Grafstenen voor jongerenmodern vormgegeven en gericht op jonge mensen

Grafstenen voor jongeren hebben vaak een hedendaagse uitstraling. Soms zijn de monumenten elegant en strak uitgevoerd maar een andere keer juist weer siervol en hip. De gedenktekens zijn vaak voorzien van persoonlijke details die aangeven waar hij of zij voor stond. Door creatief te zijn en materialen met elkaar te combineren ontwerpen we samen met u een mooie en passende grafsteen.

Vanuit een voorbeeld of uw persoonlijke ideeën en wensen ontwerpen we samen met u het gedenkteken waarbij we rekening houden met de leeftijd, de leefwijze en persoonlijke kenmerken van de overledene.

Persoonlijk ontworpen

motorcrosser vanuit een foto

Naast het assortiment van grafaccessoires dat u ziet in onze showroom en inspiratietuin, bieden wij u ook de mogelijkheid om een decoratie persoonlijk te laten ontwerpen.

De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto. In dit geval is de decoratie uitgevoerd in RVS. U kunt ook kiezen voor glas, cortenstaal, brons, natuursteen of bijvoorbeeld hout.

Collage van foto’s

bijzonder en veelzeggend

Het plaatsen van meerdere foto’s geeft een goed beeld van hoe iemand was, waar hij of zei voor stond.

Een fotocollage is te plaatsen op vele manieren, we laten u graag de mogelijkheden zien en u kiest precies wat u mooi en passend vindt.

Voorbeelden zijn ter inspiratie

we maken altijd een nieuw ontwerp

De voorbeelden die u op onze website ziet, zijn om inspiratie op te doen. Nadat u ongeveer weet wat u mooi vindt, ontwerpen wij samen met u een uniek en persoonlijk gedenkteken.

We geven het monument de juiste uitstraling door verschillende materialen en bewerkingen met elkaar te combineren en de juiste kleuren te gebruiken.

Altijd slagen

voor een passend monument

Omdat alles mogelijk is, slaagt u altijd voor een mooi en passend gedenkteken.

We houden rekening met uw budget. Tijdens het ontwerpen maakt u uw wensen kenbaar en worden deze direct toegepast in het ontwerp. We houden daarbij altijd rekening met uw budget. Samen met u ontwerpen we een mooi en persoonlijk gedenkteken dat u aanspreekt.

Bijzondere betekenis

herkenning en herinnering

Grafstenen voor jongeren worden vaak voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt het monument een bijzondere betekenis.

“De bijzondere betekenis zit ‘m in…” Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op. Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk grafmonument.

Persoonlijke silhouet

nagemaakt vanuit een foto

Door het gezichtsprofiel van uw overleden dierbare als silhouet uit te laten snijden in RVS maakt u het gedenkteken heel persoonlijk.

Het silhouet wordt door ons grafisch team nagemaakt vanuit een foto. U ontvangt daarna een concept zodat u precies weet hoe het monument er uit komt te zien.

Ronde vorm letterstenen

zachtere uitstraling

De ronde vorm geeft het gedenkteken een wat mildere en zachtere uitstraling.

Vaak zult u zien dat ronde grafstenen bestaan uit twee letterstenen of dat ze voorzien zijn van prominent aanwezige decoraties in het natuursteen.

Zelf accessoires uitproberen in onze inspiratietuin

U kunt alle grafaccessoires uit onze showroom meenemen naar de inspiratietuin om te bekijken hoe ze staan. In onze tuin staan ruim 600 gedenktekens opgesteld, waardoor u een goede indruk krijgt van hoe de vlinders staat bij de verschillende soorten monumenten of de kleur van het natuursteen.

grafmonumenten showroom bronzen graflantaarn

Bronzen graflantaarn

grafmonumenten showroom bronzen hondje

Bronzen hondje

grafmonumenten showroom vlinder glasfusing

Vlinder glasfusing

Foto’s en afbeeldingen

bekijk alle mogelijkheden en hoe het werkt

Door een foto of afbeelding op het monument te plaatsen, geeft u het monument een persoonlijk karakter.

Naast porselein en glas zijn er meer mogelijkheden zoals het aanbrengen van een persoonlijke afbeelding in natuursteen of RVS, een silhouet in cortenstaal of een beeld van brons.

Ontdek wat u mooi vindt en bekijk alle mogelijkheden.

Hartvormige letterstenen

vele mogelijkheden

Grafmonumenten met een hartvormige lettersteen spreken veel mensen aan. Omdat wij hartvormige grafstenen in veel verschillende uitvoeringen, materialen en samenstellingen aanbieden, kunnen we ook voor u altijd een unieke en persoonlijke hartvormige grafsteen verzorgen.

Het hart heeft in veel culturen een symbolische betekenis. Een wereldwijde betekenis van het hart is symbool van de liefde dat sinds de middeleeuwen in zwang is.

Vrouwelijke uitstraling

vormgeving en kleuren

Door samen met u creatief te zijn passen we de juiste vormgeving en kleuren toe en geven het gedenkteken die uitstraling die zowel goed bij u als bij de overledene past.

De fraaie vormgeving van de roze glasplaten en het lichte natuursteen in combinatie met het rozenkwarts maakt het een vrouwelijk geheel. Precies zoals samen met de nabestaanden is besproken en ontworpen.

grafstenen voor jongeren vrouwelijk uitstraling

Waar denkt u aan terug

toevoegen persoonlijke details

Het graf is een plaats van herinneringen. Een goede grafsteen slaagt erin deze herinneringen vast te houden.

Door persoonlijke details toe te voegen aan de grafsteen realiseren we samen met u een plekje waar verdriet beleefd en verwerkt kan worden.

Grafstenen voor jongeren

natuurlijk en eigentijds

Een natuurlijke grafsteen of zwerfkei zoekt u zelf uit in onze inspiratietuin. U heeft de keuze uit ruim 200 stenen in wel 50 verschillende steensoorten.

Door natuurlijke en ruwe stenen te combineren met bijzondere accessoires geven we het gedenkteken een eigentijdse uitstraling.

Versteend hout als grafsteen

er zijn vele mogelijkheden

Indien uw voorkeur uit gaat naar een gedenkteken met een natuurlijke uitstraling dan raden we u aan om ook eens ons assortiment met versteend hout te komen bekijken in onze inspiratietuin.

Het versteende hout kan prachtig gecombineerd worden met cortenstaal, brons en glas. Bekijk meer voorbeelden van versteend hout als grafsteen.

Plaatsen van een foto

passend bewerken

De foto van deze persoon is op pop-art achtige wijze verwerkt op het glas. Het antraciet uit de glasplaat combineert uitstekend met de leisteen grafsteen. Het ruw afgewerkte leisteen, de stukjes kei en het siergrind geven het gedenkteken een natuurlijke uitstraling.

Na onderling overleg geven we het monument de juiste ambiance door de foto passend te bewerken.

Veranderen voorbeelden

vrijblijvend ontwerp

Ziet u een monument wat u mooi vindt, maar waar u eigenlijk toch nog graag iets aan wilt veranderen?

Wij maken geheel vrijblijvend een schetsontwerp van uw ideeën en wensen. Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Persoonlijke foto

verschillende formaten

Foto’s in glas zijn op verschillende formaten te plaatsen als toevoeging op het monument. We maken de glazen foto’s precies op maat zodat deze altijd goed passen bij het gedenkteken.

Naast het formaat geven we de foto een bijpassende uitstraling door het glas op verschillende manier af te werken. Onze adviseur laat u tijdens een persoonlijk gesprek voorbeelden zien en helpt u bij het maken van uw keuzes.

Leeftijd speelt een
grote rol

opschrift, decoraties en foto’s

Er zijn vele mogelijkheden om grafstenen voor jongeren te voorzien van een persoonlijke tint. Dit kan een spreuk, een foto, maar ook een vorm, afbeelding of decoratie zijn met een symbolische betekenis.

Bij het toepassen van persoonlijke decoraties speelt de leeftijd een grote rol. Graag helpen we u bij het maken van uw keuzes.

Grafaccessoires en decoraties

persoonlijk maken

Door toevoeging van een grafaccessoire of een decoraties maakt u een grafmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires en decoraties waardoor u een grafmonument een extra betekenis kunt geven.

Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met het grafmonument. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van het grafmonument.

Eenvoudig en stijlvol

moderne uitstraling

Op dit eenvoudig en stijlvol vormgegeven gedenkteken hebben we op een speelse manier het hartje verdeeld over de letterplaten van natuursteen en glas.

Door creatief te zijn met verschillende materialen en het opschrift harmonieus te plaatsen realiseren we een mooi en uniek gedenkteken.

Grafstenen specialist

creativiteit en degelijkheid

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid.

Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leidt tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens. Door u veel voorbeelden te tonen, geven we u een goede indruk van de mogelijkheden.

Een tastbare herinnering

persoonlijk ontwerp

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafsteen met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafmonument met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten

Vanuit uw budget

een passend gedenkteken

Een bijzondere grafsteen is niet per definitie kostbaar. Een passend grafmonument vanuit een voorbeeld, uw ideeën en/of wensen binnen uw budget.

We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget. Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Een bezoek aan Den Hollandsche

In onze monumententuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Natuursteen, glas, RVS, cortenstaal, brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Maak een vrijblijvende afspraak

Bezoek ook onze andere inspiratiepagina’s

Een grafmonument uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze. Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om ruim 600 grafmonumenten in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.

grafstenen voor jongeren moderne vormgeving

Moderne grafstenen

Onder ‘moderne grafstenen’ verstaan we grafmonumenten met een geheel eigentijds karakter, strak en eenvoudig van vorm.

Moderne grafstenen
grafstenen voor jongeren glazen grafmonumenten

Glazen grafmonumenten

Laat u inspireren door de vele voorbeelden van glazen grafmonumenten in verschillende vormen en kleuren.

Glazen grafmonumenten
grafstenen voor jongeren foto in glas op grafsteen

Foto op grafsteen

Een foto op de grafsteen kan van klein tot levensgroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Fotoprint op glas
grafstenen voor jongeren rvs grafmonumenten

RVS grafmonumenten

De metaalkleur van RVS geeft het gedenkteken een fraaie, jonge en moderne uitstraling.

RVS grafmonumenten

Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om tientallen glazen gedenktekens in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.