Urnengraf van houthout en teakhout urnenmonument

Onze selectie houten urnengraven bestaat grotendeels uit van massief teakhout gemaakte modellen. De schoonheid van teakhout zit in de zachte, natuurlijke uitstraling in combinatie met grote sterkte en duurzaamheid. Omdat hout een natuurproduct is en werkt door opname van vocht kunnen er altijd wat hartscheuren ontstaan. Dit gebeurt met name in de kopse delen. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Duurzaamheid

Kenmerkend voor teakhout is de extreem hoge duurzaamheid, waardoor wij tot 30 jaar garantie tegen houtrot kunnen geven.

Urnengraf teakhout

RVS grafomranding

Grafsteen van teakhout met een handgehakte duif.

Het liggende gedeelte van het monument bestaat uit een rvs grafomranding die gevuld is met pebbles. Op de vloer zijn tevens een RVS vaas en graflantaarn geplaatst.

Eigen ontwerp

advies over een urnengraf van hout

Om u goed te oriënteren kunt u de voorbeelden op onze website bekijken en onze showtuin bezoeken. Elk model kan naar uw speciale wensen worden aangepast en in uw bijzijn wordt hiervan een ontwerpschets vervaardigd.

Wilt u meer weten of advies over een persoonlijk, eigen teakhouten urnengraf dan adviseren wij u een afspraak te maken met onze speciale teakhoudadviseur.

Onbehandeld teakhout

na verloop van tijd grijze kleur

Wordt teakhout niet behandeld dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur, zoals ook alle andere hardhoutsoorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout.

Door het vergrijzen van het hout krijgt het urnengraf een fraaie en natuurlijke uitstraling.

Versteend hout

eigen vorm en kleur

Versteend hout vormt voor velen een mooie verbinding tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur. Net als wij mensen is er niet een gelijk.

Versteend hout is gefossiliseerd hout. Het hout is maar liefst 22 miljoen jaar oud, maar met een hardheid van 7 is het even hard als bijvoorbeeld graniet geworden.

Optrekkend vocht

altijd op rvs constructie

Om optrekkend vocht buiten het teakhout te houden is het noodzakelijk direct contact met de grond te vermijden.

We plaatsen een teakhouten urnengraf daarom altijd op een fraai vormgegeven RVS-constructie.

urnengraf hout teakhout rvs steun

Combinatie van materialen

eigentijdse uitstraling.

Hout is uitstekend te combineren met verschillende materialen. Het geeft het urnengraf een eigentijdse uitstraling.

Op het glas van dit grafmonument is een religieus schilderij geprint wat zeer goed past bij het geheel. Het teak-houten kruis bevat het opschrift. Het glas is op afschot geplaatst zodat er geen water op blijft staan. De keuzes qua materiaal, vorm en kleur maken het een harmonieus grafmonument.

Glazen gedenkplaatje

tekst goed leesbaar

Grafmonument waar achter het teakhouten kruis een glasplaat is geplaatst. Op de glasplaat is belettering aangebracht. Teksten op glas blijven altijd goed leesbaar.

Op de glazen gedenkplaat kan naast op opschrift bijvoorbeeld een foto, silhouette of een persoonlijke decoratie worden aangebracht.

Onze creativiteit en uw persoonlijke wensen

vertalen we naar een mooi gedenkteken

Door onze expertise en creativiteit zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een mooi en passend gedenkteken.

Heeft u vragen dan kunt u ons altijd even bellen, we nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden en geven u advies bij het beste bij uw situatie past.

Behandelen van teakhout

behouden kleur

Wij adviseren het teakhout onbehandeld te laten zodat het op een mooie en natuurlijke manier vergrijst.

Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

Teakhout letterplaat

RVS strip

Grafmonument waarbij de RVS strip van het liggende gedeelte doorloopt op de letterplaat. Op de RVS strip is een decoratie aangebracht. Het liggende gedeelte is gemaakt van gezoet graniet.

Het is ook mogelijk om rond de teakhouten letterplaat een band van RVS te plaatsen. Onze ontwerper laat u graag zien hoe het monument er dan uit komt te zien.

(Versteend) hout als grafsteen

voorbeelden in het echt bekijken

In onze inspiratietuin ziet u veel voorbeelden van (versteend) hout. U kunt rustig en ongestoord in onze inspiratietuin rondkijken en indien u vragen heeft kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.

Nadat u rondgekeken heeft en ideeën heeft opgedaan maakt onze adviseur, indien gewenst, gratis en geheel vrijblijvend een persoonlijk ontwerp voor u.

Kleurcontrast

bewerken van hout

Het houten urnengraf is op twee verschillende manieren bewerkt waardoor een kleurcontrast ontstaat.

Het blad is uitgesneden uit de letterplaat die één geheel vormt. De onderbouw van RVS beschermt het monument tegen optrekkend vocht.

urnengraf hout teakhout rvs voet

Versteend hout

eigen kleuren en structuren

Door het versteende hout te bewerken kunnen er mooie kleuren en tekeningen tevoorschijn komen.

Het is van groot belang dat u zelf het versteende hout uitkiest, want al het versteende hout is uniek, met eigen structuren en kleuren.

ontwerp kindergraf glas

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Advies over teakhouten urnengraven

we vertellen u graag meer

Wilt u meer weten of wilt u advies over een persoonlijk, teakhouten urnengraf, dan kunt u het beste een afspraak maken met onze deskundige teakhoutadviseur. Hij vertelt u graag alles over de mogelijkheden met teakhout.

Samen met u maakt onze teakhoutadviseur een schetstekening om tot een fraai, uniek en persoonlijk ontwerp te komen.

Persoonlijk en duurzaam

cortenstaal en teakhout

Persoonlijk gedenkteken waar de twee cortentalen gedenkplaten samen een anker vormen. Op het goed bijpassende liggende gedeelte van teakhout is een cortenstalen naamplaatje over het teakhout geplaatst.

Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal. Op teakhout geven wij 30 jaar garantie.

urnengraf met glas ontwerp

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.