Grafaccessoiresboeken harten en kussenstenen

Om een extra tekst of foto toe te voegen aan een grafmonument kan er een boek, hart of glazen tekstplaat op het graf geplaatst worden. Belangrijk om te weten is dat wij altijd adviseren om de liggende steen altijd wateraflopend te plaatsen zodat er geen water in de letters kan blijven staan. Als letters zijn ingeschilderd beperkt dit namelijk de levensduur ervan. Het is nog beter om de belettering verheven op een kussensteen aan te brengen, bijvoorbeeld in brons of aluminium.

Eerlijk advies

In onze inspiratietuin en showroom hebben wij vele voorbeelden van boeken, harten, kussens en andere vormen beschikbaar. U bent bij ons van harte welkom en aan het juiste adres voor een goed en eerlijk advies.

Urnengraf

met een persoonlijke noot

Zo goed als onderhoudsvrij urnengraf waar het opschrift is geplaatst op een glazen letterplaatje waarbij één rand geknabbeld is uitgevoerd. Op het kussentje van natuursteen is een muzieknoot geplaatst van RVS.

De omranding van natuursteen en het siergrind zorgen ervoor dat het kussentje met de belettering en de persoonlijke noot mooi tot hun recht komen.

Opengeslagen boek

geplaatst op sokkel

Urnengedenkteken waar het opschrift en de decoraties zijn geplaatst op een opgengeslagen boek. Een opengeslagen boek verwijst naar het boek des levens, het is een verwijzing naar het boek waarin alle daden opgetekend zijn.

Combineren met brons
De hier afgebeelde monumenten kunnen goed gecombineerd worden met bronzen grafaccessoires zoals bloemen of kruizen.

Gesloten materiaal

zeer lange garantie

De structuur van een natuursteensoort is een meetpunt voor kwaliteit. Steensoorten met een open structuur, ‘waterzuigers’ geheten, zijn gevoelig voor vorst, regen en vervuiling omdat water en vuil het materiaal kan binnendringen.

Den Hollandsche gebruikt voor de productie van urnengraven uitsluitend steensoorten met een gesloten structuur. Hierdoor zijn wij in staat zijn gedurende een zeer lange periode garantie op het natuursteen te bieden.

Hartje van natuursteen

glafusing vlinders

Gedenkteken met hartvormige lettersteen. Het gedenkteken heeft een vrouwelijke uitstraling gekregen door het kleurgebruik van zowel de vlinders als het opschrift

Boeken, harten en kussens zijn leverbaar in alle mogelijke kleuren natuursteen.

Een kussen of hartje

als monument op een algemeen graf

Op een algemeen graf mogen geen grote monumenten geplaatst worden i.v.m. de beperkte ruimte. Deze onderdelen zijn relatief goedkoop en u kunt ze in deze constructie zelf plaatsen.

Boeken, harten en kussens
In onze inspiratietuin ziet u ook veel voorbeelden van boeken, harten en kussens. Op een bronzen naamplaatje kunt u een groet, decoratie of het opschrift plaatsen.

Grafsteen accessoires

passend monument

Alle grafsteen accessoires van natuursteen zijn leverbaar in dezelfde soort en kleur natuursteen als de rest van het monument.

We bieden u de mogelijkheid om alle natuursteensoorten in het echt te bekijken in onze inspiratietuin.

Inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden

Wij bieden u de mogelijkheid om ruim 600 modellen in het echt te bekijken. Zeer veel verschillende modellen en kleuren natuursteen zijn toegepast in voorbeeld grafmonumenten. Alle modellen uit onze inspiratietuin kunnen wij plaatsen in verschillende afmetingen en materiaalsoorten. Ook bieden wij de mogelijkheid om deze modellen te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk grafmonument.

.

Toevoeging op gedenteken

extra tekst, groet of foto

Een boek, hartje of kussentje is uitstekend toepasbaar om een extra tekst, persoonlijke groet of bijvoorbeeld een foto te plaatsen op het gedekenkteken.

Samen met u bekijken we wat het beste past bij uw wensen.

Hart van teakhout

30 jaar garantie

Hout is uitstekend te combineren met verschillende andere materialen. Het geeft het urnengraf een eigentijdse uitstraling.

Kenmerkend voor teakhout is de extreem hoge duurzaamheid, waardoor wij tot 30 jaar garantie tegen houtrot kunnen geven.

Bronzen plaatje

eenvoudig en mooi

Bronzen naamplaatjes zijn uitstekend toepasbaar om op een mooie en eenvoudige manier het opschrift plaatsen op het monument.

Ook worden bronzen plaatjes, voorzien van een decoratie, gebruikt om het monument van een persoonlijke tint te voorzien.

Natuurlijk kussen

vlinder van glas of rvs

Een natuurlijk gevormde steen is prima te gebruiken als kussentje op een monument.

Door op het kussen een mooie accessoire te plaatsen, creëert u een persoonlijke sfeer op het gedenkteken.

Bronzen boek

toevoeging voor tekst

Een boek, hartje of kussentje kan prima toegepast worden als toevoeging voor extra tekst op een graf. Dit kan zowel bij nieuwe als bestaande grafmonumenten.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken of ontwerpen van deze persoonlijke toevoeging.