Accessoires voor urnengravengrafornamenten en grafdecoraties

Door toevoeging van een grafaccessoire maakt u een urnenmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een urnengraf een extra betekenis kunt geven. Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met het urnengraf. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van het urnenmonument.

De accessoires zijn vaak in verschillende materialen leverbaar, te denken valt aan brons, rvs, natuursteen, glas en bijvoorbeeld cortenstaal.

1
grafaccessoires urnengraven graflantaarns

Graflantaarns

Lantaarns zijn in vele stijlen en soorten verkrijgbaar, van klassiek tot modern. Het is belangrijk een harmonie te vinden met de stijl van het monument.

Graflantaarns
2
grafaccessoires urnengraven grafzuilen

Grafzuilen brons

Bronzen zuilen worden geplaatst op urnenmonumenten. Kenmerkend voor de zuil is dat hij vaak voorzien is van bronzen decoraties met een symbolische betekenis.

Grafzuilen brons
3
grafaccessoires urnengraven vazen en schalen

Vazen en schalen

Een veelgebruikte accessoire is de vaas of de schaal. Deze worden vaak gebruikt in combinatie met een bijpassende lantaarn.

Vazen en schalen
4
grafaccessoires urnengraven vogels en vlinders

Vogel en vlinders

Vogels en vlinders zijn veel toegepaste accessoires. De vogel staat voor vrijheid en de vlinder voor transformatie. Er is een grote diversiteit in uitvoeringen en materiaalsoorten.

Vogels en vlinders

Er is altijd een stijl, materiaal of materiaalcombinatie die bij u past

Onze collectie bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

5
grafaccessoires urnengraven bomen en bloemen

Bomen en bloemen

Bloemen, bomen en bladeren symboliseren ‘het leven’; kleur, groei, afstammeling, familie enz. De betekenis is vaak persoonlijk.

Bomen en bloemen
6
grafaccessoires urnengraven boeken harten kussens

Boeken, harten en kussens

Boeken, hartjes en kussens worden vaak extra toegevoegd aan een monument. Veelal worden hierin extra teksten aangebracht.

Boeken, harten en kussens
7
grafaccessoires urnengraven foto porselein glas

Foto op urnengraf

Een afbeelding op een grafsteen is een zeer persoonlijke toevoeging aan een monument. Ze geven het grafmonument een eigen uitstraling en vergroten de herkenbaarheid.

Foto op urnengraf
8
grafaccessoires urnengraven grafkunst

Grafkunst

Grafkunst bestaat uit kunstzinnige elementen, die een toevoeging zijn aan een urnengraf. Als materiaalsoort wordt brons veel toegepast.

Grafkunst

Altijd slagen voor een gepast urnengraf

De voorbeelden op onze website zijn ter inspiratie. Voor alle gedenktekens maken wij een nieuw en persoonlijk ontwerp. Het ontwerp maken wij geheel vrijblijvend en gratis voor u.

9
grafaccessoires urnengraven kruizen en kruisjes

Kruizen of kruisjes

De grafkruisjes zijn van groot tot klein in verschillende afmetingen verkrijgbaar, doorgaans ook in de stijl van het urnenmonument.

Kruizen of kruisjes
10
grafaccessoires urnengraven Engelen en Heiligen

Engelen en Heiligen

In de christelijke kunst is de maagd Maria een centraal personage. Daarnaast zijn Maria en Kind, en Jezus veel voorkomende beelden.

Engelen en Heiligen
11
grafaccessoires urnengraven beelden en symbolen

Beelden en symbolen

Symbolen en beeltenissen geven naast de inscriptie een extra uitdrukking aan een gedenkteken. Dit kan een symbolische betekenis hebben.

Beelden en symbolen
12
grafaccessoires urnengraven grafkaarsen en graflichten

Grafkaarsen en graflichten

Grafkaarsen zorgen voor een extra harmonieuze sfeer bij een urnengraf. Het regelmatig aan kunnen steken van een kaarsje kan rust geven voor nabestaanden.

Grafkaarsen en graflichten

Showroom grafaccessoires

wat valt er allemaal te zien…

  • Verschillende soorten foto’s op een urnenmonument
  • Manieren om persoonlijke ideeën toe te voegen
  • Veel verschillende soorten letters
  • Lantaarns, schalen en vazen
  • Bronzen accessoires
  • Verscheidene soorten glasbewerking
  • Soorten RVS-bewerking
  • Zuilen en sokkels
  • Beeldjes voor op een urnenmonument
  • Steentjes en split

Grafaccessoires uit onze showroom in het echt combineren in onze inspiratietuin

u krijgt goed inzicht hoe de accessoire staat