Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Kindergraf met glas en natuurlijke steen

Rustige en zachte kleuren bepalen de sfeer in dit bijzondere kindergrafmonument. Er is zowel natuursteen als glas gebruikt. De omranding is geheel van natuursteen in een grijze kleur en daarbinnen is het graaf deels bedekt met rozenkwarts en deels met ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 24781
Bewerking Emailleren
Catalogus Natuurlijk
Collectie Bijzonder persoonlijk, Glas, Kleurrijk, Met bijzondere betekenis, Natuurlijk, Natuursteen, RVS
Edelsteen Rozenkwarts
Glas Glasfusing
Graftype Enkel, Natuurlijk
Kinderlijk Hart, Vlinder
Kleur Grijs
Materiaal Glas, Natuursteen, RVS
Persoonlijke toevoeging Hart
Productgroep Kindermonumenten
Symboliek Hart
Vormgeving Bijzonder persoonlijk

Productomschrijving

Rustige en zachte kleuren bepalen de sfeer in dit bijzondere kindergrafmonument. Er is zowel natuursteen als glas gebruikt. De omranding is geheel van natuursteen in een grijze kleur en daarbinnen is het graaf deels bedekt met rozenkwarts en deels met beplanting. Het matte oppervlak van het natuursteen versterkt de zachte uitstraling, maar ook de licht ruw gehakte zijden zorgen voor een fraai detail. Het staande deel bestaat uit een ruwe steen met een lichtgrijze textuur, waarop het oranje-zwarte glazen vlindertje een mooie plek heeft gevonden. Voor de steen is op speelse hartvormige RVS houders de matte glasplaat geplaatst en deze heeft een fraaie ijsblauwe matte kleur met daarop, naast de opschriften in wit emaille, een schildering van bloemetjes, gras en hartjes.
Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Natuursteen


RVS

RVS staat voor “Roest Vast Staal” en staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. De fraaie metaalkleur geeft RVS een heel eigentijdse en vaak ook stoere uitstraling. Het bijzondere van dit materiaal is dat we er veel creatieve en persoonlijke ontwerpen mee kunnen maken.Glasfusing
Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Naast het aanbrengen van persoonlijke decoraties gebruiken we deze techniek ook om structuur in het glas aan te brengen of om vorm aan het glas te geven.

Enkel

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan kan graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.