Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Ruw bewerkte zuilen op urnmonument

Op de korte basis van 90 bij 90 centimeter straalt dit unieke urnmonument veel kracht uit. Er is gekozen voor solide vormen en materialen, waar bij ruwe structuren worden afgewisseld met strakke lijnen. Dit urnenmonument kan plaats bieden aan twee urne... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34665
Bewerking Frijnwerk, Gehakt, Gepolijst
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Exclusief, Met bijzondere betekenis, Onderhoudsvrij, ruwe grafsteen
Graftype Kort graf
Kleur Grijs
Materiaal Brons
Natuurlijk Rivier
Onderdeel Zuilen
Productgroep Urnmonumenten
Productsoort Fotoartikel, Lantaarn, Ruwe steen

Productomschrijving

Op de korte basis van 90 bij 90 centimeter straalt dit unieke urnmonument veel kracht uit. Er is gekozen voor solide vormen en materialen, waar bij ruwe structuren worden afgewisseld met strakke lijnen. Dit urnenmonument kan plaats bieden aan twee urnen. De twee ruwe grijze stenen staan elk voor een persoon en zijn voor het grootste gedeelte ruw gemaakt, waarbij een klein deel op elke steen egaal is gebleven om zo plaats te bieden aan een passende foto en de opschriften in verheven bronzen letters. De twee ruwe stenen staan op een dichte dekplaat die rondom is gepolijst. Hierdoor wordt de kleur intenser en krijgt de steen een diepe glans. Ook zorgt dit voor extra contrast met de ruwere oppervlakten van de uitgeslepen rivieren die uit de staande ruwe stenen lijken te komen. Deze uitgeslepen rivier wordt ook overbrugd door een strakke brug van natuursteen. Daarnaast is er ook een lantaarn toegevoegd die zorgt warmte en geborgenheid in het urnmonument. De lantaarn staat op een aan de zijkant gebrokkelde schrijf van natuursteen die met de decoraties een voorstelling is van de zon.
Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Urnmonumenten

Urnenmonumenten zijn gedenktekens die speciaal ontworpen en gemaakt zijn voor urnengraven. Soms gaat het om een eenvoudige urnentegel voor op een urnenkelder, maar het is op veel begraafplaatsen ook mogelijk om volledig liggend/staand monument te plaatsen op een urnengraf.