstraling cortenstaal

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. Het geeft een urnengraf tegelijk een natuurlijke en toch eigentijdse uitstraling.

Toepassing van Cortenstaal

tekst, kunstobject of bijvoorbeeld een silhouette

Het Cortenstaal leent zich zeer goed voor het met krachtige waterstralen uitsnijden van vormen en letters. U kunt bijvoorbeeld het gezichtsprofiel van uw overleden dierbare als silhouet in het metaal laten uitsnijden, waardoor het urnenmonument heel persoonlijk wordt.

Persoonlijk en duurzaam

cortenstaal en teakhout

Persoonlijk gedenkteken waar de twee cortentalen gedenkplaten samen een anker vormen. Op het goed bijpassende liggende gedeelte van teakhout is een cortenstalen naamplaatje over het teakhout geplaatst.

Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal. Op teakhout geven wij 30 jaar garantie.

klantenreactie grafmonument ontwerper den hollandsche

Het moest iets speciaals zijn…

We zijn zeer fijn geholpen. Op de eerste gesprek was er alle tijd voor ons. De tekening werd mooi geschetst en…

Lees meer klantervaringen

De kwaliteit van Cortenstaal

zeer sterk en duurzaam

De metaallegering waar Cortenstaal uit bestaat bevat naast traditioneel ijzer onder andere koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom.

De legering is zeer sterk en duurzaam en wordt zelfs toegepast in bruggen.

Belgisch hardsteen en cortenstaal

goed te combineren met elkaar

Gedenksteen met cortenstaal en Belgisch hardsteen, twee materialen die goed te combineren zijn.

Het cortenstaal zal na verloop van tijd egaal roesten en daardoor zichzelf beschermen tegen verdere verwering.

cortenstaal grafmonumenten inspiratietuin

Silhouette

Gedenkteken van cortenstaal met de vorm van een gezicht. Een silhouette als deze wordt door ons grafisch team ontworpen. U ontvangt altijd een concept zodat u precies weet hoe het monument er uit komt te zien.

cortenstaal grafmonumenten inspiratietuin

Grafaccessoires cortenstaal

Gedenkteken met zwerfkeien en cortenstaal grafaccessoires. Ook de omranding is gemaakt van een strook cortenstaal. Als grafbedekking is er gekozen voor “pebbles” en sedum waardoor de natuurlijke uitstraling gewaarborgd blijft.

cortenstaal grafmonumenten inspiratietuin

Grafomranding van cortenstaal

Een zwerfkei als grafsteen met een grafomranding van cortenstaal en een gesmolten glazen muzieknoot. U kunt er ook voor kiezen een andere vorm in het glas te laten smelten. Dit gebeurd op ambachtelijke wijze waardoor alles naar wens kan worden aangepast.

Combinaties van materialen

natuursteen, glas, rvs en cortenstaal

Door materialen te combineren, kunnen ook op eenvoudige urnenplaten verrassende resultaten worden bereikt. Een glasplaat kan op natuursteen worden gemonteerd, wat zorgt voor een bijzondere uitstraling. Ook de combinatie van natuursteen met RVS is zeer stijlvol. Op onze website ziet u vele voorbeelden uit ons assortiment.

Op dit urnenmonument ziet u een fraaie toepassing van cortenstaal voor het plaatsen van het opschrift.

Watersnijden

belettering in cortenstaal

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het cortenstaal aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

In onze inspiratietuin ziet u een groot aantal voorbeelden waarbij we deze techniek hebben toegepast op verschillende modellen grafstenen.

cortenstaal grafmonumenten inspiratietuin

Cortenstaal met zwerfkei

cortenstaal grafmonumenten inspiratietuin

Cortenstaal belettering

cortenstaal grafmonumenten inspiratietuin

Cortenstaal letterplaat

Cortenstaal en zwerfkeien

fraaie combinatie

Cortenstaal vormt een fraaie combinatie met zwerfkeien en natuurlijke stenen. We ontwerpen samen met u een passende en fraai gevormde cortenstalen letterplaat.

Alle zwerfkeien of natuurlijke stenen zijn uniek van vorm, structuur en kleur. U zoekt zelf rustig in onze tuin een mooie steen uit die u aanspreekt en goed vindt passen.

Kleur van cortenstaal

egaal kleuren en donkerder worden

Cortenstaal oogt in het begin wat vlekkerig maar zal in de loop der tijd egaal kleuren en donkerder gaan worden door het roestproces.

Na ongeveer anderhalf jaar zal het cortenstaal volledig zijn definitieve kleur hebben gekregen.

Er is veel mogelijk

eigen handschrift of figuren

Om het monument nog persoonlijker te maken bieden wij u de mogelijkheid om het opschrift of een spreuk te plaatsen in een eigen handschrift.

Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden die cortenstaal te bieden heeft en waar u op dient te letten.

Aanpassen van voorbeelden

of eigen ontwerp

Naast de keuze uit ons eigen assortiment passen wij een voorbeeld aan naar uw wensen en ideeën. Heeft u zelf een idee of ontwerp dan gaan wij graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven.

Vaak wordt vanuit een bepaalde symboliek ontworpen. Hierdoor ontstaan bijzondere en unieke gedenkstenen. Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met u aan de slag. We maken het ontwerp waar u bij bent, vanuit uw ideeën en of wensen. U krijgt zodoende direct inzicht hoe het monument er uit komt te zien.

Urnengraf natuurlijk

cortenstaal en leisteen

Bij dit natuurlijke gedenkteken is er gekozen voor een prachtige combinatie van cortenstaal en leisteen. De aardse tinten geven het geheel een rustiek karakter.

De randen van de naamplaat van cortenstaal zijn aangepast aan de vormen van de natuurlijke steen. We zorgen er altijd voor dat de belettering, de vormgeving en materialen mooi en harmonieus op elkaar zijn afgestemd.

Vlinder op of rond het gedenkteken

u ziet ze in onze inspiratietuin en showroom

Vlinders en vogeltjes worden vaakt toegepast om het monument van een persoonlijke tint te voorzien.

Het materiaal van de vlinders heeft een bepalende factor voor de uitstraling die u graag ziet. In onze tuin ziet u precies hoe het staat. Vlinders van gekleurd glas, RVS, cortenstaal en lood allen toegepast op uniek monumenten.

Tekstplaatje en omranding van cortenstaal

persoonlijke accessoires

Natuurlijk grafmonument die naast combinatie van de materialen nog persoonlijker is gemaakt door het plaatsen van accessoires.

De omranding en het tekstplaatje zijn uitgevoerd in cortenstaal. De roestkleur in combinatie met het split en het natuursteen geeft het monument een unieke uitstraling.

Silhouette

vanuit een foto

Urnengraf met een silhouette van cortenstaal waar tevens het opschrift is geplaatst. Het silhouette is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto.

Den Hollandsche staat garant voor creativiteit en degelijkheid. Wij staan garant voor zowel de materialen als de plaatsing van het gedenkteken.

Vastzetten accessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Bloemen van cortenstaal

mooi roestkleurig

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. Cortenstaal is uitstekend toe te passen op grafmonumenten, als persoonlijke accessoires maar ook als letterplaat en omranding.

Bekijk meer voorbeelden van bloemen op de bomen en bloemen pagina.