Kindermonument uitzoekenoriënteren kindergraf monumenten

Een kindermonument uitzoeken is een emotioneel proces. Veel mensen ervaren het als een van de moeilijkste aankopen van hun leven. Het is een aanschaf voor een lange periode. U blijft het grafje van uw kind nog heel lang bezoeken.

Herkenbaarheid

In het grafmonument moet naar voren komen hoe uw kindje was. Het moet herkenbaar zijn. Ook wilt u dat het zichtbaar een monument voor een kind is, daarvoor moet het monument een uitstraling hebben die bij een kind past. Speels, lieflijk en niet oubollig.

1. Oriënteren op internet

kijken, bewaren, delen met familie

De eerste oriëntatie voor een grafmonument vindt vaak plaats op internet. Een kindermonument uitzoeken is niet eenvoudig, maar onze website helpt u om zo eenvoudig mogelijk door 186 foto’s van grafmonumenten te bladeren.

U kunt monumenten selecteren en delen met betrokkenen. Het is belangrijk dat u een indruk krijgt van de vele mogelijkheden en uitvoeringen, om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

Fotoboek met voorbeelden

Neem de tijd voor het maken van een duurzame en blijvende keuze

Goed oriënteren is heel belangrijk in het keuzeproces dat u doorloopt. Op onze website bieden wij u daarom heel veel voorbeelden en informeren u zo veel mogelijk. Een handig hulpmiddel hierbij is onze fotomap. Hierin bewaart u voorbeelden die u aanspreken en kunt u ze op een later tijdstip nog eens bekijken.

De keuze voor een kindermonument is een duurzame, blijvende keuze en een gedegen oriëntatie is daarom van heel groot belang.

Niet alleen u als ouders verliest een kind. Uw andere kinderen zijn hun broertje of zusje verloren. Ook voor uw andere kinderen is het graf een belangrijke plaats om het verdriet te verwerken. Dit kunnen zij doen door bijvoorbeeld eigen tekeningen of een spreuk voor op het grafmonument te maken.

Op onze inspiratiepagina’s krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden die er zijn.

U heeft ideeën opgedaan

hoe nu verder?

Naarmate het oriëntatieproces vordert, ontdekt u wat de mogelijkheden zijn. U weet wat u wilt, heeft wellicht al bepaalde ideeën en wellicht een begin van een ontwerp in gedachten.

De vraag is echter: hoe nu verder?

Wij helpen u graag om dit proces te doorlopen om zodoende tot een waardig en passend gedenkteken te komen. Hieronder we u uit hoe wij dit doen.

kindermonument uitzoeken advies en ontwerp

Geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp laten maken

op basis van een voorbeeld, uw wensen en ideeën of bijvoorbeeld een kenmerk

Het schetsontwerp is een belangrijk onderdeel van het adviesgesprek. We gaan met uw ideeën aan de slag. Al schetsend en pratend worden er voorstellen gemaakt waaruit u kunt kiezen.

We beginnen met het model van het staande gedeelte. Daarna wordt het liggende deel getekend. Tenslotte komen materiaalsoorten, accessoires en de belettering aan bod. Van elk onderdeel leggen wij u diverse keuzes voor en bespreken wij duurzaamheid, onderhoud en kosten. Zo krijgt u precies te horen wat de voor en nadelen zijn en kunt u een bewuste keuze maken.

Mooie combinaties maken

gebruik kleuren en vormen

Mooi persoonlijk en bijzonder kindermonument die we door het kleurgebruik een geheel eigen sfeer en uitstraling hebben gegeven.

Glas is een materiaal dat stemmingen en emoties op een bijzondere en onvergetelijke wijze kan weergeven.

kindermonument uitzoeken voorstel voor de belettering beletteringsvoorstel

Waarom raden we u aan om langs te komen

vrijblijvend ontwerp en voorbeelden in het echt

Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met u aan de slag, al schetsend en pratende worden er voorstellen gemaakt waaruit u kunt kiezen.

  • Alle materiaalkeuzes worden voor u op tafel gelegd, zodat alle combinaties van materialen en kleuren ook zichtbaar worden.
    Zo ziet u in het echt of iets wel of niet past.
  • Vaak lopen we tijdens het gesprek nog even naar buiten om in de inspiratietuin onze ideeën nogmaals in het echt te bekijken. Buiten ziet u immers het beste hoe groot iets moet zijn en hoe vormen en kleuren in het echt overkomen.
  • Ook nemen we vaak de letters mee naar buiten om deze op een steensoort te leggen en te bekijken welk lettertype en patina het beste past.
    Dit is de beste manier om te ontdekken wat u zou willen. Deze modellen zijn voor een natuurgetrouw beeld in de buitenlucht opgesteld en voorzien van een prijsindicatie.
  • Alle mogelijkheden qua vormen, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires zijn verwerkt in kant en klare stenen.
    Zo kunt u het beste kiezen wat u mooi vindt.

Samen met u leggen wij uw ideeën en gevoelens vast in het monument. U krijgt goed inzicht hoe het monument er uit komt te zien door het ontwerp wat wij voor u maken.

Wij bespreken met u de materialen en geven u tips. Het belangrijkste voor ons is dat uw monument mooi is maar ook mooi blijft.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

Prijsinformatie

ontwerp binnen uw budget

Den Hollandsche is gespecialiseerd in het ontwerpen van monumenten naar uw wens. Samen met u wordt een tekening van het monument gemaakt.

Tijdens het tekenen kunt u uw wensen kenbaar maken en die worden direct waar u bij bent bijgewerkt in het schetsontwerp.

We kijken ook meteen of het binnen uw budget past, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Prijzen kindermonumenten

Kwaliteit kindermonument

wat mooi is moet ook mooi blijven

Wij willen u graag duidelijk maken waar de kwaliteit van een grafmonument uit bestaat, waar u op moet letten en hoe Den Hollandsche kwaliteit biedt.

Onze medewerkers zetten zich altijd in om een monument te creëren, waarbij alleen de beste materialen en werkwijzen gebruikt worden. Deze kwaliteit streven wij gedurende het hele proces na. Vanaf het moment dat u onze website bekijkt tot het moment van zorgvuldige plaatsing van het monument.

Kwaliteit kindermonumenten

kindermonument uitzoeken kwaliteit

Oriënteren in de inspiratietuin te Elst

er is veel te zien in onze inspiratietuin

Den Hollandsche biedt u de gelegenheid om u uitgebreid te oriënteren in de monumententuin met ruim 600 monumenten. De prachtig vormgegeven tuin toont u vele verschillende materiaalsoorten, natuursteenbewerkingen, grafbedekkingen en accessoires. De inspiratietuin vindt u bij onze vestiging in Elst (Gelderland). Onze inspiratietuin kent ruime openingstijden. Ook zijn wij regelmatig op zaterdag en zondag geopend.

kindermonument uitzoeken figuren beeldjes

Figuren of beeldjes

kindermonument uitzoeken tekst in eigen handschrift

Eigen handschrift

kindermonument uitzoeken foto op kindergraf

Foto’s

kindermonument uitzoeken dieren knuffeldieren op het gedenkteken

Dieren en knuffels

kindermonument uitzoeken grafdecoraties

Decoraties in vele materialen

kindermonument uitzoeken eigen tekening op kindermonument

Eigen tekening

kindermonument uitzoeken speelse uitstraling

Kleurrijk en speels

kindermonument uitzoeken persoonlijk ontwerp bijzondere grafmonumenten

Bijzondere combinaties