Natuurlijk urnengrafkeien en natuurlijke stenen

Zwerfkeien en andere natuurlijk gevormde stenen komen direct uit de natuur. Een natuurlijke kei wordt in een tijd van honderdduizenden jaren gevormd door de krachten van de natuur: wind en water. In onze inspiratietuin hebben wij ruim honderd zwerfkeien en andere natuurlijke monumenten opgesteld. Al deze keien hebben een eigen karakter, vorm, structuur en afmeting.

Zorgvuldige selectie

Den Hollandsche selecteert de monumenten zorgvuldig. Daardoor bent u verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid.

In alle rust uitzoeken

in onze inspiratietuin

In alle rust zoeken naar een passend gedenkteken. Vele voorbeelden van natuurlijke grafstenen en ruwe stenen staan opgesteld in onze inspiratietuin te Elst. De natuurlijke stenen zijn afkomstig uit alle werelddelen.

Stap-1

kiezen van de steen

Het kiezen van de steen. U kiest een steen in de kleur en vorm die u aanspreekt.

Denk tijdens uw keuze ook aan de ruimte voor de belettering en of de steen groot genoeg is voor het graf.

De steen moet u aanspreken

de vorm, soort steen en kleur

De vorm, soort steen en kleur moet u aanspreken. Het allerbelangrijkste is dat u een goed gevoel heeft bij de steen. Wij kunnen de onbewerkte steen daarna eventueel voor u bewerken en decoraties aanbrengen.

Bronzen belettering en tekstplaatjes

prachtige combinatie

Een natuurlijk urnengraf kan op prachtige wijze worden gecombineerd met bronzen belettering of een bronzen tekstplaatje. Op het bronzen tekstplaatje kan een symbool of spreuk worden aangebracht.

Modellen bekijken in onze grafmonumenten tuin

De modellen die u hier ziet, zijn allemaal unieke stenen. Een ruwe steen is nooit hetzelfde, omdat deze direct uit de natuur komt. Natuurlijke grafstenen kunt u daarom in onze inspiratietuin uit komen zoeken. U koopt dus het model uit onze tuin.

Bekijken hoe het staat

belettering en accesoires uitproberen

In onze inspiratietuin met ruim 50 verschillende steensoorten kunt u meteen bekijken hoe belettering en accessoires staan op de door u uitgekozen steen.

Naast de accessoires uit het assortiment bieden wij u ook de mogelijkheid om accessoires speciaal voor u te ontwerpen. Bijvoorbeeld een accessoire die te maken heeft met een hobby, speciale gebeurtenis of moment uit het leven.

Wilt u meer weten?

neem gerust contact op

Wilt u meer weten over wat er allemaal te zien in onze inspiratietuin? Neemt u bij vragen gerust contact met ons op, of breng een bezoek aan onze inspiratietuin in Elst.

Fundering

Bij Den Hollandsche heeft de kwaliteit altijd de hoogste prioriteit. Deze kwaliteit streven wij gedurende het hele proces na. Vanaf het moment dat u onze website bekijkt tot het moment van zorgvuldige plaatsing van het monument. Ook natuurlijke stenen plaatsen wij altijd op een duurzame fundering.

Inspiratie opdoen in onze tuin

bewerkte en onbewerkte zwerfkeien

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld monumenten kunt u vele soorten zwerfkeien bekijken. Voorbeelden van zwerfkeien met belettering, accessoires in alle mogelijke materialen, bewerkte en onbewerkte zwerfkeien.

Stap-2 grafbeplanting…

kleur, vorm en beweging

Met beplanting breng je leven op het graf. Daarnaast ook kleur, vorm en beweging, bij wind. Dit geeft het grafmonument een hele mooie uitstraling. Planten hebben wel aandacht en verzorging nodig, het is van groot belang om hier vooraf over na te denken. Wij helpen u graag met de beplantingskeuze.

…bedekking en omranding

unieke uitstraling

Naast de bedekking met planten kunt u ook kiezen voor siersteentjes of bijvoorbeeld keien, eventueel in combinatie met beplanting.

Met de omranding kunt u het graf begrenzen en er een persoonlijke ruimte van maken. Door de grens te markeren met een omranding, wordt er door vreemden niet overheen gelopen.

Op basis van uw wensen

we ontwerpen en creëren een uniek monument

Op basis van uw wensen ontwerpen wij het monument en creëren wij een uniek en harmonieus geheel.

Samen met gaan we tijdens een persoonijk gesprek aan de slag waarbij we uitgaan van de steen die u heeft uitgezocht in onze inspiratietuin.

Wel of geen omranding

persoonlijke keuze

Het plaatsen van een omranding rond de zerfkei of natuurlijk steen is een persoonlijke keuze. De omranding moet bij de gedenksteen passen en een natuurlijke uitstraling hebben. We informeren u graag over de mogelijkheden die er zijn.

In onze inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van grafomrandingen die u toegepast kunnen worden bij een natuurlijk urnengraf.

Advies bij uw keuzes

onze jarenlange ervaring komt goed van pas

Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas. Wij geven u advies en begeleiden u naar een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien.

Inzicht in de mogelijkheden

u kunt details van monumenten combineren

Door het tonen van veel voorbeelden krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden die er zijn. Wilt u bepaalde details van monumenten samenvoegen? Wij maken vrijblijvend een ontwerp voor u en zorgen voor een harmonieus geheel.

Stap-3

belettering en accessoires

U kiest voor de belettering en eventuele accessoires. Wij maken samen met u een ontwerp en zorgen voor een harmonieus geheel.

Het bekijken van letters, belettering en accessoires doet u in onze inspiratietuin en showroom.

Belettering op een natuurlijk urnengraf

meestal bronzen belettering

Op natuurlijk gevormde stenen wordt meestal gekozen voor bronzen belettering. De belettering kan ook worden aangebracht op een stijlvolle glasplaat, die met RVS steunen op de kei wordt bevestigd. Gezandstraalde tekst op een ruwe kei is mogelijk, mits er een vlak gedeelte op de kei aanwezig is. Eventueel kunnen wij een gedeelte glad polijsten en daar de tekst op zandstralen. Dit geeft mooie en verrassende effecten.

Bronzen letterplaatje en vogeltje

zwerfkei als urnengraf

De belettering op deze zwerfkei is geplaatst op een bronzen letterplaatje. Het bronzen vogeltje maakt het geheel erg natuurlijk.

Versteend hout als urnengraf

gefossiliseerd hout

Versteend hout is gefossiliseerd hout. Het hout is maar liefst 22 miljoen jaar oud, maar met een hardheid van 7 even hard als bijvoorbeeld graniet geworden. Elk stuk versteend hout is uniek met zijn eigen structuren en kleuren

Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

natuurlijk urnengraf rvs vlinders

Vogels en vlinder zijn de meest toegepaste grafaccessoires

het geeft het monument een natuurlijke sfeer

Bekijk ze in onze inspiratietuin

Voorbeelden van belettering

brons, rvs, ingeschilderd, gezandstraald

In onze inspiratietuin zijn honderden verschillende letters te bekijken. Gezandstraalde en ingeschilderde belettering, bronzen belettering en letters van roestvaststaal. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden en vervaardigen altijd een schetsontwerp en beletteringsvoorstel van uw keuzes, zodat u een goede indruk krijgt van het eindresultaat.

Eenvoudig natuurlijk urnengraf

we maken een ontwerp voor u

Urnengraf bestaande uit keien waarbij de belettering en decoratie is geplaatst op een glasplaatje.

Alles is mogelijk en wij ontwerpen vanuit uw budget

altijd iets moois en passends

Ontwerpers maken een geheel monument naar uw idee en wens. Een mooi monument hoeft niet persé duur te zijn. We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passends maken voor een relatief klein budget. Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Glazen letterplaatje

extra mogelijkheden

Glas biedt meer mogelijkheden omdat de ruimte op een zwerfkei of natuurlijk grafmonument vaak beperkt is. Glas biedt vele mogelijkheden om het gedenkteken te voorzien van een persoonlijke tint. Dit kan een spreuk, een foto maar ook een vorm, afbeelding of decoratie zijn met een symbolische betekenis.

De mogelijkheden zijn oneindig

De mogelijkheden voor het ontwerpen van grafstenen zijn oneindig. Wij ontwerpen samen met u en adviseren u over de technische mogelijkheden.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

Glas in lood

basalt natuursten

Bijzondere natuurlijke grafsteen met glas in lood. De belettering is uitgevoerd in brons en geplaatst op zuilen van basalt natuursteen.

Urnengraf met glazen letterplaat

altijd een gepast urnengraf

Wij ontwerpen samen met u een gepast urnengraf van eenvoudig tot zeer bijzonder.

Weet u nog niet precies waar u naar op zoek bent…

we komen samen tot een resultaat

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen komen we met elkaar tot een resultaat.

Met onze creativiteit ontwerpen we samen met u een persoonlijk gedenkteken.