Kunstenaar urnengravenunieke kunstenaars monumenten

Den Hollandsche heeft zich gespecialiseerd in (urn)monumenten ontworpen door kunstenaars. Wij hebben een aantal vaste kunstenaars in dienst, die ervaren zijn in hun vakgebied. Zij ontwerpen vanuit uw wensen en weten precies hoe zij die op stijlvolle wijze kunnen vormgeven.

Eigen symboliek

Een kunstenaarsontwerp geeft u de ruimte om een eigen symboliek toe te voegen, wat resulteert in een zeer persoonlijk urnengraf.

Ontwerp en realistatie

steen, glas, cortenstaal en andere materiaalsoorten

Het ontwerpen en realiseren van het urnengraf gaat in samenwerking met onze beeldhouwer, (glas) kunstenaar of de op ambachtelijke wijze werkende steenhouwer.

Symboliek
Vaak wordt vanuit een bepaalde symboliek ontworpen, hierdoor ontstaan bijzondere en unieke urnenmonumenten

Uw wensen staan centraal

harmonieus gedenkteken

Onze kunstenaars werken altijd in nauw overleg met de ontwerper met wie u het gesprek heeft gevoerd. Zo kan hij of zij precies afstemmen wat de bedoeling is en welke symboliek voor u belangrijk is.

Uw wensen staan steeds centraal en worden op harmonieuze wijze gerealiseerd in het gedenkteken.

Ruim 600 voorbeelden van gedenktekens

er is veel te zien in onze inspiratietuin

Dit is de beste manier om te ontdekken wat u zou willen. Deze modellen zijn voor een natuurgetrouw beeld in de buitenlucht opgesteld en voorzien van een prijsindicatie. Alle mogelijkheden qua vormen, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires zijn verwerkt in kant en klare stenen.

Showroom met voorbeelden

accessoires en monumenten

Wij bieden u de mogelijkheid om meteen te bekijken hoe een accessoire staat in onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten en urnengraven.

Bronzen ornamenten
Een bronzen ornament draagt bij aan een unieke sfeer in het ontwerp van een gedenkteken. Onze bronzen accessoires zijn van zeer zware kwaliteit. Wij verankeren alle bronzen accessoires zorgvuldig op het urnengraf.

Glaskunstenaars urnengraf

bijzondere uitstraling

Glas verleent een urnengraf een bijzondere uitstraling. Urnengraven met bijvoorbeeld glasfusing zijn sierlijk en kleurrijk, en worden vervaardigd door een ervaren glaskunstenaar. Een glasplaat kan ook zeer modern vormgegeven worden, met een rechte belijning.

Samen met onze ontwerper bepaalt u van tevoren welke uitstraling u het urnengraf wilt meegeven.

Grafsteen van kalksteen

bronzen zonnebloem

Kunstenaars urnengraf met een zuil van kalksteen. Voor de bewerkte zuil is een zonnebloem van brons geplaatst.

Op het liggende gedeelte staat een graflantaarn die eveneens in brons is uitgevoerd.

Handgehakte sculpturen

duurzame schoonheid

Een handgehakte sculptuur voegt een bijzonder persoonlijk element toe aan een natuurstenen urnengraf. Onze vakman beschikt over de kracht, vakkennis en creativiteit die nodig zijn om het materiaal te bewerken.

Een sculptuur wordt uit de steen zelf gehakt en is dus duurzaam geïntegreerd in het urnenmonument.

Kunst in Natuursteen

modern en sierlijk

Door het natuursteen te bewerken kunnen er bijzonder sierlijke grafkunstwerken mee worden vervaardigd. Een voorbeeld daarvan zijn de vlinders en bloemen in natuursteen.

Onze ontwerper maakt voor u desgewenst een geheel eigen ontwerp, afgestemd op de mogelijkheden van het materiaal en met uw wensen als uitgangspunt.

Kunstenaars urnengraf

kristallen bol en foto in natuursteen

Urnen gedenkteken met een kristallen bol in een roestvast stalen kader. De zuil is van natuursteen.

Op de zuil is een gelaserde foto in het natuursteen aangebracht.

Gespiegelde zuilen

geschikt als dubbel urnengraf

Twee grote kalkstenen zuilen waarvan de decoratie elkaars spiegelbeeld vormt.

Het urnengraf is geschikt als dubbel monument. De belettering is uitgevoerd in brons.

Kunstenaar urnengraven

decoraties van glas

Glas kent veel mogelijke bewerkingstechnieken en toepassingen. Dit biedt veel mogelijkheden om decoratieve elementen te vervaardigen.

Unieke technieken als zandstralen, glass-fusion, buigen, lakken, lasergravure, eigen foto op glas, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het urnengraf.

Fraaie materiaalcombinaties

grafkunst glas

In de juiste stijl ontworpen glazen vlinder met een toepasselijk lettertype. De grafomranding is uitgevoerd in cortenstaal, de kleuren van het cortenstaal komen terug in de fraai gekleurde rechthoekige glazen plaat.

Door glas te verhitten is deze schilderachtige glasplaat tot stand gekomen.

Ontwerp gedenksteen

eerst mogelijkheden bekijken

Een gedenksteen uit deze kunstenaarsselectie wordt samen met u ontworpen. U bezoekt wellicht eerst onze inspiratietuin om een beeld van alle mogelijkheden te krijgen.

Samen met u ontwerpen we tijdens een persoonlijk gesprek een uniek en persoonlijk gedenkteken waarbij we uitgaan van uw wensen en ideeën.

Belgisch hardsteen en cortenstaal

goed te combineren met elkaar

Gedenksteen met cortenstaal en Belgisch hardsteen, twee materialen die goed te combineren zijn.

Het cortenstaal zal na verloop van tijd egaal roesten en daardoor zichzelf beschermen tegen verdere verwering.

glazen decoratie

Samen met u ontwerpen we een bijzonder gedenkteken

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Aanpassen van voorbeelden

of eigen ontwerp

Naast de keuze uit ons eigen assortiment passen wij een voorbeeld aan naar uw wensen en ideeën. Heeft u zelf een idee of ontwerp dan gaan wij graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven.

Vaak wordt vanuit een bepaalde symboliek ontworpen. Hierdoor ontstaan bijzondere en unieke gedenkstenen. Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met u aan de slag. We maken het ontwerp waar u bij bent, vanuit uw ideeën en of wensen. U krijgt zodoende direct inzicht hoe het monument er uit komt te zien.