Informatie urnenmonumentende urn begraven

Na de crematie is er bij nabestaanden vaak de sterke behoefte om een gedenkplaats te creëren, waar een overleden dierbare op passende wijze kan worden herdacht. Gelukkig zijn hier, ook na een crematie, goede mogelijkheden voor.

Meestal wordt de urn begraven op een speciaal gedeelte van de begraafplaats, waarna er een mooie, persoonlijke gedenksteen of urnenmonument op wordt geplaatst.

Bijzetting in bestaand graf

verenigen dierbaren

Wat veel mensen niet weten, is dat de mogelijkheid bestaat om een urn bij te zetten in een bestaand graf.

Een begraven en een gecremeerde dierbare kunnen dan toch in hetzelfde graf worden verenigd. Voor de nabestaanden is dit vaak een prettige gedachte.

Extra tekst op het monument

familie grafsteen

Indien u dat aangeeft houden wij bij het ontwerpen rekening met plaats voor extra tekst op een monument.

Wij kunnen ook extra tekst op een bestaand monument plaatsen, dit kan bijvoorbeeld ook in de vorm van glasplaat of gedenkplaat. Hierin is veel mogelijk, en wij adviseren u hier graag bij.

In de grond of in een urnenkelder?

gewoonlijk in keldertje

Gewoonlijk wordt de urn geplaatst in een ondergronds keldertje. Daarbovenop komt dan het monument te staan. Vaak voorziet de begraafplaats in een urnenkelder. Het komt echter ook voor dat dit nog niet geregeld is, of dat de urn in de grond wordt begraven.

Zo nodig kunnen wij de urnenkelder plaatsen, zodat u hier geen zorgen over heeft.

Verschil in formaten

altijd mogelijkheden voor een persoonlijk accent

Vrijwel iedere begraafplaats hanteert regels met betrekking tot de maatvoering van een monument. Soms zijn de regels vrij streng en zijn alleen bepaalde modellen toegestaan. Ook dan zijn er echter altijd mogelijkheden om het monument te voorzien van persoonlijke accenten.

urn begraven persoonlijk grafdecoratie glazen vlinder
urn begraven persoonlijke bronzen grafaccessoires
urn begraven persoonlijke grafdecoratie bronzen vogeltjes

Regelgeving op de begraafplaats

eigen regels per begraafplaats

Aangezien iedere begraafplaats eigen regels heeft, houden we hier bij het ontwerp al rekening mee.

Heeft u zelf de regels meegekregen van de beheerder, dan kunt u deze meenemen wanneer u bij ons langs komt. Zo niet, dan zoeken wij de correcte maatvoering voor u uit.

Fundering

betonplaat met funderingspalen

Ook een urnenmonument heeft een deugdelijke fundering nodig. Wij funderen het monument met een betonplaat en vier kunststof funderingspalen, die lichtelijk naar buiten gericht worden aangebracht in de aarde.

U bent dan verzekerd van een duurzaam mooi monument.

Belettering van een urnenmonument

vaak minder ruimte beschikbaar

De belettering van een urnenmonument gebeurt grotendeels op dezelfde wijze als bij grafmonumenten.

Omdat een urnenmonument kleiner is, vraagt de tekstindeling wel iets meer aandacht. Onze ervaren beletteringsspecialist adviseert u hier graag bij.

Ruim 600 verschillende modellen bekijken

daarna gratis een ontwerp laten maken

Dit is de beste manier om te ontdekken wat u zou willen. De modellen zijn voor een natuurgetrouw beeld in de buitenlucht opgesteld en voorzien van een prijsindicatie. Alle mogelijkheden qua vormen, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires zijn verwerkt in kant en klare stenen. Vanzelfsprekend kunt u monumenten of details combineren, precies zoals u mooi vindt.

Monumententuin grafstenen