Vogels en vlindersgrafaccessoires

Een van de meest toegepaste accessoires op een grafmonument zijn vogels en vlinders. Vrijwel alle soorten grafmonumenten zijn geschikt voor het toepassen van een dergelijk accessoire. Het zorgt ervoor dat de strakke lijnen van een modern monument warmer overkomen en versterkt de sierlijke uitstraling van een klassiek grafmonument.

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Vogels en vlinders

Een of meer vogeltjes gemonteerd op een grafmonument maakt het geheel natuurlijk en voorziet het monument van een kleine persoonlijke tint.

Sierlijk geplaatste vlinders

gebogen rvs pinnen

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. Tekstueel is er gekozen voor emaille op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen.

Glazen vlinder

zwart natuursteen

Glazen vlinder, gemonteerd op een natuursteen gedenkteken. Het glas is gematteerd om de vlinder goed zichtbaar te maken en meer karakter te geven.

Op de vlinder is bijvoorbeeld een spreuk of persoonlijke tekst of groet te plaatsen.

Bronzen grafaccessoires

bekijk ze in onze showroom

In onze grafmonumenten showroom kunt u rustig en ongestoord gedenktekens en grafaccessoires bekijken of uitzoeken. Wanneer u vragen hebt kunt u ze direct aan onze adviseur stellen.

Ziet u iets wat u bevalt en mooi vindt dan kunt u een accessoire in de buitenlucht uitproberen en bekijken hoe het staat bij één van de ruim 600 voorbeeld monumenten in onze inspiratietuin grafmonumenten.

Vlinder
RVS vlinders op korte pen
Vlinder
Vlinder van glas
RVS vlinder
Vlinder

Glasfusing vlinder

te zien in onze inspiratietuin

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met de glasfusing techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Glasfusing is uitstekend toepasbaar op een natuurlijk grafmonument.

Bekijk meer voorbeelden op onze glazen specialiteiten website: glasfusing.

Vastzetten accessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

RVS Zwaluw
Roodborstje
Duif met
Lichtvlucht

Glazen lettersteen

glasfusing vlinder

Op het urnengraf staat een urnenplaat met een glazen lettersteen. De kleur van het natuursteen geeft de grafsteen een warme uitstraling.

Op het glas is naast de tekst een fleurige vlinder gemonteerd. Door middel van smelttechnieken heeft de vlinder van glas zijn kleur verkregen.

Onderhoud accessoires

water is vrijwel altijd voldoende

Bij aanschaf van een accessoire voor een grafmonument ontvangt u uiteraard bij het materiaal passend onderhoudsadvies.

Als algemene stelregel geldt dat onze producten vrijwel altijd goed schoon te krijgen zijn met water.

Kwaliteit grafaccessoires

duurzame materialen

De grafaccessoires worden uit dezelfde materialen vervaardigd als onze grafmonumenten. Dit betekent dat elk vogeltje of vlinder net zo solide en duurzaam is als een grafsteen.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is. Wij staan voor de garanties die wij afgeven.

Plaatsing van vlinders en vogels

graniet

Vlinders en vogels worden bij toepassing op een grafmonument in de regel ergens op of in gezet.

De plaats op het monument heeft veel invloed. Wilt u dat op de accessoires de eerste blik valt of deze juist integreren in het geheel. We geven u advies wat het beste bij uw wensen past en zorgen daarbij voor een harmonieus geheel met de rest van het gedenkteken.

Voorbeelden bekijken in onze inspiratietuin

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang, omdat de keuze voor een grafmonument een blijvende keuze is voor jaren.

Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk monument. Ook kunt u monumenten of details met elkaar combineren. Voor elk monument dat wij realiseren, maken wij een nieuw ontwerp.

Voorbeelden in onze showroom

graflantaarns, kruizen, belettering, boompjes, grafkunst, vogeltjes, vlinders… in het echt bekijken

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken, is onze showroom voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Omdat er zoveel mogelijk is hebben wij alles overzichtelijk voor u gepresenteerd zodat u geheel vrijblijvend en ongestoord kunt rondkijken. Wanneer u vragen hebt kunt u ze direct aan onze adviseur stellen. Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een urnmonument een blijvende keuze is voor jaren.

Aluminium Vlinder blauw
Vlinder
Vlinder
Vlinder
Vlinder
Aluminium Vlinder groen

Vlinder op zwerfkei

kleurrijke toevoeging

Het plaatsen van een glasfusing vlinder of andere glasfusing accessoire geeft kleur aan het monument

We maken de glazen accessoires precies in de kleuren waar uw voorkeur naar uitgaat.

Praktische tips

één vogeltje kan ook heel erg mooi zijn

Let er vooral goed op dat u niet teveel toevoegt aan een grafsteen. Overdaad schaadt en met een teveel aan accessoires komt niet alles goed tot zijn recht. Eén vogeltje kan ook heel erg mooi zijn en vaak ligt de ware schoonheid daarin opgesloten.

Het is heel verstandig om u hierin goed te laten adviseren, onze ontwerper en adviseur helpt u hier heel graag mee.

Persoonlijke wensen en ideeën

samen maken we iets bijzonders

Met het toepassen van persoonlijke ideeën in urnenmonumenten hopen wij er aan bij te dragen dat het graf een troostende en bemiddelende plaats voor achtergebleven personen wordt.

Samen met u gaan we in een persoonlijk gesprek aan de slag en ontwerpen we samen met u een bijzonder gedenkteken. We maken het ontwerp geheel vrijblijvend voor u.

Afbeelding op glasplaat

veel mogelijkheden

Heeft u zelf u ideeën of wensen, dan bespreken wij die samen met u en maken geheel vrijblijvend een ontwerp om u goed inzicht te geven hoe het gedenkteken er uit komt te zien.

Accessoires van lood

vlinders, bloemen…

Om tot zijn recht te komen hoeft lood niet altijd de boventoon te voeren in een urnengraf.

Denk bijvoorbeeld aan accessoires zoals vlinders en bloemen die door de vormbaarheid van lood uitstekend van dit materiaal gemaakt kunnen worden.

grafaccessoires inspiratietuin
grafaccessoires inspiratietuin
grafaccessoires inspiratietuin
grafaccessoires inspiratietuin
grafaccessoires inspiratietuin
grafaccessoires inspiratietuin
grafaccessoires inspiratietuin
grafaccessoires inspiratietuin
grafaccessoires inspiratietuin

Afbeelding op glasplaat

veel mogelijkheden

Heeft u zelf u ideeën of wensen dan bespreken wij die samen met u en maken geheel vrijblijvend een ontwerp om u goed inzicht te geven hoe het gedenkteken er uit komt te zien.

Creativiteit is onze specialiteit

mooie en persoonlijke gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid. Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leidt tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Fraai bewerkte zuil

glasfusion vlinder

Sierlijk vormgegeven zuil waar door ambachtelijke bewerkingen vlinders zijn aangebracht. De belettering van het monument is uitgevoerd in RVS wat goed past bij de voelsprieten van de glasfusion vlinder.

Het monument is in het echt te bekijken in onze showroom.

Er is meer te zien…

Op deze pagina laten wij u een aantal voorbeelden zien van wat er met vogels en vlinders op diverse grafmonumenten mogelijk is. In onze inspiratietuin en showroom in Elst zijn nog veel meer voorbeelden te zien en wij nodigen u graag uit om eens te komen kijken.

Wij bieden u de mogelijkheid om ruim 600 modellen in het echt te bekijken. Zeer veel verschillende modellen en kleuren natuursteen zijn toegepast in voorbeeld grafmonumenten. Alle modellen uit onze inspiratietuin kunnen wij plaatsen in verschillende afmetingen en materiaalsoorten. Ook bieden wij de mogelijkheid om deze modellen te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk grafmonument.

.
Vlinder
Vlinder
Aluminium Vlinder rood
Aluminium vlinders in afwijkende kleur/afmeting
Vlinder
Vlinder glasfusing