Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafstenen in UtrechtInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Utrecht

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Utrecht? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafzerken in de gemeente Utrecht en omgeving, zoals in De Meern, Haarzuilens, Utrecht en Vleuten. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Nieuwegein. Op minder dan 20 minuten rijden van Utrecht.

Inspiratiewinkel Nieuwegein Bekijk assortiment Hoe werkt het?

Welke collecties leveren wij in Utrecht?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Utrecht van natuursteen

Grafstenen Utrecht

2
Grafstenen en grafmonumenten in Utrecht van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Utrecht van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Utrecht

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Utrecht van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Utrecht van brons

Grafmonument Utrecht

7
Grafstenen en grafmonumenten in Utrecht van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

8
Grafstenen en grafmonumenten in Utrecht van glas

Grafsteen Utrecht

“boven verwachting zo mooi “

Via deze weg wil ik iedereen die zich heeft ingezet voor het grafmonument van onze moeder hartelijk bedanken. Wij zijn heel blij met het monument het ziet er zo mooi uit en komt helemaal tot zijn recht. Is boven verwachting zo mooi en precies zoals wij het in gedachten hadden en het was het lange wachten waard. Nogmaals Onze Hartelijke Dank.

Maart 2024
Utrecht

“Erg blij mee, heel mooi!“

We hebben de steen vandaag gezien en zijn er erg blij mee, heel mooi!

Maart 2024
Utrecht

“Onze dank hiervoor“

Beste Den Hollandse,Wij zijn erg tevreden over de uitvoering van de steen en het kristal. Onze dank hiervoor. met vriendelijke groet R. K.

Maart 2024
Nieuwegein

“Past uitstekend in de bosrijke omgeving“

Beste mevrouw van der Ven, Wij zijn als familie vorig weekend in Rhenen geweest om het gedenkteken voor mijn vrouw te zien. Het is prachtig geworden, en past uitstekend in de bosrijke omgeving. Onze hartelijke dank! vriendelijke groeten,

Maart 2024
Rhenen

“Nog niet eerder gezien op de begraafplaats“

We zijn heel tevreden over jullie dienstverlening en we vinden dat het monument heel mooi geworden is. Iedereen die we erover spreken is er enthousiast over en we zijn er allemaal (kinderen, broers, zussen) heel blij mee. Het is snel geplaatst en keurig netjes neergezet. het viel ons op dat er op alle vlakken goed met ons gecommuniceerd werd: het ontwerp is echt samen met jullie tot stand gekomen. En het is werkelijk uniek, we hebben dit nog niet eerder gezien op de begraafplaats.

Maart 2024
Houten

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Kan ik zomaar binnenlopen in de winkel in Nieuwegein om mij vrijblijvend te orienteren?
U kunt gewoon langskomen om rustig ideeën op te doen en te oriënteren. Wilt u advies? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Zo hoeft u niet onnodig te wachten en wordt u direct geholpen.
Plaatsen jullie op elke begraafplaats in Nederland?
Wij plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we monumenten in overleg ook in België en Duitsland. Onze werkwijze is hierop ingericht. Ons team van vakmensen plaatst alle soorten monumenten volgens hoge kwaliteitseisen. Zij brengen vrijwel iedere week een bezoek aan uw regio en zijn dus zeer regelmatig bij u in buurt.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Hoe werkt de aanschaf van een grafsteen?
De aanschaf van een grafmonument begint vaak bij de orieëntatie. Daarna verwerken wij ideeën die u heeft in een vrijblijvend ontwerp. U ontvangt een prijsopgave een een digitaal voorstel. Na goedkeuring onderhouden wij contact met de gemeente voor de vergunning en met de begraafplaats voor de plaatsing van het monument.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Begraafplaatsen in de omgeving van Utrecht

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Utrecht maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.

grafstenen De Meern Licht van Christus

Licht van Christus De Meern

De Rooms-Katholieke begraafplaats in De Meern ligt achter de Mariakerk aan de Pastoor Boelenslaan in het hart van het dorp. De kerk en begraafplaats behoren tot de Parochie Licht van Christus. De geschiedenis van de kerk op deze locatie gaat terug tot 1797, maar de begraafplaats bestaat sinds 1940, toen de nieuw gebouwde kerk op het uitgebreide perceel in gebruik werd genomen.

Pastoor Boelenslaan
3454 AB De Meern

Grafstenen Licht van Christus De Meern

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Licht van Christus De Meern

grafsteen De Meern Nederlands Hervormde Begraafplaats De Meern
Grafmonument De Meern Nederlands Hervormde Begraafplaats De Meern
Grafmonumenten De Meern Nederlands Hervormde Begraafplaats De Meern 1

Nederlands Hervormde Begraafplaats De Meern

De begraafplaats van de Nederlands Hervormde kerk in De Meern is een prettige en compacte begraafplaats en grenst aan de west- en noordkant aan een woonwijk. Het terrein is toegankelijk vanaf de Zandweg, maar de oprit is klein en onopvallend. Er is wel voldoende gelegenheid om daar de auto te parkeren. Een groot deel van de begraafplaats bestaat uit particuliere graven.

Zandweg
3454HA De Meern
grafmonument Utrecht Begraafplaats Kovelswade

Begraafplaats Kovelswade Utrecht

Begraafplaats Kovelswade wordt van oudsher aangemerkt als de Tweede Algemene Begraafplaats van Utrecht. Deze begraafplaats werd begin vorige eeuw aangelegd, omdat de Eerste Algemene Begraafplaats Soestbergen vol raakte. Kovelswade is inmiddels een rijksmonument en bevat onder meer een fraaie aula uit 1901 in de vorm van een koepel. De lanen en paden zijn van bovenaf gezien aangelegd in de vorm van een kruis. Qua graven en asbestemmingen vindt u hier:
particuliere graven, urnengraven en -zuilen, kindergraven en een islamitisch gedeelte. U kun de begraafplaats betreden via een toegangsweg vanaf de Koningsweg, maar het terrein is bijna niet te zien omdat het bijna volledig achter de rij huizen en het tuincentrum verscholen ligt.

Koningsweg
3582 GB Utrecht

Grafstenen Begraafplaats Kovelswade Utrecht

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Kovelswade Utrecht

grafmonumenten Utrecht Crematorium Daelwijck
Grafmonument Utrecht Crematorium Daelwijck
Grafmonumenten Utrecht Crematorium Daelwijck 1

Crematorium Daelwijck Utrecht

Op het oostelijke deel van begraafplaats Daelwijck, bevindt zich het crematorium Daelwijck. Het terrein rondom het crematorium biedt veel bijzondere asbestemmingen in een parkachtige omgeving met in het midden een groot meer.

Floridadreef
3565 AM Utrecht
grafstenen Utrecht Daelwijck

Daelwijck Utrecht

De Algemene Begraafplaats Daelwijck bevindt zich aan de rand van de Utrechtse wijk Overvecht. Het is de jongste begraafplaats van de stad. Naast de begraafplaats bevindt zich ook het crematorium Daelwijck. De begraafplaats is licht, ruim en tegelijkertijd ook erg groen door de vele bomen en beplanting. Op de begraafplaats zijn verschillende typen graven beschikbaar zoals particuliere graven, algemene graven, urnengraven en kindergraven. Daarnaast zijn er ook zuilen voor urnen.

Floridadreef
3565 AM Utrecht

Grafstenen Daelwijck Utrecht

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Daelwijck Utrecht

grafsteen Utrecht St Barbara

St Barbara Utrecht

De Rooms-Katholieke begraafplaats Sint-Barbara in Utrecht ligt aan de groene oostkant van de stad. Vlakbij de begraafplaats vindt u bijvoorbeeld ook Park Bloeyendael en De Voorveldse Polder. Sint Barbara is een grote begraafplaats die plaats biedt aan onder meer algemene graven, familiegraven, kindergraven en als asbestemming zijn er urnengraven en en een strooiveld. Heel bijzonder om te zien op deze begraafplaats zijn de zigeunergraven en de 80 graven van Poolse mannen, waarvan de meesten in de Tweede Wereldoorlog hebben meegevochten.

Prinsesselaan
3583GZ Utrecht

Grafstenen St Barbara Utrecht

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op St Barbara Utrecht

grafmonument Utrecht Tolsteeg

Tolsteeg Utrecht

Begraafplaats Tolsteeg is de derde algemene begraafplaats van Utrecht en bevindt zich ten zuidoosten van het centrum van Utrecht, vlakbij de begraafplaatsen Soestbergen en Kovelswaden, respectievelijk de eerste- en tweede algemene begraafplaats. Het aulagebouw bevat een unieke muurschildering van de Friese kunstenaar M.C. Escher. De begraafplaats biedt verschillende soorten graven en bestemmingen voor als, zoals: Algemene- en particuliere graven, een speciaal gedeelte voor kindergraven en een bijzondere, in 2008 aangelegde, urnentuin met urnennissen, urnengraven en -zuilen.

Maansteenweg
3523 SR Utrecht

Grafstenen Tolsteeg Utrecht

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Tolsteeg Utrecht

grafmonumenten Vleuten RK Begraafplaats

RK Begraafplaats Vleuten

Achter de Rooms-Katholieke kerk in Vleuten vindt u het kerkhof, welke ook behoort tot de parochie Licht van Christus. De ingang vindt u aan de zijstraat van de Pastoor Ohllaan tussen de kerk en de basisschool. Ook dit is een oude begraafplaats en op het terrein staat een oud baarhuisje uit 1881 dat inmiddels een Rijksmonument is, net als het smeedijzeren toegangshek.

Pastoor Ohllaan
3451CC Vleuten

Grafstenen RK Begraafplaats Vleuten

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op RK Begraafplaats Vleuten

grafstenen Vleuten Vleuten
Grafstenen Vleuten Vleuten
Grafsteen Vleuten Vleuten 1

Vleuten

Europaweg
3451 HG Vleuten