Kindergraf decoratieAl mogelijk vanaf 2.600,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken. of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren, in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie decoratiesdecoraties, afbeeldingen en foto’s

Afbeeldingen zijn een extra persoonlijke toevoeging aan een kindergraf monument. Ze geven het monument een eigen uitstraling en vergroten de herkenbaarheid.

We plaatsen afbeeldingen en foto’s op verschillende materialen zoals RVS, hout, glas en natuursteen. We kunnen natuurgetrouwe foto’s plaatsen maar ook afbeeldingen van dieren of bijvoorbeeld strip- of tv figuren.

Wij ontwerpen voor u

Als u de afbeelding die u wilt hebben omschrijft, ontwerpen onze adviseurs deze graag voor u.

Vraag prijsinformatie aan

Welke kindergraf decoratie spreekt u aan?

van tekeningen tot favoriete figuren

Of het nu gaat om een tekening dat gemaakt is door uw overleden kind, een afbeelding van van een favoriet tekenfilmfiguur of wellicht een voorbeeld van het speelgoed waar uw kind graag mee speelde; door het toevoegen van dergelijke elementen, maakt u het grafmonument erg bijzonder en herkenbaar. Laat u zich op deze pagina inspireren door de vele mogelijkheden.

1. Afbeeldingen op glas

bestaande afbeelding of eigen ontwerp

Een glazen letterplaat is het ideale canvas om het monument en persoonlijke en eigen uitstraling te geven. Op het glas kan tekst, een spreuk, een foto, een afbeelding of een decoratie worden aangebracht met een symbolische betekenis.

Door het glas een speelse vorm te geven, doorbreken we de moderne uitstraling die u doorgaans ziet bij glazen grafmonumenten.

Vraag prijsinformatie aan

Kindermonument met glas

uitstekend te combineren met natuursteen

Glas is een materiaal dat stemming en emoties op een bijzondere en onvergelijkbare wijze kan weergeven. Glas is uitstekend te combineren met natuursteen.

Doordat ons grafische team de foto of combinatie van foto’s passend bewerkt voor de juiste glastechnieken, zoals zandstralen, glasfusing, lakken, lasergraveren, smelten of emailleren, realiseren wij een harmonieus en persoonlijk gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Gesmolten glas

opschrift duidelijk leesbaar

Siervolle glazen lettersteen van licht gesmolten gesmolten glas. Door deze bewerking is het glas minder doorzichtig, waardoor het opschrift en de afbeelding beter tot zijn recht komen.

Tevens zorgt het gesmolten glas ervoor dat de achtergrond minder zichtbaar is. De tekst is in het glas versmolten en zal levenslang meegaan.

Vraag prijsinformatie aan

Van ontwerp tot uitvoering

juiste glastechnieken

Iedere glazen gedenkplaat wordt in ons atelier geheel vormgegeven: het ontwerp, de glasbewerking en het aanbrengen van tekst. De montage van het monument wordt eveneens in ons atelier uitgevoerd en door onze eigen medewerkers geplaatst op de begraafplaats.

Samen met u ontwerpen en realiseren we een persoonlijk gedenkteken en gebruiken daarbij de glastechnieken die het beste bij uw wensen passen.

Vraag prijsinformatie aan

Passend kleurgebruik

kindermonument met pastel tinten

Kindergedenkteken waar een fantasie regenboog, bloemetjes en een hartje is aangebracht in pastel tinten.

De kleuren van het opschrift op de glazen gedenkplaat zijn ook te zien op het liggende gedeelte met de witte en gekleurde glazen steentjes en de lichte natuursteen omranding met daarop een roze band.

Vraag prijsinformatie aan

Liggende gedeelte

strak, ovaal, sierlijke vormen

Naast de vorm van de letterplaat en de afbeelding heeft ook het liggende gedeelte van het monument een grote invloed op de uitstraling.

Omdat er zoveel mogelijk is, raden we u aan om te kijken welke vormgeving en welk materiaal u aanspreekt.

Vraag prijsinformatie aan

De mogelijkheden

glazen letterplaat

Een glazen gedenkplaat kan toegepast worden als extra toevoeging op het gedenkteken, maar ook als vervanging van de lettersteen.

Een glazen letterplaat is uit te voeren in elke gewenste vorm en te voorzien van afbeeldingen en persoonlijke tekst en opschrift.

Onze kindermonumenten specialist ontwerpt graag samen met u een persoonlijk gedenkteken en tijdens het ontwerpen krijgt u tips en advies over wat het beste past.

Vraag prijsinformatie aan

2. Decoraties en accessoires

er is veel mogelijk

Decoraties zijn veelal afbeeldingen die als versiering aan een grafmonument toegevoegd worden. Deze decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint aan de grafsteen te geven.

Door toevoeging van een grafaccessoire of grafdecoratie maakt u een grafmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafmonument een extra betekenis kunt geven.

Vraag prijsinformatie aan

Voorbeelden op de website

ter inspiratie

De voorbeelden op onze website zijn er om u een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is.

Iedereen is uniek en daarom maken we altijd een nieuw ontwerp voor het gedenkteken. Het gaat er om wat u mooi en passend vindt.

Door tijdens een persoonlijk gesprek goed naar u te luisteren ontwerpen we samen met u een mooi gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan
kindergraf decoratie aluminium vlinders

Aluminium vlinders

kindergraf decoratie vlinder rvs

Vlinder RVS

kindergraf decoratie vlinder glasfusion

Vlinder glasfusion

Decoraties in natuursteen

eigen symboliek

We brengen in het natuursteen alle mogelijk symbolen en figuren aan.

U kunt denken aan bijvoorbeeld een hand en voetafdruk, maar ook aan een silhouet, een afbeelding van een vogel, vlinder of ander dier. Het kunnen figuren of afbeeldingen vanuit een symbolische gedachte zijn of ter verfraaiing van het gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Beelden en figuren

gevoelens en emotie uitdrukken

Een beeldkunstwerk heeft natuurlijk extra toegevoegde waarde, omdat het gevoelens en emotie uit kan drukken. Zo wordt het persoonlijke karakter van het gedenkteken nog beter versterkt.

De beelden en figuren worden handmatig en ambachtelijk vervaardigd door onze kunstenaars. Den Hollandsche werkt samen met Nederlandse, maar ook buitenlandse kunstenaars.

Voorbeelden van beelden en figuren.

Vraag prijsinformatie aan

Inzicht in de mogelijkheden

vele voorbeelden

Door het tonen van voorbeelden willen we u graag inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn.

Als u al bepaalde ideeën heeft, dan maakt onze adviseur samen met u een ontwerp, waarbij uitgegaan wordt van uw voorkeuren. Dit doen wij in een persoonlijk gesprek.

Vraag prijsinformatie aan

Duurzaamheid

alle materialen die we gebruiken

Alle materialen die wij toepassen om een persoonlijk monument naar uw wens te samenstellen, zijn van goede en degelijke kwaliteit. Wij staan hier garant voor.

Formaat van accessoires

Alle grafaccessoires maken wij in verschillende formaten, zodat het altijd goed bij het gedenkteken past.

Vraag prijsinformatie aan

Soorten en kleuren natuursteen

alle mogelijke kleuren

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Vraag prijsinformatie aan
zwerfkei grafsteen

We ontwerpen en maken bijzondere en persoonlijke gedenktekens

precies zoals u wilt en in gedachte heeft

Een gepast ontwerp

Kindermonument met maan

kindergraf decoratie van rvs

Het teakhouten grafmonumentje toont een hemel met wolken en de maan. De maansikkel en de voet van het monumentje bestaan uit RVS.

De aanschaf van een kindermonument is een emotioneel proces. Het is een aanschaf voor een lange periode. U blijft het grafje van uw kind nog heel lang bezoeken. Graag helpen wij u bij het maken van uw keuzes.

Vraag prijsinformatie aan

Moderne materialen

accessoires en decoraties

Gedenkteken wat door het gebruik van moderne materialen en accessoires een jonge uistraling heeft gekregen.

Door het gebruik dergelijke accessoires creëren we een gedenkteken voor jonge mensen van deze tijd.

Vraag prijsinformatie aan

RVS Hartjes

glazen grafmonument

Glazen kindermonument wat door het kleurgebruik een jongensachtige uitstraling heeft gekregen. Symbolisch is er een wolk op de glazen letterplaat aangebracht.

Op het liggende gedeelte zijn hartjes van rvs geplaatst.

Vraag prijsinformatie aan

3. Kleurrijke decoraties

persoonlijk en kleurrijk

Natuurlijk kindermonument van versteend hout. De omranding is gemaakt van een sierlijk gevormde RVS-band met een persoonlijke tekst. Het opschrift en de vlinders zijn eveneens uitgevoerd in RVS.

Het kindermonument is nog persoonlijker gemaakt door prachtige glazen decoraties toe te voegen. Zowel de bloemetjes als de regenboog zijn van glas gemaakt en geven kleur aan het monument.

Vraag prijsinformatie aan

Kindergraf natuurlijk

ruwe stenen

Natuurlijk kindergraf wat een jonge en kinderlijke uitstraling heeft gekregen door de toepassing van glazen decoraties met heldere kleuren.

De sterren zijn van gesmolten glas gemaakt en zijn voorzien het opschrift en een persoonlijke groet. De 3 sterren ziet u terug op het wolkje van glas met persoonlijke tekst.

Vraag prijsinformatie aan

Natuursteen decoratie

vriendelijke vormgeving

Natuursteen kindermonument met een speels karakter.

De vrolijk kijkende beer en de ballonnetjes met hartvorm zijn betekenisvol en veelzeggend.

Het monument heeft een vriendelijk vorm gekregen door de ronding van de letterplaat en de hartjes iets te laten uitsteken.

Vraag prijsinformatie aan

Nog geen idee?

samen gaan we aan de slag

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen komen we samen tot een mooi resultaat.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Glasfusing regenboog

glazen letterplaat

Deze bijzondere en kleurrijke glasfusing regenboog is fraai over de glazen letterplaat geplaatst.

De pastelkleur van de glazen letterplaat past goed bij de regenboog en zorgt er tevens voor dat het opschrift duidelijk zichtbaar en leesbaar is.

Vraag prijsinformatie aan

Details die u aanspreken

harmonieus geheel

Het kan zijn dat bepaalde details u aanspreken van verschillende monumenten. Het is dan moeilijk om u voor te stellen hoe het monument er uit komt te zien wanneer u deze details met elkaar combineert.

Onze creatieve ontwerper helpt u hierbij, hij geeft de door u aangeven elementen een juiste plaats, let daarbij op het kleurgebruik en zorgt voor de juiste afmetingen zodat er een harmonieus geheel ontstaat.

Vraag prijsinformatie aan

4. Foto in glas of natuursteen

natuurgetrouw

Naast het aanbrengen van foto’s en afbeeldingen in en op glas is er meer mogelijk.

Zo kunnen er ook afbeeldingen in natuursteen worden aangebracht. Afbeeldingen kunnen worden uitgehakt of gezandstraald, terwijl de meer natuurgetrouwe foto’s in het natuursteen worden gegraveerd.

Vraag prijsinformatie aan

Collage van foto’s

bijzonder en veelzeggend

Het plaatsen van meerdere foto’s geeft een goed beeld van hoe iemand was, waar hij of zei voor stond.

Een fotocollage is te plaatsen op vele manieren, we laten u graag de mogelijkheden zien en u kiest precies wat u mooi en passend vindt.

Vraag prijsinformatie aan

Zuilen van gepolijst graniet

RVS hoofdtelefoon

Dit persoonlijke grafmonument van gepolijst graniet heeft en glazen letterplaat met een persoonlijke afbeelding.

Om het monument nog persoonlijker te maken, is op het liggende gedeelte is een hoofdtelefoon van RVS geplaatst.

Vraag prijsinformatie aan

Foto tussen zuilen natuursteen

persoonlijke herinnering

Het plaatsen van een foto op de grafsteen biedt u de mogelijkheid om een persoonlijke herinnering te plaatsen op het grafmonument. Een pasfoto, mooi moment uit het leven of een foto die iets zegt over de persoonlijkheid van de overledene. De foto kan van klein tot levensgroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Vraag prijsinformatie aan

Vastzetten grafaccessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Vraag prijsinformatie aan

Kennis, creativiteit en degelijkheid

altijd een passend gedenkteken

Wij helpen u graag om uw gedachten en gevoelens te vertalen naar een passend monument.

Met onze kennis van alle bewerkingen, technieken en soorten lettertypes, die toegepast kunnen worden op verschillende materialen, kunnen we altijd voor u een bijzonder en passend gedenkteken verzorgen.

Vraag prijsinformatie aan

Gekleurde vlinders en ballon

combinatie met natuursteen en RVS

Grafsteen voor een baby van glas met glazen vlinders en een ballon. De vlinders zijn sierlijk en losstaand op het liggende gedeelte geplaatst.

Rondom de foto is een turquoise bies aangebracht waardoor er harmonie ontstaat tussen de verschillende elementen. Om het natuursteen goed te laten passen bij het geheel zijn de randen ruw afgewerkt.

Vraag prijsinformatie aan
grafmonument ontwerpen gratis schetsontwerp

Altijd slagen voor een gepast gedenkteken

monumenten in het echt bekijken, advies en gratis ontwerp

“Het is voor mij een uitdaging om samen met familie en nabestaanden een
persoonlijk grafmonument te ontwerpen.

Door goed te luisteren naar de wensen van de familie, ontstaat een creatief
en duurzaam ontwerp.

Juist door met elementen, vormen en symboliek te werken die voor de familie een
persoonlijke betekenis hebben, maken we samen een bijzonder grafmonument.”

Wim ter Steege, Den Hollandsche Gedenktekens Elst

grafmonument ontwerpen vanuit een voorbeeld

U hebt iets gezien

U hebt iets gezien wat u mooi vindt. Op internet, op de begraafplaats, in onze inspiratietuin showroom.

grafsteen ontwerpen vanuit een kenmerk

Een kenmerk

U wilt graag een bepaald kenmerk van de overledene verwerkt zien in het persoonlijke gedenkteken.

grafsteen ontwerpen vanuit uw ideeën

Uw ideeën

U heeft in gedachte of een voorbeeld hoe het monument er ongeveer uit moet komen te zien.

grafmonument ontwerpen vanuit een beschrijving

Nog geen idee?

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen komen we samen tot een passend resultaat.

Graag nodigen wij u uit

samen een mooi monument ontwerpen, samenstellen en realiseren

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen. Echter, indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan Video – Wat kunt u verwachten…