Kindergrafsteen regenboog

Deze bijzondere kindergrafsteen is een kleurrijk geheel. Als meest prominente element springt het mooie exemplaar van versteend hout in het oog. Dit versteende hout wordt samen met de nabestaanden uitgekozen en vervolgens is het hele monument eromheen ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 27620
Bloemen en planten Bloem
Collectie Exclusief, Jong en eigentijds, Kleurrijk, Met bijzondere betekenis, Natuurlijk
Dieren Vlinder
Graftype Enkel
Kinderlijk Regenboog
Materiaal Glas, RVS, Versteend hout
Productgroep Kindermonumenten

Productomschrijving

Deze bijzondere kindergrafsteen is een kleurrijk geheel. Als meest prominente element springt het mooie exemplaar van versteend hout in het oog. Dit versteende hout wordt samen met de nabestaanden uitgekozen en vervolgens is het hele monument eromheen gezamenlijk ontworpen. Zo is er een kleurrijk en organisch geheel gemaakt door alle elementen en persoonlijke ideeën van de nabestaanden op een esthetische manier samen te brengen. Door de hoog geplaatste regenboog en bloemetjes van gekleurd glas, maar ook de rvs vlinders en het sierlijke RVS lint, oogt het monument heel levendig en vrolijk. Voor de juiste balans in het monument hebben de RVS elementen, zoals het lint, de vlinders, maar ook de letters op het versteende hout, een matte afwerking.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

RVS
RVS staat voor “Roest Vast Staal” en staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. De fraaie metaalkleur geeft RVS een heel eigentijdse en vaak ook stoere uitstraling. Het bijzondere van dit materiaal is dat we er veel creatieve en persoonlijke ontwerpen mee kunnen maken.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.