Klassiek urnengrafcollectie klassieke urnenmonumenten

Een klassiek gedenkteken voor een urnengraf is vaak vervaardigd van Belgisch hardsteen of zwart graniet. Kalksteen is ook geschikt voor klassieke gedenktekens, omdat het erg goed bewerkbaar is. Klassieke urnengraven kenmerken zich voorts door toepassing van vaak handmatig aangebrachte belettering. Belettering op deze wijze aangebracht is zeer duurzaam en uniek.

Klassiek karakter

Urnengraven uit deze selectie ontlenen hun klassieke karakter aan de toegepaste materialen en bewerkingen van het natuursteen.

Kalksteen, hardsteen

en andere materiaalsoorten

Voor onze klassieke urnengraven worden steensoorten als kalksteen en (Belgisch) hardsteen veel toegepast. Door nieuwe bewerkingstechnieken en speciale apparatuur is het nu mogelijk klassiek vormgegeven urnenmonumenten in veel meer materiaalsoorten te maken. Denk hierbij aan marmer en graniet.

Vaak heeft een klassiek urnengraf een mat afgewerkte uitstraling met handmatig aangebrachte belettering.

Schoonheid tot in details

zorgvuldige afwerking

De zorgvuldige afwerking die zo kenmerkend is voor een klassiek gedenkteken, ziet u vooral terug in de details.

Facetranden, bogen, geprikte en handgehakte vormen worden vakkundig aangebracht door onze ervaren steenhouwers.

Ruim 600 voorbeelden van gedenktekens

er is veel te zien in onze inspiratietuin

Dit is de beste manier om te ontdekken wat u zou willen. Deze modellen zijn voor een natuurgetrouw beeld in de buitenlucht opgesteld en voorzien van een prijsindicatie. Alle mogelijkheden qua vormen, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires zijn verwerkt in kant en klare stenen.

Showroom met voorbeelden

accessoires en monumenten

Wij bieden u de mogelijkheid om meteen te bekijken hoe een accessoire staat in onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten en urnengraven.

Bronzen ornamenten
Een bronzen ornament draagt bij aan een klassieke sfeer in het ontwerp van een gedenkteken. Onze bronzen lantaarns, vazen en beelden zijn van zeer zware kwaliteit. Wij verankeren alle bronzen accessoires zorgvuldig op het urnengraf.

Klassiek urnengraf

persoonlijk ontwerp

Voor een klassiek urnengraf is een zorgvuldig ontwerp vereist. Een urnenmonument is vaak geringer in omvang dan een grafmonument en het is belangrijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Onze ontwerper en adviseur helpt u graag om uw wensen te verwerken in een ontwerp dat voldoet aan de geldende maatvoering op de begraafplaats.

Klassieke uitstraling

toepassing van elementen of bewerkingen

Door bepaalde elementen te verwerken of bepaalde bewerkingen toe te passen, ontstaat een klassieke sfeer. Voorbeelden van klassieke elementen zijn bronzen accessoires. Een gezandstraalde afbeelding of familiewapen is bij uitstek een klassieke bewerking, evenals handgehakte letters.

In het ontwerp zelf kunnen facet randen, zuilen of juist de eenvoud van bijvoorbeeld het toogmodel zorgen voor de klassieke uitstraling.

Soorten en kleuren natuursteen

alle mogelijke soorten

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Helaas is niet iedere steensoort bruikbaar voor een grafmonument.

Wij hebben daarom voor u een selectie steensoorten gemaakt die zeer geschikt zijn voor grafmonumenten. Om een goede keuze te kunnen maken is het zeer belangrijk om de verschillende steensoorten in het echt te bekijken.

Keltische grafsteen

gezoet natuursteen

Keltisch graf in de vorm van een kruis. Het natuursteen is gezoet waardoor een zachter uiterlijk krijgt.

Kenmerken

Vaak heeft een klassiek urnengraf een mat afgewerkte uitstraling met handmatig aangebrachte belettering.

Klassiek urnengraf

Belgisch hardsteen en marmer

Grafsteen van Belgisch hardsteen met een ouderwetse frijnslag. Gecentreerd op de letterplaat zit een marmeren plaat natuursteen met een handgehakte boom. De grafbedekking bestaat uit pebbles en siergrassen.