Kindergrafmonumentende belettering van het monument

De belettering van een gedenkteken is absoluut een vak apart. Maar al te vaak wordt dit onderdeel onderschat. De resultaten hiervan zijn allemaal zichtbaar aanwezig op de begraafplaats. Er zijn maar weinig monumenten waarvan de belettering in harmonie is met de rest van het monument.

Omdat wij bij Den Hollandsche de belettering zo enorm belangrijk vinden, besteden wij hier ook extra veel aandacht aan.

1. Ingeschilderde belettering

belettering grafsteen

Den Hollandsche heeft er bewust voor gekozen een duurzaam verfsysteem te hanteren. Er wordt gebruik gemaakt van een primer met afwerklagen.

Bij Den Hollandsche worden maar liefst 4 à 5 lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke 1 à 2 lagen.

Plaats van de belettering

ten opzichte van symbolen

Het graf is een plaats van herinneringen. Een goede grafsteen slaagt erin deze herinneringen vast te houden.

Steeds vaker worden symbolische betekenissen vertaald in een grafmonument. Op deze wijze geeft u de grafsteen een eigen tint en betekenis.

We zorgen dat de belettering mooi en harmonieus geplaatst wordt ten opzichte van de symbolen en accessoires.

Keuze van het lettertype

we adviseren u

Het lettertype kan gezien worden als de vormgeving van de letters voor het monument. Er zijn vele soorten lettertypes waaruit kunt kiezen. Om gemakkelijker een keuze te kunnen maken, hebben wij in onze showroom een eigen selectie van lettertypes.

U vraagt zich af in welk materiaal en welk lettertype het best combineert op het monument? Zijn de letters goed te lezen, is er ruimte voor een spreuk…

Een foutmarge bestaat niet

het is een vak apart

Het beletteren van een grafsteen is een vak apart. Of dat nu in natuursteen, glas, RVS of hout is: een foutmarge bestaat niet.

Daarom kiest Den Hollandsche ervoor om dit volledig in eigen werkplaats te verrichten, onder het toeziend oog van de adviseur die uw ontwerp gemaakt heeft.

kindergrafmonumenten belettering inschilderen bladgoud belettering

2. Bronzen belettering

belettering grafsteen

Bij het beletteren van een grafsteen is brons een veel toegepaste manier van beletteren. Het brons heeft diverse kleuren en kan van extra afwerkingsslagen worden voorzien, dit worden patinalagen genoemd.

Hierdoor kan het brons op een passende manier gecombineerd worden met natuursteen.

Kwaliteit van het brons

blijvende mooie uitstraling

Brons is ook leverbaar in verschillende kwaliteitsvormen. Den Hollandsche heeft ervoor gekozen om alleen gebruik te maken van top kwaliteit brons.

Dit brons bestaat uit een legering van koper en ongeveer 30% tin. Deze hoeveelheid tin zorgt voor blijvend mooie uitstraling.

Bronzen tekstplaatje

alternatief voor bronzen belettering

Vanwege het grillige oppervlak van ruwe stenen en zwerfkeien wordt er bij deze natuurlijke monumenten vaak gekozen voor bronzen letters.

Een alternatief voor bronzen letters is een bronzen tekstplaatje. Op het tekstplaatje kunnen naast het opschrift ook decoraties en afbeeldingen worden aangebracht.

kindergrafmonument belettering uitproberen inspiratietuin

Bronzen belettering bekijken
en uitproberen

Inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden.

Inspiratietuin grafmonumenten

3. Belettering in RVS

en andere materialen

Roestvaststaal (RVS) is een duurzaam materiaal die het grafmonument een strakke en moderne uitstraling kan geven. Een groot voordeel van het materiaal is de onbreekbaarheid.

Den Hollandsche werkt alleen met 316-kwaliteit RVS, dit houdt in dat er molybdeen aan is toegevoegd ter verbetering van de weerstand tegen corrosie. Dit materiaal is dan ook zeer goed bestendig tegen alle weersomstandigheden.

Harmonieus monument

creativiteit en ervaring

Er moet harmonie zijn tussen de belettering en het monument. Het materiaal van de belettering en het soort letter moet passen bij de materiaalsoort van het monument, de accessoires en de decoraties.

Wij geven advies en helpen u kiezen… door creativiteit in combinatie met ervaring zorgen wij voor een perfecte harmonie.

Band van RVS

watersnijden belettering

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het RVS aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

RVS leent zich door zijn vlakke karakter goed voor het aanbrengen van tekst en afbeeldingen.

Drie basistechnieken om tekst en afbeeldingen op RVS aan te brengen zijn:

  • Lasergravure
  • Watersnijden
  • Traditioneel graveren

4. Belettering in teakhout

gutsen of zandstralen

Ook in teakhout kan belettering gezandstraald worden. Daarna kan de belettering in de gewenste kleur worden ingeschilderd.

Een andere mogelijkheid is het ambachtelijke gutsen waardoor een uniek en fraai resultaat verkregen wordt.

5. Belettering in cortenstaal

van cortenstaal of watersnijden

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. Het geeft een grafmonument tegelijk een natuurlijke en toch eigentijdse uitstraling.

Naast het plaatsen van cortenstaal letters bieden we ook de mogelijkheid om een cortenstaal gedenkplaat te plaatsen, met een waterstaal snijden we de tekst dan uit het cortenstaal.

Bijzondere kindermonumenten

waar u een goed gevoel bij heeft

Den Hollandsche heeft ruim 78 jaar ervaring bij het ontwerpen en plaatsen van grafmonumenten en kindergedenktekens.

Onze medewerkers zetten zich volledig in om een mooi monument te ontwerpen en te plaatsen. Een monument waar u tevreden mee bent en een goed gevoel bij heeft.

6. Belettering in glas

belettering grafsteen

Het beletteren van een grafsteen met glas biedt veel mogelijkheden.

Unieke technieken als zandstralen, glasfusion, buigen, lakken, laser gravure, eigen foto op glas, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het glazen grafmonument.

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

Emailleren belettering

gematteerd glas

Emailleren is het aanbrengen van een glaslaag die bestaat uit hele fijne deeltjes glas. Het emailleerproces vindt op hoge temperatuur plaats in de oven, zodat de kleur duurzaam en weerbestendig, in het glas gebakken is.

Door de belettering op gematteerd glas te plaatsen, is het opschrift nog beter leesbaar.

Het gedenkteken is in het echt te bekijken in onze inspiratietuin.

Voorbeelden op de website

ter inspiratie

De voorbeelden op onze website zijn om u een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is.

Iedereen is uniek en daarom maken we altijd een nieuw ontwerp voor het gedenkteken. Het gaat er om wat u mooi en passend vindt.

Door tijdens een persoonlijk gesprek goed naar u te luisteren ontwerpen we samen met u een mooi gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Gesmolten glas

opschrift duidelijk leesbaar

Siervolle glazen lettersteen van licht gesmolten gesmolten glas. Het glas is hierdoor minder doorzichtig waar het opschrift en de afbeelding beter tot zijn recht komen.

Tevens zorg het gesmolten glas ervoor dat de achtergrond minder zichtbaar is. De tekst is in het glas versmolten en zal zeer lang meegaan.

Keuzes maken

het moet passen en wij helpen u hierbij

Met alle keuzes die moeten worden gemaakt gaat het uiteindelijk maar om één ding: alles moet goed passen…

  • Het monument moet passen bij een kindje
  • Het monument moet passen bij degenen die het graf geregeld bezoeken en onderhouden
  • De materialen moeten bij elkaar passen en in harmonie zijn
  • Het lettertype moet bij het uiteindelijke model passen
  • Uiteraard moet het financieel ook bij u passen

De totstandkoming van een prijs voor een grafmonument is voor ieder model verschillend. De prijs is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke keuzes. We geven u deskundig advies en ontwerpen samen met u een compleet monument vanaf € 1.350 inclusief plaatsing.

Maak een vrijblijvende afspraak