Kwaliteit grafstenenkwaliteit kent vele kenmerken

Wij willen u graag duidelijk maken waar de kwaliteit van een grafmonument uit bestaat, waar u op moet letten en hoe Den Hollandsche kwaliteit biedt. Bij Den Hollandsche heeft de kwaliteit altijd de hoogste prioriteit.

Beste materiaal en werkwijze

Onze medewerkers zetten zich altijd in om een monument te creëren, waarbij alleen de beste materialen en werkwijzen gebruikt worden. Deze kwaliteit streven wij gedurende het hele proces na. Vanaf het moment dat u onze website bekijkt tot het moment van zorgvuldige plaatsing van het monument.

kwaliteit kindermonumenten

Kwaliteit is een breed begrip

Bij het zoeken naar een passend monument kijkt u natuurlijk eerst naar wat u mooi vindt. Maar een grafmonument moet uiteraard ook mooi blijven. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van een grafmonument.

kwaliteit grafsteen steensoorten

De beste natuursteensoorten

grafmonumenten specialist Den Hollandsche

Gemaakt door vakmensen

kwaliteit grafsteen ambachtelijk polijsten

Ambachtelijk polijsten

1. Strenge selectie natuursteen soorten

absoluut onafhankelijk

Absoluut onafhankelijk selecteren de experts van Den Hollandsche het natuursteen geheel zelfstandig. Doordat deze experts een degelijke achtergrond hebben in de branche zijn wij in staat om wereldwijd de allerbeste materialen te selecteren.

Van Scandinavië tot Griekenland en van India tot Brazilië, alleen het allerbeste krijgt het Den Hollandsche label.

kwaliteit grafsteen soorten natuursteen

Vochtopname door het natuursteen

alleen dichte structuren

Veel natuursteensoorten staan bekend om de sterke vochtopname. Deze vochtopname resulteert in een steen die veel vuil vasthoudt. In strengere weersomstandigheden kan deze vochtopname zelfs leiden tot scheuren.

Door het selecteren van steensoorten met dichte structuren garanderen wij een monument dat altijd haar schoonheid behoudt.

Tot 30 jaar garantie

2. De tekstverdeling op de steen

we geven u advies

Na het kiezen van een passend model met degelijke materialen is het tijd om ook de bijhorende tekst te bepalen. Door de jarenlange ervaring kunnen onze adviseurs u hier goed bij ondersteunen.

Na het kiezen van een waardevolle tekst is het van belang om ook de positionering op het grafmonument te bepalen. Door een schets van de adviseur krijgt u een goed beeld van de verhoudingen en grootte van de letters.

Een foutmarge bestaat niet

het is een vak apart

Het beletteren van een grafsteen is een vak apart. Of dat nu in natuursteen, glas, RVS of hout is, een foutmarge bestaat niet.

Daarom kiest Den Hollandsche ervoor om dit volledig in eigen werkplaats te verrichten, onder het toeziend oog van de adviseur die uw ontwerp gemaakt heeft.

Voorbeelden van belettering

kwaliteit grafsteen ingeschilderde belettering

Mooie combinaties maken

gebruik kleuren en vormen

Mooi persoonlijk en bijzonder kindermonument die we door het kleurgebruik een geheel eigen sfeer en uitstraling hebben gegeven.

Glas is een materiaal dat stemmingen en emoties op een bijzondere en onvergetelijke wijze kan weergeven.

kwaliteit kindermonument glas beletteringsvoorstel

3. Soort letters

vele materialen en combinaties mogelijk

Er zijn verschillende manieren van belettering. Afhankelijk van de techniek zijn er een aantal belangrijke kenmerken aan een goede belettering.

We geven u graag advies wat voor type, soort, formaat en materiaalsoort het beste toegepast kan worden en het beste bij uw wensen past.

Informatie over de belettering

4. Passend materiaal bij het monument

we begeleiden u naar een passende keuze

Schoonheid is de kunst van combineren. Ieder grafmonument is uniek en vereist ander materiaal. Het juiste materiaal dient gekozen te worden voor het juiste monument. Niet ieder materiaal is namelijk geschikt voor ieder monument.

Onze collecties met voorbeelden

5. Kwaliteit bewerkingen door vakmanschap

persoonlijk en uniek

Bij Den Hollandsche kiest u voor een persoonlijk en uniek grafmonument. Om het unieke karakter van het grafmonument aan het licht te brengen, hebben wij verschillende bewerkingstechnieken tot onze beschikking.

Met verschillende technieken zorgen we voor details die een grafmonument persoonlijk maken.

6. Blijvend mooi maken

natuurlijk polijsten

Helaas komt het maar al te vaak voor dat natuursteen tijdelijk op kleur gemaakt wordt door impregneren. Dit is een techniek die na korte tijd al ernstig kwaliteitsverlies laat zien. Wij begrijpen dat een grafmonument er altijd mooi en waardig uit moet blijven zien. U wilt tenslotte niet dat een zwarte steensoort na verloop van tijd grijs wordt.

Wij kiezen er daarom voor om op een natuurlijke manier te polijsten en garanderen dat de steen mooi blijft.

7. De opbouw van een monument

persoonlijk en uniek

De opbouw van een monument is een belangrijk onderdeel waarbij de kwaliteit beoordeeld kan worden. Het grafmonument moet er verzorgd uit blijven zien, ook na lange tijd. Het is belangrijk dat alle onderdelen goed bevestigd blijven en de belettering goed leesbaar blijft.

Om dit alles te garanderen hanteert Den Hollandsche een aantal scherpe regels bij het opbouwen van het monument. Het monument blijft daardoor in alle weersomstandigheden van dezelfde hoge kwaliteit.

8. Het gebruik van accessoires

eerste keus materiaal

Wij zijn van mening dat ook materiaal dat in de buitenlucht staat altijd mooi moet blijven. Met deze reden maken wij uitsluitend gebruik van eerste keus materiaal.

U ziet op onze website veel voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. In onze inspiratietuin en showroom in Elst zijn nog veel meer voorbeelden te zien en wij nodigen u graag uit om eens te komen kijken.

grafsteen-met-rvs-vlinder

Vogels en vlinder zijn de meest toegepaste grafaccessoires

het geeft het monument een natuurlijke sfeer

Bekijk voorbeelden

Bronzen grafaccessoire

symboliek en mooi

Door toevoeging van een grafaccessoire maakt u een grafmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafsteen een extra betekenis kunt geven.

Collecties met grafaccessoires

9. Plaatsing

eigen plaatsing- en serviceteam

De kwaliteit en schoonheid van een grafmonument komt alleen tot zijn recht bij een nette en zorgvuldige plaatsing van het monument.

Den Hollandsche beschikt over een eigen landelijk opererend plaatsing- en serviceteam. Dit plaatsingsteam neemt ruim de tijd om het monument perfect te plaatsen en de omgeving netjes achter te laten. Alles in overeenstemming met de wensen van u als klant.

Plaatsing grafsteen

10. Een onderhoudsarm monument

we houden rekening met uw wensen

Wij begrijpen dat u na plaatsing niet te veel onderhoud aan het grafmonument wilt hebben.

Bij het ontwerpen houden we hier altijd rekening mee. Het ontwerpen van een monument dat zo min mogelijk onderhoud behoeft, is een streven bij ieder ontwerp.

Fotoboek gedenktekens