Urnengraf natuursteengraniet en natuursteen

Natuursteen is een veelzijdig, duurzaam materiaal, dat op vele manieren kan worden bewerkt. De diverse afwerkingen zorgen voor een gevarieerde uitstraling. Door de bewerkingsmogelijkheden optimaal te benutten, ontstaat een uniek en persoonlijk urnenmonument. Er zijn vele soorten natuursteen. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende en meest toegepaste natuursteensoorten en zijn leverbaar in een grote variatie van soorten en kleuren.

30 jaar garantie

Natuursteen moet vooral mooi blijven. U krijgt bij ons tot 30 jaar garantie op het natuursteen!

Gesloten materiaal

zeer lange garantie

De structuur van een natuursteensoort is een meetpunt voor kwaliteit. Steensoorten met een open structuur, ‘waterzuigers’ geheten, zijn gevoelig voor vorst, regen en vervuiling omdat water en vuil het materiaal kan binnendringen.

Den Hollandsche gebruikt voor de productie van urnengraven uitsluitend steensoorten met een gesloten structuur. Hierdoor zijn wij in staat zijn gedurende een zeer lange periode garantie op het natuursteen te bieden.

Bronzen grafaccessoire

bewerkt natuursteen

Stijlvolle urnenplaat waar de belettering en het sierlijke beeld is uitgevoerd in brons. We hebben de kleur van het brons aangepast aan de kleur van het natuursteen.

Om de strakke lijnen van het natuursteen te doorbreken is er in het natuursteen een rivier aangebracht. De gebogen lijnen van de rivier sluiten mooi aan bij de vormen van het bronzen beeld.

Polijsten urnengraven natuursteen

ambachtelijk

Polijsten is het verdichten van de bovenlaag van een steen. Door deze bewerking ontstaat een voor vuil en vocht ondoordringbare laag en verkrijgt het natuursteen een zeer fraaie glans. Wij gebruiken voor het polijsten geen was of olie.

Soorten en kleuren natuursteen

we bieden u alle mogelijkheden

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling.

Om een goede keuze te kunnen maken is het zeer belangrijk om de verschillende steensoorten in het echt te bekijken. In onze inspiratietuin ziet u alle soorten toegepast op voorbeelden van complete monumenten.

Bewerkingen natuurstenen urnengraf

ervaren steenhouwers

Voorbeelden van bewerkingstechnieken zijn prikwerk, handgehakte letters en sculpturen, zoeten, polijsten, vlammen en borstelen.

Deze bewerkingen worden uitgevoerd door ervaren steenhouwers, en geven ieder urnenmonument een eigen karakter.

Nieuwe technieken

fraaie bewerkingen van het natuursteen

Bij Den Hollandsche beschikken we tegenwoordig over nieuwe technieken die natuursteen weer een hele andere uitstraling doen geven.

Met deze technieken wordt het oppervlak van het natuursteen bewerkt, waardoor nieuwe kleuren en andere structuren ontstaan.

Bronzen grafaccessoires

bekijk ze in onze showroom

In onze grafmonumenten showroom kunt u rustig en ongestoord gedenktekens en grafaccessoires bekijken of uitzoeken. Wanneer u vragen hebt kunt u ze direct aan onze adviseur stellen.

Ziet u iets wat u bevalt en mooi vindt dan kunt u een accessoire in de buitenlucht uitproberen en bekijken hoe het staat bij één van de ruim 600 voorbeeld monumenten in onze inspiratietuin grafmonumenten.

Lichte en witte zuilen

laat u goed informeren

Lichtere steensoorten zijn vaak poreuzer waardoor deze sneller vuil worden. Wij adviseren u graag wat er wel en niet mogelijk is op uw begraafplaats.

Wat mooi is moet mooi blijven, u krijgt tips en deskundig advies.

Het model en het materiaal

in verschillende materialen te realiseren

Wij raden u aan om eerst naar een model te kijken dat u aanspreekt. Let daarbij op vorm en uitstraling.

Wanneer u weet welke modellen u mooi vindt, kunt u gaan kijken naar materialen. Alle modellen zijn namelijk in verschillende materialen uitvoerbaar.

Grafaccessoires

een persoonlijk gedenkteken

Door toevoeging van een grafaccessoire maakt u een urnenmonument nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een urnengraf een extra betekenis kunt geven.

Grafaccessoires uitzoeken doet u in onze showroom. In de showroom staan honderden grafaccessoires netjes en overzichtelijk opgesteld. Specifieke en heel persoonlijke grafaccessoires ontwerpen we op maat voor u.

Graflantaarns

moet wel passen

Een graflantaarn moet passen bij alle andere onderdelen van een urnengraf. Dat betekent natuurlijk niet dat het uit hetzelfde materiaal moet bestaan, maar de gebruikte materialen en kleuren moeten wel met elkaar harmoniëren.

Juiste keuzes maken
Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas. Wij begeleiden u naar een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien.

ontwerp kindergraf glas

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Onderhoud

kalksteen en Belgisch hardsteen zijn onderhoudsgevoeliger dan graniet.

Graniet is echter zo goed als onderhoudsvrij. U hoeft het graniet alleen zo nu en dan af te nemen met een natte doek, eventueel met gebruik van groene zeep.

Andere schoonmaakmiddelen raden wij ten sterkste af, omdat deze het natuursteen kunnen aantasten.

Duurzaam natuursteen

graniet is een zeer duurzaam materiaal.

Omdat wij het materiaal speciaal selecteren, en alleen werken met eersteklas kwaliteit natuursteen blijven door ons geplaatste monumenten in uitstekende staat. Ook na tientallen jaren in de buitenlucht…

We geven tot 30 jaar garantie op het natuursteen.

Ontwerpen doen we samen met u

mooi en harmonieus gedenkteken

We bieden u de mogelijkheid om een voorbeeld geheel aan te laten passen aan uw wensen, maar ook kunnen we uitgaan van uw eigen ideeën.

Samen met u ontwerpen we tijdens een persoonlijk gesprek een mooi, persoonlijk en uniek urnengrafmonument.