Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafstenen in HoogvlietInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Hoogvliet

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Hoogvliet? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafstenen in de gemeente Hoogvliet en omgeving. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Rotterdam. Op minder dan 10 minuten rijden van Hoogvliet.

Inspiratiewinkel Rotterdam Bekijk assortiment Hoe werkt het?

“uitermate tevreden“

Vorige week zaterdag zijn we op de begraaf plaats geweest, ik moet zeggen dat het er zeer goed uit zag, we zijn daarom uitermate tevreden over het eindresultaat,

Mei 2024
Schoonhoven

“onder de indruk van het liefdevolle vakwerk.“

Gister is de steen geplaatst. We zijn ontzettend onder de indruk van het liefdevolle vakwerk. Het is prachtig geworden. Jullie zijn er perfect in geslaagd om dat wat we in ons hoofd hadden te maken. Heel erg bedankt voor alles!

Mei 2024
Krimpenerwaard

“goede en professionele begeleiding“

De afgelopen dagen hebben de kinderen en ikzelf het gedenkteken bekeken en we vinden allen het gedenkteken erg mooi en geheel naar onze wensen. Wij willen u ook bedanken voor de goede en professionele begeleiding van uw bedrijf bij de keuze en het ontwerp. Met vriendelijke groet,

Mei 2024
Oud-beijerland

“ Veel mooie reacties“

Het gedenkteken voor onze dochter ziet er prachtig uit. De steen, de glasplaat met tekst en de parels in de rivier vormen een mooi geheel. Heel veel dank dat we samen met Den Hollandsche dit ontwerp hebben kunnen realiseren. Bedankt voor het advies bij de materiaal keuze en het maken en plaatsen van het gedenkteken. Veel mooie reacties gehad van vrienden en kennissen over het gedenkteken. Inmiddels al een jaar geleden dat ze stierf. Het blijft nog erg onwerkelijk. Op deze manier hebben we haar een mooie plek gegeven om te gedenken.

Mei 2024
Den haag

“heel mooi geworden.“

Wij zijn donderdag meteen na schooltijd gaan kijken en vinden het heel mooi geworden.

Mei 2024
Papendrecht

Welke collecties leveren wij in Hoogvliet?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Hoogvliet van natuursteen

Grafstenen Hoogvliet

2
Grafstenen en grafmonumenten in Hoogvliet van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Hoogvliet van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Hoogvliet

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Hoogvliet van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Hoogvliet van brons

Grafmonument Hoogvliet

7
Grafstenen en grafmonumenten in Hoogvliet van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Hoogvliet van glas

Grafsteen Hoogvliet

Veelgestelde vragen

Zijn er dan extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Hoogvliet?
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Wat is de levertijd van een grafsteen?
De levertijd van een gedenkteken wordt met name bepaald door de mate waarin het materiaal beschikbaar is. Omdat wij met natuurlijke materiaalsoorten werken die per schip worden vervoerd vanuit alle delen van de wereld, kunnen levertijden tussen de 7 en 15 weken bedragen.
Kunnen jullie ook een bestaande grafsteen restaureren?
Het is zeker mogelijk om een bestaande grafsteen te restaureren. Houdt u wel rekening met kosten voor het afhalen van de grafsteen en het reinigen van het monument. In veel gevallen is het voordeliger om een nieuwe grafsteen te ontwerpen dan een bestaande steen te restaureren.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

grafstenen Hoek van Holland Begraafplaats Hoek van Holland

Begraafplaats Hoek van Holland

De begraafplaats Hoek van Holland is rustig gelegen aan de rand van een fraai bos- en duingebied. In de tuin staan herdenkingsmonumenten in de vorm van kastanjes en tulpen waarin as van uw dierbare overledene geplaatst kan worden.

Kerkhofweg
3151 TN Hoek van Holland
grafsteen Pernis Begraafplaats Pernis

Begraafplaats Pernis

Sinds 1934 hoort Pernis bij Rotterdam. De algemene begraafplaats Pernis bevindt zicht aan de westkant van het dorp. Het is een relatief kleine begraafplaats en beschikt ook over een urnentuin, enkele urnenmuren en een strooiveld. Er is tevens een aula aanwezig voor ongeveer 100 mensen. De begraafplaats kende vroeger alleen beperkte openingstijden, maar sinds enkele jaren zijn deze openingstijden jaarlijks gedurende de zomermaanden verruimd.

Ring
3195XT Pernis

Grafstenen Begraafplaats Pernis

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Pernis

grafmonument Rotterdam Crematorium Yarden

Crematorium Yarden Rotterdam

Crematorium en uitvaartcentrum yardenhuis van Rotterdam ligt vlakbij de Zuiderbegraafplaats aan de zuidrand van Rotterdam. Het crematorium heeft alles te bieden om nabestaanden op een betekenisvolle manier afscheid te laten nemen van hun dierbare.

Maeterlinckweg
3084KD Rotterdam
grafmonumenten Rotterdam Charlois
Grafstenen Rotterdam Charlois
Grafsteen Rotterdam Charlois 1

Charlois Rotterdam

Aan de zuidkant van de Rotterdamse wijk Charlois, vlakbij de snelweg A15, ligt de Protestantse Begraafplaats Charlois. Via de Charloisse Lagedijk kunt u de begraafplaats bereiken. Hoewel de begraafplaats tegen stedelijk gebied aan ligt, heerst hier nog echt een landelijke sfeer. Als mogelijkheden biedt de begraafplaats diverse bestemmingen aan, waaronder, algemene graven, eigen graven, kindergraven, grafkelders, urnengraven en urnen kelders. Een bijzondere mogelijkheid is het eigen graf zonder einddatum, dat inmiddels erg uniek is in Nederland.

Charloisse Lagedijk
3084lj Rotterdam
grafstenen Rotterdam Crooswijk

Crooswijk Rotterdam

De algemene begraafplaats Crooswijk is in gebruik genomen in 1832 en is aangelegd op voormalige buitenplaats van het Huis te Krooswijck. Tegenwoordig is de begraafplaats een Rijksmonument en de hoofdingang bevindt zich aan de Kerkhoflaan aan de noordkant van de Rotterdamse wijk Crooswijk. Een speciaal gedeelte van de begraafplaats is ingericht voor Islamitische graven, hier kunnen overledenen binnen 36 uur worden begraven. Ook is er een groot deel ingericht voor militairen die tijdens de tweede wereldoorlog zijn gesneuveld.

Kerkhoflaan
3034 TA Rotterdam

Grafstenen Crooswijk Rotterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Crooswijk Rotterdam

grafsteen Rotterdam Hofwijk

Hofwijk Rotterdam

Net ten noorden van Rotterdam, tegen de wijk Overschie, ligt de algemene begraafplaats Hofwijk. De begraafplaats is gesticht in 1938. Op de begraafplaats is naast het algemene gedeelte ook een Rooms-Katholiek deel en een urnentuin. Ook is er op de begraafplaats een erehof voor Nederlandse militairen die tijdens de Tweede Wereld oorlog zijn gesneuveld. In september 2016 is op deze begraafplaats het publieke gedenkteken voor de donoren die hun lichaam ter beschikking aan de wetenschap hebben gesteld onthuld door Burgemeester Aboutaleb. Het gedenkteken is door Den Hollandsche ontworpen, gemaakt en geplaatst.
In mei 2019 wordt het Natuurgedeelte Hofwijk geopend.

Delftweg
3046 ND Rotterdam

Grafstenen Hofwijk Rotterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Hofwijk Rotterdam

grafmonument Rotterdam IJsselmonde
Grafmonument Rotterdam IJsselmonde
Grafmonumenten Rotterdam IJsselmonde 1

IJsselmonde Rotterdam

De begraafplaats van de Hervormde Gemeente Rotterdam IJsselmonde bevindt zich aan de zuidoever van de Maas, tegenover de plek waar de Hollandsche IJssel samenkomt met de Maas. De huidige begraafplaats aan de Benedenrijweg is in 1872 in gebruik genomen. Ondanks de flinke groei van de stad Rotterdam is deze begraafplaats nog steeds een oase van rust.

Benedenrijweg
3077 CJ Rotterdam
grafmonumenten Rotterdam Oud Kralingen
Grafstenen Rotterdam Oud Kralingen
Grafsteen Rotterdam Oud Kralingen 1

Oud Kralingen Rotterdam

Begraafplaats Oud Kralingen ligt in de Rotterdamse wijk Prinsenland in het stadsdeel Prins Alexander op de plek van het reeds verdwenen kerkje van het vroegere dorpje Kralingen. Het dorpje Kralingen is destijds verhuisd naar een andere plek vanwege de veenafgraving. De begraafplaats is altijd op dezelfde plek gebleven en is met recht een bijzondere historische plaats te noemen. Op de begraafplaats liggen graven van een aantal bekende Rotterdamse families van weleer.

Laan van Oud-Kralingen
3066 HA Rotterdam
grafstenen Rotterdam Petrus Banden
Grafmonument Rotterdam Petrus Banden
Grafmonumenten Rotterdam Petrus Banden 1

Petrus Banden Rotterdam

Begraafplaats Petrus' Banden is een klein parochiekerkhof dat hoort bij de Petrus' Bandenkerk in Rotterdamse deelgemeente Overschie. Het kerkje dateert van 1830 en is een rijksmonument. De begraafplaats bevindt zich recht tegenover de kerk op de hoek van de Delftweg en het Voorom. De ingang tot de begraafplaats is aan de Delftweg.

Delftweg
3043 CC Rotterdam
grafsteen Rotterdam Sint Laurentius (wijk Crooswijk)

Sint Laurentius (wijk Crooswijk) Rotterdam

Begraafplaats en crematorium Sint Laurentius is in 1867 in gebruik genomen. Het is een Rooms-Katholieke begraafplaats. De begraafplaats is omgeven door statige, grote bomen en is daardoor ook een oase van rust te midden van de drukke stad. Op het terrein zijn enkele bijzondere gebouwen en bezienswaardigheden, zoals de gerestaureerde overdekte arcade, het karakteristieke poortgebouw uit 1936 en de bijzondere rouwkapel uit 2001. Naast diverse soorten graven, specifiek voor volwassenen of kinderen, zijn er ook meerdere soorten asbestemmingen. Sinds 2013 is er ook een crematorium op deze begraafplaats.

Nieuwe Crooswijkseweg
3034 PN Rotterdam

Grafstenen Sint Laurentius (wijk Crooswijk) Rotterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Sint Laurentius (wijk Crooswijk) Rotterdam

grafmonument Rotterdam Zuiderbegraafplaats Rotterdam

Zuiderbegraafplaats Rotterdam

Tussen de Rotterdamse wijken Lombardijen en Zuidwijk, vindt u de Zuiderbegraafplaats die in 1940 is geopend. De begraafplaats mag zich met recht 'multicultureel' noemen, want naast het katholieke en algemene gedeelten zijn speciaal ingerichte velden voor Chinezen, Javaanse oost- en westbidders en Pakistaanse Hindoes. Sinds begin jaren '70 van de vorige eeuw is er al een Islamitisch gedeelte ingericht en later is daar een eigen gedeelte voor Soennieten bijgekomen. Naast diverse soorten graven biedt de begraafplaats plaats aan asbestemmingen, zoals stroovelden, urnentuinen en columbaria.

Slinge
3084 EB Rotterdam

Grafstenen Zuiderbegraafplaats Rotterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Zuiderbegraafplaats Rotterdam

grafmonumenten Rotterdam-Hoogvliet Oudeland
Grafstenen Rotterdam-Hoogvliet Oudeland
Grafsteen Rotterdam-Hoogvliet Oudeland 1

Oudeland Rotterdam-Hoogvliet

In het stadsdeel Rotterdam-Hoogvliet en in de wijk Oudeland, net onder de snelweg A15, bevindt zich de algemene begraafplaats Oudeland. De ingang van de begraafplaats bevindt zich aan de Oudelandseweg. Op het terrein is een uitvaartcentrum aanwezig en daarnaast zijn er verschillende gedeelten, zoals een Rooms-Katholiek gedeelte, een urnentuin, strooiveld en urnenmuur.

Oudelandseweg
3194XA Rotterdam-Hoogvliet
grafstenen Rozenburg Rozenburg

Rozenburg

In het hart van Rozenburg in de gemeente Rotterdam, ligt de begraafplaats Rozenburg. De begraafplaats is gesticht in 1868 en bevat naast graven, ook een urnentuin, strooiveld en urnenmuur. Aan de Molenweg bevindt zich de hoofdingang, maar het is ook mogelijk om via de achteringang de begraafplaats te betreden. Deze bevindt zich bij de parkeerplaats bij de sporthal en het particuliere uitvaartcentrum en kunt u vanaf de Laan van Nieuw Blankenburg en vervolgens de Welgelegen bereiken.

Molenweg
3181AT Rozenburg

Grafstenen Rozenburg

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rozenburg

Begraafplaatsen in de omgeving van Hoogvliet

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Hoogvliet maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.